Slovenija

Kučan se bo srečal s Putinom

Moskva/Astana, 21. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski predsednik Milan Kučan se bo v nedeljo na poti na uradni obisk v Kazahstan ustavil v Moskvi, kjer med drugim načrtuje enourni pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Srečanje bo potekalo v nedeljo dopoldne v rezidenci ruskega predsednika v Podmoskovju, po pogovorih pa bo predsednik Kučan nadaljeval pot v Kazahstan. Predsednik Kučan se je z Vladimirjem Putinom sestal že ob robu vrha predsednikov ZDA in Rusije 16. junija 2001 na Brdu pri Kranju. Z ruskim predsednikom pa se je pred enim tednom, 13. septembra, med uradnim obiskom v Rusiji v Sočiju ob Črnem morju sestal tudi slovenski premier Janez Drnovšek.

Predsednik Kučan gre v Kazahstan z močno delegacijo
Predsednik Kučan gre v Kazahstan z močno delegacijo FOTO: POP TV

Kučan bo v Kazahstanu dva dni

Predsednik Kučan bo dvodnevni uradni obisk v Kazahstanu začel v ponedeljek, kjer se bo v Astani sestal s kazahstanskim kolegom Nursultanom Nazarbajevom. Ob obisku je predviden podpis dvostranskega sporazuma o gospodarskem sodelovanju, predsednika pa se bosta udeležila tudi poslovne konference. Predsednika Kučana bodo namreč na obisku spremljali ministrica za gospodarstvo Tea Petrin, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Jožko Čuk in delegacija slovenskih gospodarstvenikov.

V ponedeljek pa se bo Kučan srečal tudi s predsednikom zgornjega doma kazahstanskega parlamenta Oralbajem Abdikarimovom. Srečal se bo še s profesorji, predavatelji in študenti Evroazijske nacionalne univerze v Astani. Nato bo odpotoval v Almaty, kjer si bo v torek ogledal zimsko-športno središče Medeo in visokogorsko smučarsko središče Chimbulak.

SORODNI ČLANKI