Slovenija

Manipulacija s čakalnimi vrstami

Ljubljana, 31. 07. 2007 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nataša Markovič
Komentarji
39

Čakalne vrste so se občutno podaljšale, kar kaže popolnoma drugačno sliko, kot govori minister za zdravje.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

victoriosus
01. 08. 2007 20.48
Ja, g. Murovec, veste, imate kar prav. Če se sestri zameriš je joj. Če je to pacient, ne bo kmalu prišel na vrsto, če pa je to zdravnik, potem se utegne zgoditi, da sestra po domače povedano zafrkne zdravnika. Lahko mu prekrije kak podatek ali kaj podobnega, saj tako ali tako vso administracijo vodijo one - saj so za to usposobljene (poznam primere, ko zdravnik ne zna ravnat s kartico ZZZS, ker to dela sestra). In ker imajo komando, se to dogaja. Upam, da se bo kje našel kak nadzornik. Mislim pa, da so ideje o kadrovanju in investicijah malo pretirane. Res je glavna med. sestra vključena v svete zavodov, ampak so tudi drugi ravno tako prisotni, tako da ne gre za enostransko vladavino. Pri ostalih stvareh pa se kar strinjam...
Tonček Balonček
01. 08. 2007 16.33
Hinko, to je čista resnica, če hoče kak dohtar "uturiti" kakšnega svojega, mora prav lepo prossiti tisto sestro! Te sestre so itak že prevzele nadzor nad praktično vsem naročanjem blaga (potrošnega materiala, zdravil itd) po bolnicah, zdaj se ukvarjajo že s kadrovanjem in investicijami, še malo, pa bomo dobili že prvo pošiljko magistric in dr. znanosti nege bolnikov, njihova zbornica je pa že v ustanavlajnju (500 EUR stane, če hočeš dobiti licenco, preverjeno).. Problem je v tem, ker tistih, ki bi delale spacienti, praktično ni več! Zgoraj povedano velja za bolnišnice!!
hinko.murovec@siol.net
01. 08. 2007 15.52
Morda bo smešno , morda bo tokrat še najbolje razumel prav g.Victoriosus. Ne Bručan ne Keber , pa tudi noben , ki bo za njima ne bo naredil na tem področju reda, dokler ne bo uveden nadzor nad sestrami ( administratorkami ) ustrezen nenapovedan občasen nadzor in bo par teh " dejansko vladajočih " dam zletelo tja kamor dejansko sodijo. Vsak, kije imel v življenju opravka z naročanjem je spoznal, da v skoraj vseh primerih končno obvelja komanda sestre nikakor zdravnika. Dejanski " sudije in kadije " so sestre, ki imajo neomejeno vlado in si na ta račun privoščijo marsi kaj. Niso čisto vse take a žal včina. Tudi pri " kuvertah " bi na tem področju veljalo posvetiti veliko več pozornosti prav tej cehovski združbi. Zdravniki končno ob vsem delu, nimajo kaj dosti časa ukvarjati se z razporedi. LP
mymind
01. 08. 2007 12.44
Spoštovani, ni razloga za preplah. Predsednik vlade ocenjuje delo vlade kot odlično! Res je, toliko dolgih mandatov ministrov že dolgo ne. Včasih so vsaj koga kaznovali z nezaupnicam, zdaj imamo pa idealne ministre. Banda!
mirjana.ck@siol.net
01. 08. 2007 11.55
Spoštovani, kar je "ušpičil" keber, je njegovo maslo, a nova ablast je bila ves čas pri vladnem koritu ter je za stanje v tem primeru v zdravstvu zelo dobro vedela,...nakar je v predvolilnih obljubah obljubljala blabla, ....sedaj pa naj pokaže dejanske rezultate. Je pa res, da je bručan skrajšal čakalne vrsete...iz ene dolge je naredil dve malo krajši.:)
Prvo Bore
01. 08. 2007 11.54
LDS ni NIKOLI samostojno vladal kot sedaj SDS. Škoda primerjati Hitlerja, ker se nam sedaj smeje iz groba, imaš prav. Operacija je trajala 12 ur, ampak NORMATIV je iz 1980 leta. Prečitaj vse , prosim. victoriosus TIC TAC. Cerkev sprejema vsakega, samo če ve da ima korist od tega, ker v RKC so sami hinavci, pedifili, pedri in še kaj bi se našel. Če pa je sprejel Fidela, je pa 100 procentno dobil kakšno škatlo dobrih havank.
nekdo...
01. 08. 2007 11.48
bravo victoriosus
nekdo...
01. 08. 2007 11.38
Prvo Borec oprosti zelo se mi je mudilo. imaš prav ja. no vidiš torej ne serji več po janši ampak začni srat po slovencih ki niso šli na volitve in niso izvolili koga drugega. sicer pa da ti povem svoje mnenje: gre za to da sploh slovenski narod ni sposoben dojet da ni problem v tem kdo vlada al levi al desni al rdeči al .... zarad mene če vladajo vijolčni (hočem povedat kako debilne so te delitve) samo da imajo vladajoči nekaj soli v glavi. ampak dejstvo pa je da je narod v celoti sprijen in zato je družba taka kot je in ravno zaradi družbe prihaja do takih težav. in vedno več bo tega. zato pa pomagaj si sam ker ti nebota ne janša ne drnovšek ne jelinčič ne kdo drug. ni več socializma. in še to glej če so normativi iz leta 1980 komu potem naj pripišemo večjo krivdo da je tako? stranki ki je vladala 12 let ali stranki ki ne vlada še niti 4 leta? pa to se ni spremenilo v zadnjih 4 letih opracija srca je že pred 10 leti trajala okrog 12 ur!tako da ne govori bedarij prosim. pa če nimaš pojma o hitlerju ga prosim ne vmešavaj v debate kamor ne paše pa ga ne primerjaj če ga niti ne znaš primerjat z drugimi
