Slovenija

'Mate deloval nezakonito'

Ljubljana, 24. 10. 2007 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Blaž Jarc
Komentarji
35

Minister Mate je deloval nezakonito. To je mnenje Inštituta za javno upravo ljubljanske pravne fakultete.

Minister Mate je deloval nezakonito. To je mnenje Inštituta za javno upravo ljubljanske pravne fakultete.

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
26. 10. 2007 11.04
slosap: tebi pa še psihiater ne more pomagati. Take "strokovne in dejstvene" šlamastike pa še nisem bral. Niti od bonsaia ne; on samo žali, ti si pa...Saj ne najdem prave besede, da bi te okarakteriziral. Žal!
slosap@yahoo.de
25. 10. 2007 23.31
1. dejstvo je, da je Policija vršila nadzor nad delom varnostnikov v Globalu (več stokrat v prejšnjih letih) 2. dejstvo je, da bi moral minister pripraviti pravilnik, pa ga ni 3. dejstvo je, da mu je zakon dovoljeval odvzem licence VIP-u, pa tega ni storil (kljub izrednim nadzorom) 4. dejstvo je, da zakon, ki ga je mate predlagal nima veze s to zadevo sedaj 5. dejstvo je, da se gre nekdo, ki je bil pravnomočno obsojen sedaj monopolista varovanja 6. dejstvo je, da policija ve da gre tu za izsiljevanje, MNZ pa ne stori nič 7. Na osnovi tega in predvsem, da je bil umorjen mlad fant, bi g. Mate moral odstopiti, čeravno je to zoprno,saj ne morem reči, da je politik ne enega ne drugega kova. Vendar je pravilno in moralno,da takoj odstopi.
matej.klanjscek@siol.net
25. 10. 2007 22.25
Jaz podpiram ministra, čeprov mi ta vlada ni všeč. Noben zakon ne more preprečit umora. Sej vsi vemo da te varnostne službe delujejo kot mafija. Govorit da je minister brez vesti je skrajno smešno. Po eni strani se ful govori da smo policijska država, da se kršijo človekove pravice, po drugi strani pa kritizirat da zakaj se ni prerečili kriminal,... Pomislite kaj bi se zgodilo če ne bi policija spremljala 24 ur na dan družine Strojan. Verjetno bi prišlo do katastrofe. Pol pa bi spej jamrali da zakaj se ni nič ukrepalo. Problem je ker se preveč poudarjajo pravice posameznika, odgovornosti pa nobene! Kam pridemo če bi minister za vsak umor, za vsako kriminalno dejajne moral odstopiti. Jaz bi dal več pooblastil ministru in če se potem izkaže da ne zna svoje moči uporabljat se ga odstavi, oziroma bi moral sam odstopiti. Pri tej vladi lahko pohvalim da ministri sami od sebe odstopijo iz položaja , razen Drobniča ki je itak malo..... Pri prejšnji vladi ni noben minister odstopil. Ali so bili slučajno nezmotljivi?
kawasakimen
25. 10. 2007 21.12
Nosite s seboj orozje in se branite.
pahor?ek
25. 10. 2007 12.39
Še enkrat vas vprašam: Kdo je galsoval proti sprejetju zakona? in Zakaj? Stvari bodo takoj postale jasne!
bonsai9@email.si
25. 10. 2007 10.09
tomi.paisson Pejt ti še mal mamo sesat. Ko si bil mali si pil samo kravje mleko in se ti to pozna, teliček blesavi. Mate pa ne bo odstopu, ker je prjatu od Janšata.
tomi.passion@gmail.com
25. 10. 2007 09.08
Ker so zadevo objavili v oddaji Svet, je takoj izgubila vso kredibilnost. Kar se tiče stroke je ta vedno vprašaljiva. To mnenje je pripravil nekdo, ki je pravzaprav neznan, ob tem pa se ne želi niti pokazati in utemeljiti svoje stališče. Toliko o strokovnosti, sicer pa so komunisti desetletja verjeli, da so oni "stroka". Hahahahahha. Minister ni v nikakršni odgovornosti za smrt in dogodek, v primeru Global. Minister je že pred meseci v DZ zbor poslal predlog sprememb zakona o zasebnem varovanju, a so ga TI ISTI LJUDJE, KI DANES TERJAJO NJEGOV ODSTOP, zavrnili skupaj s svetniki DZ. Odgovarjajo naj tisti,ki so bili 13 let na oblasti in so sprejemali neumne zakone. Odgovarjajo naj tisti, ki so tem kriminalcem podeljevali licence in odgovarjajo naj tisti komunisti (Potrč, Lahovnik itd.), ki sedaj poskušajo nabirati poceni politične točke na račun mrtvega fanta. Sramota, da ima Slovenija tako nebogljeno in nesposobno opozicijo, ki se želi zgolj okoriščati na račun tuje nesreče.
