Slovenija

Manj denarja za avtoceste

Ljubljana, 20. 05. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na ministrstvu za promet so opravili prerazporeditev sredstev. Več denarja naj bi namenili za železnice, manj pa za avtoceste.

Na ministrstvu za promet bodo več sredstev namenili železnicam
Na ministrstvu za promet bodo več sredstev namenili železnicam FOTO: POP TV

V predlogu rebalansa državnega proračuna je za ministrstvo za promet predvidenih 110,5 milijarde tolarjev, kar je tri milijarde tolarjev več kot v sprejetem proračunu. Kot je pojasnil prometni minister Janez Božič, so ob povečanju sredstev na ministrstvu opravili tudi prerazporeditve znotraj sedanjega finančnega načrta. Za področje železnic se tako namenja 7,4 milijarde več sredstev, za avtoceste pa osem milijard tolarjev manj.

"Glede na slabo izhodišče smo v pogajalskem maratonu dosegli kar soliden rezultat, še posebej na področju železnic, kjer je bila slika najslabša. Ocenjujem, da je rebalans odraz možnega, težko pa bi se ga z nadaljnjimi prerazporeditvami dalo še bolj optimizirati. S tem tudi popravljamo slabo stanje na ministrstvu, ki je bilo ugotovljeno ob nastopu mandata te vlade," je ocenil Božič.

Ob oceni stanja v prometnem resorju so, kot je pojasnil minister Božič, ugotovili, da za izvajanje programov na področju prometa letos manjka okoli 29 milijard tolarjev, od tega kar 25 milijard na področju železnic. Kljub zmanjšanju nekaterih postavk je ob začetku priprave rebalansa primanjkljaj za železnice še vedno znašal okoli 21 milijard tolarjev, največji pa je bil izkazan na področju gospodarskih javnih služb in lastne udeležbe za projekte, ki jih sofinancira EU. Prav tako ni bilo pokritja na področju državnih cest, in sicer za 5,7 milijarde tolarjev obveznosti, ki ob pripravi proračuna za leto 2005 niso bile znane, je dejal Božič.

Manj denarja za avtoceste

Za avtoceste rebalans predvideva znižanje namenskih sredstev za 14,2 milijarde tolarjev, ker pa je znižanje zaradi povračila DDV v višini 6,2 milijarde tolarjev že upoštevano v letošnjem letnem planu razvoja in vzdrževanja avtocest, se namenska sredstva dejansko dodatno zmanjšajo "le" za osem milijard tolarjev, je pojasnil prometni minister. Predlog rebalansa tako za avtoceste namenja 29,3 milijarde tolarjev, od tega 19,1 milijarde kot investicijski transfer za gradnjo avtocest, medtem ko so ostalo predvidena sredstva iz evropskega kohezijskega sklada za projekt Smednik - Krška vas.

Avtocestni program ne bo upočasnjen

Z znižanjem namenskih sredstev se po Božičevih zagotovilih dinamika izvajanja avtocestnega programa ne bo zmanjšala. Ob manjših sredstvih sta sicer za izvajanje programa v letošnjem letu na voljo dve možnosti: da se za osem milijard tolarjev poveča zadolžitev Družbe za avtoceste v RS (DARS), kar dejansko pomeni povečanje črpanja že odobrenih kreditov, ali da se letos za potrjeni obseg gradenj in obnove avtocest v določeni meri prenese v prihodnje leto.

Prometno ministrstvo se zavzema, da bi nastali primanjkljaj rešili s povečanim zadolževanjem DARS in bo po Božičevih besedah vztrajajo, da se obseg letnega plana ne spremeni. DARS ima trenutno po ministrovih besedah najetih za okoli 1,5 milijarde evrov kreditov, izčrpanih pa je za 300 do 400 milijonov evrov manj.

Več denarja za železnice


Predlog rebalansa za železnice namenja 38 milijard tolarjev oz. že omenjenih 7,4 milijarde tolarjev več. Ta znesek bo večinoma pokril vse stroške gospodarskih javnih služb. Zaradi pomanjkanja sredstev letos ne bodo izvedeni domači železniški investicijski projekti, načrtovani v višini 970 milijonov tolarjev, ki bi se financirali samo iz sredstev proračuna. Za zagotavljanje lastne udeležbe pri investicijskih projektih, ki jih sofinancira EU, pa bodo najeli poseben kredit.

Med domačimi projekti, ki ne bodo izvedeni, gre po pojasnilih vodje finančnega sektorja na ministrstvu Emilije Placer Tušar za predvidene ukrepe na remontih, postajnih poslopjih in nujne ukrepe iz odločb inšpektorata, ki se bodo sicer deloma opravili v okviru vzdrževanja. Državni sekretar Peter Verlič je ob tem dodal, da bodo tisti ukrepi inšpekcije, ki bi vplivali na zmanjšanje hitrosti vlakov, odpravljeni v okviru povečanja sredstev, medtem ko bodo manj odločilni ukrepi morali počakati.

Denarja več, a projektov manj

Kljub zvišanju sredstev za državne ceste, in sicer za 1,6 milijarde tolarjev na 36 milijard tolarjev, pa bodo na ministrstvu tudi na tem področju črtali investicijske projekte v vrednosti dveh milijard tolarjev. Direkcija RS za ceste je namreč z notranjimi prerazporeditvami zagotovila 3,7 milijarde tolarjev, vendar pa nepokrite obveznosti znašajo že omenjenih nepredvidenih 5,7 milijarde tolarjev.

Zaradi krčenja sredstev se tako letos ne bodo začela dela na 49 projektih na državnih cestah, zaključila se ne bodo oz. se bodo izvedla zmanjšanjem obsegu na sedmih projektih, pripravljalna dela pa se bodo upočasnila na 16 projektih.