Slovenija

Kršitve se vrstijo

Ljubljana, 24. 09. 2005 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Do 18.30 je dežurna služba notranjega ministrstva zabeležila 50 prijav domnevnih kršitev volilnega molka.

Od 50 prijav se jih 38 nanaša na razpečevanje letakov, devet na domnevne kršitve volilnega molka v javnih glasilih in drugih sredstvih javnega obveščanja, dve pa na internet, je povedal Vladimir Korošec z notranjega ministrstva.

Korošec ni mogel posredovati podrobnejših podatkov o vsebini domnevnih kršitev, na primer o tem, v katerih medijih naj bi se pojavile. Gre namreč za prijave državljanov, ki jih morajo najprej preveriti.

Referendumska kampanja se je končala v petek opolnoči, ko je nastopil volilni molk, ki se bo končal po zaprtju volišč v nedeljo ob 19. uri. V času referendumskega molka so sicer prepovedana vsa politično propagandna sporočila in druge oblike propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivcev pri glasovanju.

Vse kršitve molka sprejema dežurna služba notranjega ministrstva
Vse kršitve molka sprejema dežurna služba notranjega ministrstva FOTO: POP TV

Dežurna služba bo na ministrstvu delovala ves čas referendumskega molka. Tako bodo lahko podatke o domnevnih kršitvah državljani v nočnem času, in sicer danes od polnoči dalje pa do 7. ure v soboto zjutraj sporočali operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00. Na isti telefonski številki bodo prijave sprejemali tudi v soboto od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj.

Preko dneva, torej v soboto in nedeljo od 7. ure zjutraj do 19. ure zvečer, pa bo prijave kršitev referendumskega molka na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba direktorata za upravne notranje zadeve pri notranjem ministrstvu.