Svet

Lastnica gostilne na Rožniku išče nove najemnike

Ljubljana, 13. 06. 2023 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Fedja Golež
Komentarji
3

Precej razburjenja med Ljubljančani je povzročila vest, da gostilna na Rožniku s 1. julijem zapira svoja vrata. Najemnikom takrat poteče najemna pogodba, z lastnico pa se za podaljšanje niso uspeli dogovoriti. Zmotilo jih je zvišanje najemnine in dejstvo, da želi lastnica pogodbo podaljšati le za leto in pol, čez rob pa so jih pognali tudi višji stroški dela in dražji energenti, pojasnjuje najemnik Peter Zupanc. Lastnica medtem napoveduje, da že išče nove zanesljive najemnike in da gostilna vendarle ne bo ostala zaprta.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
14. 06. 2023 15.37
+0
Ja seveda z najemnino hoče dobiti toliko kot bi ji čistega ostalo če bi sama imela odprto. Ne bo šlo, kruh brez motike?
okinse
14. 06. 2023 11.11
+1
Pohlepni najemodajalci vztrajajo pri svojih zahtevah. Kriza je naredila svoje in to bi morali občutiti vsi vpleteni v verigi. In pošteno bi bilo, da se pride nasproti. Ko bo pa daljše obdobje prazno bo pa ok. Če bo pa eden stojnico zraven postavil bo pa jok in stok.
Rožice so zacvetele
14. 06. 2023 17.48
+2
Okinse, kakšni stojnico? Zemljišče je njeno. Če bi ti imel-a kakšno premoženje, ne bi pisal-a takih traparij. To pišete samo taki, ki ste brez vsega. Vprašajte se raje, zakaj vi nič nimate in ne bodite nevoščljivi in privoščljivi, če tistim, ki imajo, ne gre.