Slovenija

LDS z Zares nad Mateja

Ljubljana, 16. 11. 2007 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

LDS bo dala podpise za interpelacijo proti ministru Mateju, saj so se z Zares dogovorili o vseh razširitvah besedila interpelacije.

Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč
Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč FOTO: POP TV

Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč je na novinarski konferenci dejal, da bodo njihovi poslanci dali podpise za interpelacijo proti notranjemu ministru Dragutinu Mateju. Po Školčevih besedah so v pogovorih z Zares dosegli dogovore o vseh razširitvah besedila interpelacije, ki jih je zagovarjala LDS. Niso dosegli zgolj dogovora o vključitvi Matejeve odgovornosti za nereševanje položaja t.i. izbrisanih, je še pojasnil.

Školč je dejal, da bodo z vložitvijo interpelacije počakali do glasovanja o zaupnici vlade. "V primeru, da bo vlada v ponedeljek dobila zaupnico, bosta LDS in Zares interpelacijo vložili v prihodnjih dneh," je dodal.

Če bo vlada dobila zaupnico, potem bodo v Zares vložili interpelacijo zoper ministra Mateja.
Če bo vlada dobila zaupnico, potem bodo v Zares vložili interpelacijo zoper ministra Mateja. FOTO: POP TV

Vodja poslanske skupine obžaluje, ker v besedilu interpelacije ni omenjena tudi odgovornost notranjega ministra glede t.i. izbrisanih. "Vendar je drugih Matejevih kršitev dovolj, da je smiselno in potrebno interpelacijo vložiti in zagovarjati," je povedal in dodal, da bodo vsebino interpelacije podrobneje predstavili skupaj z Zares.

Predsednik odbora LDS za notranje zadeve in javno upravo Branko Celar, ki je tudi sodeloval na novinarski konferenci, je podrobneje predstavil očitke notranjemu ministru. Po njegovih besedah je minister med drugim odgovoren za slabo notranjo varnost v državi, poslabšanje položaja policije znotraj sistema zagotavljanja javne varnosti, slabo organizacijo in vodenje sistema ter slabo kadrovsko politiko.

Predsednik SNS in vodja njihove poslanske skupine Zmago Jelinčič je v ponedeljek dejal, da interpelacije ne bodo podprli, če bo njena vsebina ostala ista. Pri tem predsednika SNS moti zlasti točka, ki govori o nekorektnem delu policije v primeru Strojan.

Vodja poslanske skupine SD Miran Potrč je v torek pojasnil, da njihovi poslanci ne bodo podpisali predloga za interpelacijo zoper Mateja, ki ga je pripravila poslanska skupina Zares. V primeru obravnave interpelacije v državnem zboru pa bodo sodelovali v razpravi in tudi glasovali za razrešitev notranjega ministra.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manjakranjc@hotmail.com
19. 11. 2007 09.30
Žalostno je, da so možje na vrhu varnostnih služb ljudje iz LDSa. Večina jih je dela v v času prejšnjih vlad v MNZju. Matr tu se vidi pokvarjenost levičarskih komunajzerjev..svoj lasten drek mešajo in kažejo s prstom na drugega.
<))><
17. 11. 2007 12.00
Ja, predolgo so bili komunisti na oblasti. Poglejte, kolk dreka mora zdej Janša popucat! Banda komunjarska se pa sam spreneveda. Vse to je njihovo sranje.
victoriosus
17. 11. 2007 11.56
Doki, napiše se "ETC..." torej etcetera (=in ostalo/i/e). Sicer pa Mate ni nikogar fental/pohabil ali karkoli. Dvomim, da je slišal za VIP kaj prej kot mi ostali. Za odvzem licence imamo plačane ljudje na ministrstvu, on se ne ukvarja z vsako muho, ki prileti na ministrstvo. Je pa res, da je VIP opravljalo varovanje tudi pod prejšnjo vlado, kaj pa takrat? Ne se slepit, ne more biti kar minister za vse kriv. Itak.... kdo podpira interpelacijo? Zahec in LDS, oboji se utapljata v lastnem dreku. Še vedno rušijo, še vedno nimajo niti kančka morale..... tipični levičarji, po svetu so vsi enaki.
doki007@email.si
17. 11. 2007 09.17
pri nas se v policija dogajajo zelo čudne reči ,...... mafijska združba VIP še sedaj opravlja delo varovanja ,.....SAMO ZANIMIVO SAMO PONOČI PO KLUBIH ,........ECT,..... --------pa čeprav so enega fental ,....več pa že pohabl,.....!!!! ZATO JE INTERPELACIJA ZELO POTREBNA ....!
strelka23
17. 11. 2007 01.31
Victoriosus popolnoma prav imaš le da so tudi vsi ostali isti.
victoriosus
16. 11. 2007 23.45
A lahko kdo sploh vzame kakšnega LDSovca ali Zahecovca RESNO??? Isti drek z različnim parfumom.
tomazbodner
16. 11. 2007 19.28
kdo lahko Skolca resno vzame s taksno frizuro?
jurrr
16. 11. 2007 18.34
Školć bi se lahko vsaj počesal :D Frutka pogrešam :))))
albertinum@excite.com
16. 11. 2007 17.59
Joj, pa ne bo to preveč za Janševo nesposobno vlado? Kaj se bo Janša zopet cmeeeral? Zakaj ne pustite revčke pri miru? Jokca, jokca, jokca, Janša.
nekdo...
16. 11. 2007 17.15
Bo ali ne bo? Verjetno bo glede na to da se je Kresalova hvalila kako je govorila s francoskimi kolegi... ha ha ha
pumpar@volja.net
16. 11. 2007 16.17
Haha budale...lej ti to.