Slovenija

Krkovič: Smole ni dal intervjuja

Ljubljana, 30. 07. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pripadnik specialne brigade Moris v času afere Depala vas Vojko Smole naj intervjuja, ki je bil objavljen v tedniku Mladina, sploh ne bi dal. Kot je za 24 ur zatrdil nekdanji poveljnik brigade Moris Tone Krkovič, naj bi mu Smole to dejal v telefonskem pogovoru.

Krkovič trdi, da mu je Smole dejal, da intervjuja ni dal
Krkovič trdi, da mu je Smole dejal, da intervjuja ni dal FOTO: POP TV

Čeprav je odgovorni urednik Mladine Jani Sever v torek za 24 ur zagotovil, da imajo posnetek intervjuja, nasprotna stran meni, da ne gre za avtentične posnetke. Tone Krkovič, nekdanji poveljnik specialne brigade Moris, trdi, da se je po objavi intervjuja v Mladini po telefonu pogovarjal z nekdanjim pripadnikom posebnih vojaških enot Moris Vojkom Smoletom, ki naj bi mu v pogovoru zatrdil, da ni dal nobenega intervjuja. Na Krkovičevo vprašanje, kdaj je dal intervju, naj bi Smole odgovoril, da za Mladino ni dal nobenega intervjuja, temveč se je le "malo" pogovarjal z ljudmi.

Na Krkovičevo ugotovitev, da so v Mladini iz njega naredili "glavno zvezdo" in, da jih je na "štirih straneh razturil kot stare kante", naj bi Smole odvrnil, da o tem ne ve nič, in ponovil, da se je le pogovarjal z ljudmi. Zatrjeval pa naj bi, da je zgodbo povedal mnogim in govoril resnico. Smole naj bi hkrati zanikal, da bi mu za intervju plačali milijon tolarjev, in dodal, da je s plačilom približno tako kot s službo, ki naj bi mu jo, preko nekdanjega državnega sekretarja na obrambnem ministrstvu Žnidaršiča, uredil Krkovič, in z neizpolnjenimi obljubami Janeza Janše.