Slovenija

Lukačičeva naj opere obtožbe

Ljubljana, 06. 06. 2006 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koalicijska partnerica od kmetijske ministrice pričakuje prepričljiv odgovor o nepravilnostih v skladu kmetijskih zemljišč.

Nekdanji član nadzornega odbora je obtoževal tudi Marjana Podobnika
Nekdanji član nadzornega odbora je obtoževal tudi Marjana Podobnika FOTO: POP TV

Revizijsko poročilo računskega sodišča o poslovanju sklada kmetijskih zemljišč in gozdov je po navedbah SLS v celoti zavrnilo obtožbe o domnevnih nepravilnostih pri prometu z zemljišči, za katere je nekdanji član nadzornega odbora sklada Milan Kuster med drugim obtoževal nekdanjega predsednika SLS Marjana Podobnika in državnega svetnika Marjana Maučeca.

Kot so danes sporočili iz SLS, revizijsko poročilo potrjuje tezo, da je bil osnovni namen Kustrovih medijsko izpostavljenih obtožb diskreditacija SLS.

Revizijsko poročilo po navedbah stranke postavlja kar nekaj neposrednih vprašanj sedanji kmetijski ministrici Mariji Lukačič, ki je vodila sklad med letoma 1994 in 2000. In sicer da sklad že od ustanovitve ni deloval v skladu s poslanstvom, "zato pričakujemo, da bo v korist vlade in koalicije podala jasne in prepričljive odgovore", so sporočili iz SLS.

Kot je znano, je računsko sodišče pri reviziji pravilnosti poslovanja sklada v letih 2003 in 2004 ugotovilo številne primere ravnanja v neskladju s predpisi, zato je skladu za pravilnost poslovanja v revidiranih letih izreklo negativno mnenje.

Pomemben del ugotovljenih nepravilnosti se nanaša na razpolaganje z zemljišči, seštevek vrednosti vseh pa znaša 1,664 milijarde tolarjev.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

darja.trontelj@belinka.si
07. 06. 2006 09.07
Kmet naj razdrobljena hribasta zemljišča proda in kupi nekje npr. v Franciji ravno parcelo v kosu in naj tam konkurenčno prideluje pridelke. Itak mora biti moderen kmet študiran!
jungle@email.si
06. 06. 2006 19.53
ministrica Lukačičeva, se bo morala zelo dobro potrudit pred kritiko javnosti, za zapravljen denar davkoplačevalcev,.... v bistvu tudi kmetov,.... naj se politika ne vmešava v ta problem,... like mr.Sok....
viktor.hajsinger@siol.net
06. 06. 2006 19.14
Pa kaj res nimate nobenega samospoštovanja? Tu, ŽE objavljeni komentar je zbrisan. Na e-trenjih ste blokirali, kar vam ne paše. Le dajte, saj ne boste dolgo. Sramota za demokracijo.
viktor.hajsinger@sio.net
06. 06. 2006 18.48
Kdo naj še razume to, vašo stranko. Vsak ga lomi zase, vsi skupaj nepregledno, zdaj pa ste se lotili vaše ministrice, ker naj bi bila kriva vlada, ali kaj. Ste pa res pravi tumpeki.
jungle@email.si
06. 06. 2006 17.20
mene skrbi, ali bo ministrica sploh sposobna oprat svoja dejanja v času, ko je vodila sklad kmetijskih zemljišč,... kar se pa tiče gospoda piščanca, pa bolj da ne izgubljam besed.