Slovenija

LDS vse manjši

Ljubljana, 28. 01. 2007 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

LDS je izgubila še enega člana - Cvikla, ki je prepričan, da bi morala stranka delovati v dobro vseh, ne le vodstva.

Milan M. Cvikl meni, da se znotraj LDS ne more več boriti za poraz Janševe koalicije na voitvah naslednje leto
Milan M. Cvikl meni, da se znotraj LDS ne more več boriti za poraz Janševe koalicije na voitvah naslednje leto FOTO: POP TV

Poslanec LDS Milan M. Cvikl je v strankino člansko pisarno, v vednost pa tudi poslanski skupini, posredoval izjavo, da z 31. januarjem izstopa iz Liberalne demokracije. Glede na razpravo na sobotnem kongresu stranke ocenjuje, da to ni več stranka, ki bo ustrezno odgovarjala na izzive razvoja Slovenije.

Če bodo znali najti drug smisel, vsebino, tisto, kar ljudje res potrebujejo, potem imajo prihodnost. Če tega ne zmorejo, potem pa je nimajo. Predsednik Janez Drnovšek o prihodnosti LDS

"Veliko se je govorilo, a ne o vključevanju, kar je bila temeljna vrlina stranke. Tudi mučna tišina ob ocenah o pomanjkanju skrbi za pravice posameznika je bila zgovorna," je zapisal v pojasnilo in dodal, da iz LDS izstopa, da bo lahko še naprej prispeval k porazu koalicije Janeza Janše leta 2008.

"Vem, da bomo s kolegicami in kolegi v državnem zboru dobro delovali v tej smeri. A ne več po načelu - poslanci, poslanke tri korake naprej, stranka štiri korake nazaj," je še dodal.

Cvikl želi Liberalni demokraciji Slovenije delovanje za dobro ljudi in manj le za dobro vodstvenih članov in članic. "Te dni smo slišali, da stranka ni vrednota. In res je tako, vrednote so znanje in volja, oboje je v ljudeh," je še navedel.

Ali izstopi napovedujejo novo stranko?

Potem ko so na kongresu LDS izglasovali zaupnico Kacinu, sta iz stranke izstopila Gaber in Kozinc
Potem ko so na kongresu LDS izglasovali zaupnico Kacinu, sta iz stranke izstopila Gaber in Kozinc FOTO: Dare Čekeliš

Sicer je v soboto, potem ko so delegati na kongresu stranke izglasovali zaupnico predsedniku Jelku Kacinu, svojo odstopno izjavo v člansko pisarno LDS posredoval poslanec Slavko Gaber, za enako potezo pa se je odločil tudi član sveta stranke in nekdanji pravosodni minister v vladi Janeza Drnovška Miha Kozinc.

Že sredi tedna so iz LDS izstopili tudi člani frakcije LDS Jani Möderndorfer, Roman Jakič, Peter Božič, Dunja Piškur Kosmač, Vika Potočnik in Stane Pejovnik. V četrtek sta se za isti korak odločila tudi poslanec Matej Lahovnik - izstopil je tudi iz poslanske skupine - ter svetovalec predsednika republike Maksimiljan Lavrinc.

V lanskem letu so odmevali še nekateri izstopi iz stranke. Potem ko je v začetku leta svoje dotedanje zamrznjeno članstvo iz LDS umaknil predsednik republike Janez Drnovšek, sta stranko zapustila svetovalec predsednika Drnovška Ivo Vajgl ter nekdanji izvršni direktor LDS Bogdan Biščak. Konec leta se jim je pridružil tudi nekdanji generalni sekretar LDS Gregor Golobič.

