Slovenija

Markeš ni dobil podpore uredništva Dela

Ljubljana, 06. 07. 2007 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S 55 glasovi proti 38 uredništvo časnika Delo ni podprlo imenovanja Janeza Markeša za novega odgovornega urednika.

Kljub izraženi nepodpori uredništva na Delu pričakujejo, da bo Janez Markeš imenovan za odgovornega urednika s 1. avgustom.
Kljub izraženi nepodpori uredništva na Delu pričakujejo, da bo Janez Markeš imenovan za odgovornega urednika s 1. avgustom. FOTO: POP TV

Od 168 članov uredništva z glasovalno pravico se jih je danes in v četrtek opredeljevanja udeležilo 95, od tega sta bili dve glasovnici neveljavni, je za povedal predsednik aktiva novinarjev Dela Peter Kolšek.

Izid glasovanja sicer ni odločujoč, saj mnenje aktiva uprave ne zavezuje. Kljub izraženi nepodpori uredništva tako Kolšek pričakuje, da bo Janez Markeš imenovan za odgovornega urednika s 1. avgustom.

Markeša, sedaj odgovornega urednika tednika Mag, je uprava podjetja predlaga po nedavnem odstopu dosedanjega odgovornega urednika Petra Jančiča, ki začasno še opravlja to funkcijo.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
06. 07. 2007 22.20
Imeli smo Slovenca in republiko, Slivnik je pripravljal nek svoj časopis in vsi trikje projekti so propadli, pač ne morejo živeti le od upokojencev, naših in vaših. Delo pa že obstaja in bo do konca mandata obstoječe klike popolnoma marginaliziran!!!
djordjevic.dejan@triera.net
06. 07. 2007 18.33
tomi.passion: Nima smisla. I rest my case.
kriss714@amis.net
06. 07. 2007 18.01
Saj je škoda Markeša za en tako podn cajtng.
tomi.passion@gmail.com
06. 07. 2007 17.56
djordjevic.dejan. Izgublja jih, ker je prišlo do partijske direktive, da morajo vsi, ki nasprotujejo vladi, demokraciji in uravnoteženim medijem, presedlati na Mladino in Dnevnik.
djordjevic.dejan@triera.net
06. 07. 2007 17.26
Špekulacije gor, špekulacije dol. Dejstvo ostaja, da Delo kot osrednji slovenski časnik od prihoda Slivnika naprej nenehno izgublja naročnike. Torej očitno nekaj ni v redu. In nestrinjanje z imenovanji urednikov najbrž niti ni povezano z osebami samimi, temveč z idejo, ki jo utelešajo. In to ni ideja 'uravnoteženosti in sproščenosti', temveč predvsem pisanje vladi všečnih člankov. To pa ni naloga novinarjev, temveč piarovcev. (sarcasm on) Povsem jasno pa mi je, da so za neizglasovanje podpore itak krivi zadrti komunajzerji, ki želijo terati enoumje še v 21. stoletju. (sarcasm off)
gumball
06. 07. 2007 16.55
Ha hahahaha pa ne morejo vsi Janševi psi h koritu!
Franc Kavka
06. 07. 2007 16.41
In potem bodo oba nagnali.
clementia555@yahoo.com
06. 07. 2007 16.29
Se ni za čuditi. Konec koncev koliko Slovencev še pozna danes polni naslov časopisa DELA do leta 1991? :-) Se spomnim, daje bilo to enkrat vprašanje na Milijonarju na Jonasu pa tip ni imel blage veze. :-)
Roy Batty
06. 07. 2007 16.24
Časopis Delo je pač svojevrsten fenomen v svetovnem merilu. Uspel jim je prehod iz totalitarnega sistema v demokracijo brez, da bi bile za to potrebne večje kadrovske spremebe. Te tako in tako ne bi bile mogoče ko pa intelektualna gmota, ki je navajena sistemskih privilegijev še iz preteklosti, nemudoma nažene vik in krik in začne prepevati o plazenju strahu. Na listi za upokojitev bi se moral znajti še gospod kvazinovinar Jež, ki piše pod nivojem resnega časopisa (naj poskusi pri Dnevniku), medtem ko osebno v Delu zelo pogrešam komentarje gospoda Zorka, ki je bil sicer ravno tako kritičen do vlade, vendar je šlo za precej bolj tehtne in premišljene kritike, ki jih je bilo veselje brati, poleg tega pa je bila satira omenjenega gospoda resnično duhovita.
Tonček Balonček
06. 07. 2007 15.55
Ta paradajzarsko komunistična zalega na Delu še vedno trza, sicer v zadnjih izdihljajih, pa vendar.Potrebujejo le še milostni rafal in napotnice na Zavod za zaposlovanje, ki je oddaljen le nekaj sto metrov (kako simbolično) in sproščenost bo zavladala ne le med novinarji, ampak predvsem med bralci!! Končno si lahko dr. Markeš sam omisli sodelavce, Starina mu bo stala ob strani...u