Slovenija

Legionele še niso uničili

Ljubljana, 11. 07. 2007 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.K./N.R.
Komentarji
0

Rezultati analiz pitne vode v onkološkem inštitutu so pokazali, da voda ne predstavlja tveganja za uporabnike.

Na onkologiji jim še vedno ni uspelo uničiti legionele, trdijo pa, da voda ne predstavlja tveganja za uporabnike.
Na onkologiji jim še vedno ni uspelo uničiti legionele, trdijo pa, da voda ne predstavlja tveganja za uporabnike. FOTO: POP TV

Onkološki inštitut je le razkril rezultate analize pitne vode na prisotnost legionele v dveh novih traktih onkološkega inštituta v pritličju stavbe E in prvem nadstropju stavbe D. Analize so pokazale, da voda ne predstavlja tveganja za uporabnike.

Vendar pa je Komisija za obvladovanje bolnišničnih okužb v treh od šestih vzorcev iz še nenaseljenih traktov, ki jih je odvzela 27. junija, ugotovila preseženo vrednost legionele. Na onkološkem inštitutu sicer zatrjujejo, da v nobenem od njih niso našli človeku najbolj nevarne legionele, Legionella pneumophila sg.1.

Vzroki za legionelo so mrtvi vodovodni rokavi, ki so posledica dolgoletne gradnje in spreminjanja gradbenih projektov, premajhen zbiralnik za toplo vodo in prešibek toplotni grelec.

Vendar bodo na inštitutu kljub temu še naprej izvajali varnostne ukrepe, med njimi tudi prepoved pitja vode na nekaterih oddelkih in mesečno izvajanje toplotnih šokov, če koncertracija legionele preseže mejne vrednosti. Tako vsak mesec za eno uro in pol iz pip eno spustijo vročo vodo, ki ima približno 65 stopinj.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.