V ozadju vseh teh izstopov naj bi šlo za pripravo terena za ustanovitev nove stranke.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
29. 01. 2007 19.38
Saj v bistvu ne gre tu za nič nenavadnega. Pač, dogajajo se premiki na levici našega političnega prostora - politika ni statična reč. Ni treba da se okrog tega zganja cel halo.
hefaist
29. 01. 2007 00.28
Se ze veselim nove stranke. Kot kaze bodo v njej sami kerlci...
ziveti@email.si
28. 01. 2007 23.42
Cvikl je še nekako prebavljiv, ostalo pa je bolj tako na hojladri, zlasti pa predsednik in ni čudno, da gre vse v p.....m....!
lebdim@email.si
28. 01. 2007 22.32
useen mi je bolj všeč LDS kot SDS - janša ... sicer me pa politika NE ZANIMA ...
kosir_maks
28. 01. 2007 20.38
Ja in kaj naj sedaj gremo nazaj na enopartijski sistem??
Tonček Balonček
28. 01. 2007 19.47
Prej ali slej bo v Evropi očitno, da je strankarsko organiziranost političnega življenja povozil čas in jo bo prej ali slej pobralo. Kaj bo nastalo še ne vemo, razni neodvisni kandidati se prej ali slej sparijo v lobije, lep primer je ljubljanski župan, za katerega je že zdaj (pravzaprav nam je bilo že ob priliki njegove kandidatur) jasno, da ne bo učinka. Tudi tisti, ki se delajo nadstrankarske (npr. Arhar), delujejo smešno in podcenjevalno do volilcev! Nove oblike demokracije še ni na vidiku, ta ki pa deluje zdaj, je pa praktično popolnoma brez zveze. Če enkrat na nekaj let obkrožiš par črk pred imeni list in/ali ljudi, to ne pomeni odločanja.
vox populis
28. 01. 2007 16.58
mojemnenje. Napisal sem: " in mogoče še..... Cerar! Torej, teoretično je možno da jih bo 7.
bojan1@mail386.com
28. 01. 2007 16.47
joker, se hudo strinjam s tabo! Cvikel je bolj podoben čredi psov , ki laja... sam zdej se je pa naekrat zgubil ... išče sorodno čredo hahaha
vatre
28. 01. 2007 16.07
Razmišljanje Cvikla je do konca sprijeno in pokvarjeno. Ne bo se boril za zmago pač pa za poraz JJ. Ne moti ga če stoji do gležnjev v dreku, važno je da da stoji na ramenih nekoga drugega. Slabo se nam piše če on in podobni pridejo na oblast.
makajjezvami
28. 01. 2007 15.18
Pol jih bo že 7 :)
vox populis
28. 01. 2007 14.56
Čez kakšen teden, bo LDS štel samo še šest članov! Tukaj so priimki: Kacin, Rop, Širca, Cerar, Cerar, Cerar in mogoče še..... Cerar!
neti
28. 01. 2007 14.43
kritika, kje si pa te slive pobral? lp
kritika@email.si
28. 01. 2007 14.40
Kučan novači še zadnje LDS-ovce v svojo novo stranko....
neti
28. 01. 2007 14.33
oj Alien, pa ti imaš ideje, zlasti ime nove stranke se mi dopade! Statistika OK, do kje si prišel......:) A ža veš na koga te spominjam, haha,ah
aleksander.bajt@gmail.com
28. 01. 2007 14.28
Problem LDS je ravno v tem, da preveč razmišljajo kako bi se spet povzpeli na oblast, namesto da bi naredili kaj koristnega v opoziciji. Še Janša je rekel, da si Slovenija zasluži boljšo opozicijo. Se strinjam, to bi bilo dobro za vse. Ob slabi opoziciji bo namreč tudi vladanje bolj slabo.
bojan1@mail386.com
28. 01. 2007 14.10
Milan M. Cvikl meni, da se znotraj LDS ne more več boriti za poraz Janševe koalicije na voitvah naslednje leto..., a ni to bedasta izjava - brez modrosti in diplomacije !!, taki in njemu podobni so spravili LDS na kolena v hiranje..., naj raje povedo kako so boljši, kaj bi naredili torej boljše lepše ptemeniteje pravičneje ...itd Dokler teha ne razumejo ali nočejo razumeti, tudi ne spadajo politiko sodobnega časa, torej diplomacijo sodelovanja, ne izločevanja, s ciljem izboljšanjem življenskih razmer in standarda...
*Alien*
28. 01. 2007 14.09
Ne razumem, v čem je štos?? Iz stranke izstopijo vsi člani in ustanovijo novo stranko.. Nova stranka, isti ljudje, samo drug predsednik in ime. A ni bilo lažje enostavno zamenjati predsednika in preimenovati stranko? Iz LDS v npr.LSD? Tega res ne razumem, hehe..
jsmazarot@email.si
28. 01. 2007 14.09
Na zahodu nič novega!
hhelena.si@gmail.com
28. 01. 2007 13.55
Najboljše, da vsi, ki niso zadovoljni s politiko svojih dosedanjih strank ustanovijo in se združijo v enotno sredinsko stranko, ki bo združevala sposoben, moder, nerevanšističen kader in, ki bo skrbela za dobrobit vseh Slovencev.