ivo55
01. 08. 2007 11.29
Komentarji se konceptualno delijo na bele in črne - kdo je kriv oz. zakaj zaslužen. Vsem dajem v razmislek podatek, da zaposleni delajo VSAKO ŠESTO URO za naše slavno zdravstvo. Ni malo in za to bi morali vsi dobiti več ter imeti več nadzora nad svojim denarjem.
Prvo Bore
01. 08. 2007 11.21
knes primerjati Fidela Castra in največjega vojnega zločinca po Hitlerju, je pa neprimerljivo.
Prvo Bore
01. 08. 2007 11.18
knes po tvojih postih si ti klasičen kleriksko domobranski privrženec. Keber klasičen ozdravljeni alkoholik je ukinil pogodbene kazno, ampak problem je v tem, da so normativi za zdravljenje iz leta 1980. Operacija srca , ki se je nekdaj vršila, je trajala 24 ur. Sedaj traja do 12 ur. Torej ostaja 12 ur ki gredo v žep dohtarjem in zavarovalnici ni treba več plačevati. Domobranec ali istomišljenik je eno te isto. Obadva sta za isto stvar. JJ pa je res poslal v ku.. cerkveno poroko. Vlada naj samo ena stranka,pa da vidimo, samo ena. JJ je že itak pokadil večinsko slovensko zaupanje.
knes
01. 08. 2007 11.17
Fidela Castra je pa papez Janez Pavel II sprejel. Torej je Fidel se za par razredov "vecji" klerikalec kot JJ?
Prvo Bore
01. 08. 2007 10.48
nekdo... prosim te da delaš razmake in ostale. Komaj sem dojel kaj si napisal in kaj želiš povedat. Nisem bil za NATO. Nisem bil za EU. Nisem bil za JJ. Moja edina napak je bila, da nisem šel na volitve, ker nisem več verjel takšnim vladam, kjer vsaka stranka vleče na svojo stran. Hvala JJ , da nam je odprl oči in nikoli več njegove klerikalne domobranske vladavaline.
knes
01. 08. 2007 10.35
no, iz prispevka je ocitno samo to, da je za morebitne manipulacije kriv prosluli komunist Keber, ker je ukinil pogodbene kazni. Brucan (in JJ) pa pac v toliko, da z dediscino LDS ni bistveno bolj silovito in temeljito obracunal.
nekdo...
01. 08. 2007 10.32
Prvo Borec jaz dojemam ampak ti ne. jaz sem že kdaj dojel v kaki državi živim glej slovenski mladini (tebe itak boli k*** za slo mladino briga te sam za svoje tak pač je zato pa je v slo tak ko je ker vsi ki so na položajih skrbijo sam za svojo rit) oz tvojim podmladkom lahko pomagaš sam to da se pehaš za usranim denarjem in jim omogočaš privat zdravnike, zobozdravnike itd tako pač je v slo tako pač je v svetu to je kapitalizem in ne socializem jaz sem to že dojel ti pa šekr ne. to da je janša na oblasti smo krivi volivci pa tud to da smo v eu smo krivi izklučno volilci pa tud to da smo v natu tak da nebo še kdo ugotovil da je vsega kriva eu. sej smo sami to hteli. to da mamo drnovška je tud slovenski narod kriv tak da ko bo inteligenca slo naroda zrasla si bomo izvolili tudi inteligentne politike
Prvo Bore
01. 08. 2007 10.23
PraviSvobodnjak Slovenci hočemo tak zdravstveni sistem, kot je v Angliji in Franciji. Saj smo v Evropi. V Slovenijo pripeljemo samo slabe stvari iz Evrope. Kot poskusni kunci.
PraviSvobodnjak
01. 08. 2007 10.22
spokaj pomi (ni napaka, ampak namerno).
PraviSvobodnjak
01. 08. 2007 10.18
Čakalne vrste so res krajše, ampak še vedno dolge. Za to pa je kriva prejšnja oblast, ki je ohranjala socialistično zdravstvo. Zdravstvo je treba sprivatizirati po švicarskem vzoru, pa bomo imeli eno najboljših zdravstev na svetu - brez čakalnih vrst.
gadni@email.si
01. 08. 2007 10.09
Bručan spet laže in se porogljiv smeje in kaže čekane davkoplačevalcem, ki ga plačujemo. Še dobro, da imamo kak neodvisen medij, ki objavlja take stvari. Na RTV, ki jo plačajemo takih stvari ne objavljajo. tomi, victoriosus in ostali škisi, vam pa svetujem, da gledate le uravnotežen RTV, slišali boste le tisto, kar želite slišati in vaše življenje bo mirno in sproščeno. Nihče vas ne sili, da spremljate POP TV. Jaz imam na daljincu več gumbov in lahko gledam tisto kar želim, za ostalo mi je pa vseeno.
pomi@auspuh.com
01. 08. 2007 09.37