Slovenija

Markeš dobil ponudbo

Ljubljana, 23. 06. 2007 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odgovorni urednik tednika Mag, Janez Markeš, je za našo spletno stran potrdil, da je dobil ponudbo z Dela.

Kaj se bo v torek zgodilo s Petrom Jančičem?
Kaj se bo v torek zgodilo s Petrom Jančičem? FOTO: POP TV
Vprašali smo Slivnika, kako komentira Dnevnikove navedbe o Jančičevem odstopu. "Ne vem kakšen komentar bi bil za to potreben," je za našo spletno stran dejal Slivnik.

Odgovorni urednik časnika Delo Peter Jančič naj bi po pisanju današnjega Dnevnika najkasneje v torek odstopil s položaja, v četrtek pa naj bi se Delovim novinarjem predstavil kandidat za novega urednika, odgovorni urednik tednika Mag Janez Markeš.

Jančič je postal odgovorni urednik Dela 2. marca 2006. Njegovo imenovanje je sicer podprlo le 17 izmed 170 zaposlenih novinarjev Dela, 115 pa mu je nasprotovalo.

Peter Jančič je za 24ur.com povedal, da take odločitve sploh ni sprejel. "Če bi nameraval odstopiti, bi o tem najprej obvestil bralce Dela in ne časopis Dnevnik, ki je naš konkurenčni časopis,“ nam je povedal Jančič.

Janez Markeš pa je za našo spletno stran potrdil, da je dobil ponudbo z Dela. "V tem trenutku se pogovarjam z vodstvom Dela. Ker je že apriori nisem zavrnil, lahko sklepate, da o ponudbi resno razmišljam," nam je še zaupal Markeš.


Markeš resno razmišlja o ponudbi, ki jo je dobil z Dela.
Markeš resno razmišlja o ponudbi, ki jo je dobil z Dela. FOTO: POP TV

Predsednik uprave Dela Danilo Slivnik naj bi sicer po navedbah Dnevnika napovedal, da bo v torek na aktiv novinarjev Dela naslovil zahtevo po mnenju o Markešu. Aktiv bo imel po prejemu zahteve 14 dni časa, da glasuje o Markešu. Izid glasovanja sicer ne bo odločujoč, saj uprave mnenje aktiva ne zavezuje.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojan1@mail386.com
03. 07. 2007 22.32
Markeš, čestitam..., to je novina z daleč najboljšimi referencami..., pa seveda Slivnik tudi, pa še nekaj iz kjihovih krogov... Sploh pa ker se Markeš nepristransko javno besedo in na ta način bomo dobili blalci karseda čisto besedo...
exim@t-2.net
25. 06. 2007 17.22
klasik: kupuj Dnevnik, ta je rdeč in po tvojem okusu, nagec!
Uporabnik113189
23. 06. 2007 20.19
Včasih sploh nisem verjel, da so možne kakšne velike neumnosti v vrhu velikih podjetij ali časopisnih hiš kot je omenjena. No danes vem, da so sposobni streljat neverjetne kozle. Bralci vemo, da nas poskušajo "nategnt" in tega časnika pač nočemo. Stvar se bo mogoče res za kakšen milimiter popravila z Markešem vendar nebistveno. Časnik sedaj delijo že kar zastonj z dodatnimi spodbudami za sproščenost pa se prodaja ne poveča, prav obratno še kar pada. Predlagam, da vsakega ki se ne bo naročil kaznujemo..
Luka Kovi? 1
23. 06. 2007 20.02
Navajam: tomi.passion | 23.06.2007 | 12:34 Komunisti pa res ne vedo več, kaj bi še naredili, da bi ustavili JJ-a in destabilizirali vlado. Komunisti v parlamentu širijo nestpnost grozijo, da se bo ne vem kaj sesulo, da je država na robu propada, da je stanje nevzdržno, komunisti, ki se skrivajo za raznimi sindikati in kvazi civilno družbo, po ukazu kar naprej stvkajo in širijo sovražtvo, komunistični mediji pa širijo in podpihujejo idejo nestrpnosti. Kaj ima ta komentar z novico o tem, da se na Delu pripravlja zamenjava odgovornega urednika? Ve se, kdo je na oblasti. In ta praviloma ustvarja družbene odnose na območju, ki ga obvladuje. Vse obtožbe, ki v komentarju letujo na *komuniste", so pluvanje "kar tako". Kaj imajo "komunisti" z zamenjavo odgovornega urednika v časopisni hiši Delo? In naj končam z navedkom iz komentiranega komentarja:"svojih izjav podkrepili še z enim argumentom, da o dokumentih sploh ne govorim."S tem se pa strinjam! Pa lep pozdrav!
tomi.passion@gmail.com
23. 06. 2007 12.34
Komunisti pa res ne vedo več, kaj bi še naredili, da bi ustavili JJ-a in destabilizirali vlado. Komunisti v parlamentu širijo nestpnost grozijo, da se bo ne vem kaj sesulo, da je država na robu propada, da je stanje nevzdržno, komunisti, ki se skrivajo za raznimi sindikati in kvazi civilno družbo, po ukazu kar naprej stvkajo in širijo sovražtvo, komunistični mediji pa širijo in podpihujejo idejo nestrpnosti. Vsem pa je skupno to, da so komunisti, ki si želijo na oblast. Sramota, da imamo tako levico, ki ne zna najti enega pametnega človeka in ponuditi eno pametno alternativo. Do danes pa niso svojih izjav podkrepili še z enim argumentom, da o dokumentih sploh ne govorim.
slovenija50@email.si
23. 06. 2007 11.40
To je bilo samo še vprašanje časa....