killi-123@hotmail.com
25. 10. 2007 09.07
Zdi se mi prav,da novinarji do neke mere opozarjajo na nepravilnosti v nasi druzbi.Ampak,do mere. Pediatricna,KC itd itd,v redu.Kar se pa obvescevalnih sluzb in vojske tice,so brcnili v temo. Vojska ima svoj proracun.Kam pa pridemo,ce za vsak metek obvescajo,za vsako pusko pisejo porocila. Ko smo vstopali v Nato,smo vedeli ,kaj nas caka. Nekdo mora sluziti na racun novih clanic. Sicer je res,da je kolicina naorozitve velika,toda to je cena .
doki007@email.si
25. 10. 2007 08.56
minister mate mora odstopiti,......pravna stroka je ugotovila da je deloval proti pravno ,.....!!!! očitno za nekatere to ne velja ,...še posebej če je komandant vsega nepravinega leader janša !!!!!
exim@t-2.net
25. 10. 2007 08.55
euro: tako je! Mene pa fascinira nekaj drugega: mediji bi 100% drugače poročali, če bi bil premier Rop ali kateri od Rop(arjev) iz SD oz. LDS. Torej, kdo pri nas "meša drek"? Ne mešajo ga ljudje niti ga ne meša vlada, mešajo ga "novinarji", ki jih plačujejo tajkuni. Primer: KD grup in Gantar; Šrot in Šrot; ...
euro
25. 10. 2007 08.00
mb | 25.10.2007 | 07:19 - V protivladni histeriji se nakateri zavzemate celo za zakon ulice. Torej naj vse probleme rešuje ulica: npr. tenutna tema pokrajinske organiziranosti - si lahko predstavljate zmagovalca v vašem soočenju na ulici Štajercev proti Dolenjcem?
barbika51@gmail.com
25. 10. 2007 07.59
po mojem mnenju minister Mate ni kriv. Največ koristi od vsega kar se dogaja okoli tega in g. Ingo Paš. Zanj pa tako ali tako vemo, kaj je.
mb@lambda-group.si
25. 10. 2007 07.19
Vest kaj pa mene že dlje časa moti? Da se slovenci glede krivic vedno kregamo pa pritožujemo na raznih forumih pa za štirimi stenami. Zakaj se ne organiziramo in gremo ven na ulice protestirat in vztrajat toliko časa dokler ne bi česa dosegli???? Tako pa lahko pometajo z nami kot jim paše in si polnijo žepe z "nakradenim" denarjem tile naši VLADNI možje. In potem naj gremo na volitve? Pa volmo koga? Isto sranje samo drugo pakovanje al kako že rečejo? LP
lucasa
25. 10. 2007 05.53
Ni prvič, da Mate ne deluje nezakonito. Ampak on je mtae, ubogljiv, vodljiv in poslušen. le kdo stoji za njim?
izola@email.si
25. 10. 2007 05.51
Nemudoma bi moral odstopiti, ker je že večkrat dokazal nesposobnost!
Zvone Kokalj
25. 10. 2007 01.23
popravljam: ... zahteval dne 15.10.2007po faksu.
Zvone Kokalj
25. 10. 2007 01.21
Notranje ministrstvo je "pristojno" tudi za zmedo, ki je nastala na nedavnih predsedniških volitvah. Ker Državna volilna komisija črpa podatke iz njegovih virov, se je zgodilo, da so bili k volitvam povabljeni mrliči in "neznane osebe". Jaz pa še do danes nisem dobil volilnega listča, ki sem ga v skladu z navodili uahteval dne 15.1. po faksu. Očitno gre za malo večji vrtec, ki se igra državo. Odstopil seveda ne bo nihče. Tudi minister Bajuk ne, ki je odgovoren za DURS, ta pa je posredoval javnosti v "Gradivzu za novinarje" lažne podatke o obdavčenju dhodkov v Nemčiji. ***
123_Zoke_vec_ni
25. 10. 2007 00.57
Prvič: SD ni podprl zakona o varnostnih službah julija. Drugič: Tale "neodvisni" institut vodi človek, ki bo z razpustitvijo Zbornice za varovanje izgubil službo. Je od njega pričakovati drugačen komentar? Tretjič: Na takšenle agitprop JJ samo zazeha in niti pomisli ne, da bi odstavil ministra Mateja samo zato ker se je ultraneodvisni SVET spravill nanj.
DebeliFranc
24. 10. 2007 23.51
Minister zlorablja svoj položaj. Upam, da bo odstopil sam, če ne, ga bomo "ZRUŠILI" MI !!! Čefur Morilec SuljanoviĆ pa se prosto nekje sprehaja. Tudi za to je odgovoren MINISTER. Ker bi takoj moral izdati tiralico!!!!!!!!!!
Počasi se bom začel učiti italijanski jezik ker je mafija na vse strani tako da nisem siguren če že ne živim v Italiji.hahaha