Slovenija

Lekarne prejele plačilo

Ljubljana, 14. 01. 2007 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večina lekarn je potrdila, da je od Vzajemne prejela plačilo, ki jim ga je zavarovalnica dolgovala.

Andreja Čufar
Andreja Čufar FOTO: POP TV

Večina lekarn, med njimi tudi Celjske lekarne, je potrdila, da je od Vzajemne prejela plačilo, ki jim ga je ta zdravstvena zavarovalnica dolgovala. Vendar pa tega še niso mogle potrditi čisto vse lekarne. Lekarniška zbornica Slovenije bo v ponedeljek na novinarski konferenci sporočila, če katera lekarna ni dobila plačila in ali bo zaradi tega zahtevala doplačila za izdana zdravila, ki jih sicer krije dodatno zdravstveno zavarovanje, je povedala predsednica zbornice Andreja Čufar.

Kot je pojasnila Čufarjeva, v petek vse lekarne še niso mogle potrditi, da so od Vzajemne prejele plačilo. Po predvidevanjih pa naj bi v ponedeljek imeli točne podatke o tem, komu je bilo plačilo nakazano. Če katera lekarna ni prejela plačila, bodo sporočili na novinarski konferenci v ponedeljek.

Vzajemna je v petek sporočila, da je poravnala dolg
Vzajemna je v petek sporočila, da je poravnala dolg FOTO: POP TV


Kot je znano, so iz zbornice v petek sporočili, da bodo lekarne od ponedeljka dalje zavarovancem Vzajemne zaračunavale doplačila za izdana zdravila, ki jih sicer krije dodatno zdravstveno zavarovanje. Kot so v petek zapisali v zbornici, Vzajemna lekarnam dolguje že več kot 1,5 milijona evrov za že izdana zdravila, kar zaradi likvidnostnih težav resno ogroža poslovanje nekaterih lekarn. Zato bodo nekatere lekarne v zaračunavanje prisiljene zaradi likvidnostnih težav, so napovedali.

Vzajemna pa je v petek kmalu zatem sporočila, da je sedmim lekarnam, ki so grozile z zaračunavanjem doplačil za zdravila njenim zavarovancem, poravnala vse stroške v višini 1,5 milijona evrov. Kot so navedli, so to odločitev v skrajni sili sprejeli zato, da bi kratkoročno rešili nastali nesporazum. Istočasno so zoper Javni zavod Celjske lekarne vložili tožbo za posredovanje podatkov, ki jih je v svojem sklepu določilo tudi ministrstvo, so v petek sporočili iz Vzajemne.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.