Slovenija

Legionela na onkologiji

Ljubljana, 19. 01. 2007 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na onkološkem inštitutu se je pojavila bakterija legionela, ki jo bodo konec tedna odpravljali s klornimi šoki.

Generalni direktor onkološkega inštituta Zvonimir Rudolf je za 24ur.com poudaril, da bodo premestili 18 bolnikov iz oddelka H, v katerem se nahaja legionela, v druge prostore v okviru onkološkega inštituta, še posebej pa v stavbo C. Večina bolnikov ima čez vikend tudi prost izhod. Čez vikend bodo s posebnimi klornimi šoki na oddelku H ter v stavbah D in E, poskušali legionelo odpraviti.

Direktor Onkološkega inštituta Zvonimir Rudolf
Direktor Onkološkega inštituta Zvonimir Rudolf FOTO: POP TV

Rudolf je še poudaril, da se legionela nahaja v ceveh, in da se bolnik lahko okuži s pitjem vode. Manjša nevarnost obstaja tudi pri tuširanju, če bi bolnik neposredno pogoltnil vodo. Večja nevarnost za zdravje bolnikov bi nastopila, če bi se bakterija pojavila v samih klimatskih napravah, kar se pa po mnenju direktorja ni zgodilo.

Težave s to bakterijo so v preteklosti že imeli, vendar so jo rešili s toplotnimi šoki. Rudolf je zatrdil, da bolniki niso ogroženi, se pa ta bakterija pojavi v novih stavbah, ki niso v uporabi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.