Slovenija

Košir zapušča ZZZS

Ljubljana, 08. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na javni razpis za delovno mesto generalnega direktorja ZZZS sta prispeli dve vlogi. Kot so sporočili iz razpisne komisije, dosedanji generalni direktor zavoda Franc Košir ni vložil kandidature.

Kdo bo novi generalni direktor ZZZS?
Kdo bo novi generalni direktor ZZZS? FOTO: Dare Čekeliš

Na razpis sta prispeli vlogi univerzitetnega diplomiranega politologa Boruta Miklavčiča in univerzitetnega diplomiranega organizatorja dela Emila Židana.

Razpisna komisija bo obe vlogi, ki sta popolni, posredovala upravnemu odboru zavoda, ki jih bo obravnaval na redni seji 23. oktobra. Na seji bosta kandidata imela možnost predstaviti svoja programa, ki sta sestavni del vlog. Upravni odbor bo o tem po seji seznanil javnost.

Košir ni kandidiral zaradi "boljše delovne klime"

Franc Košir - trenutno še v.d. generalnega direktorja ZZZS
Franc Košir - trenutno še v.d. generalnega direktorja ZZZS FOTO: 24ur.com

Ob tem so iz ZZZS poslali tudi izjavo Franca Koširja, v kateri pojasnjuje razloge za odločitev, da ne kandidira za generalnega direktorja. S to odločitvijo želi prispevati k bolj ustvarjalni in strokovni delovni klimi, ki je nujna tako za ZZZS kot za nadaljnji kakovostni razvoj zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja. Osebno ne vidi pravih zagotovil, da bo šel nadaljnji razvoj "v smeri odpravljanja slabosti in nadgrajevanja že doseženega, predvsem pa večje strokovnosti". Opcij, ki kažejo, da so ambicije nekaterih ključnih predstavnikov zdravstvene politike drugačne, ne more sprejeti, ker ocenjuje, da so mu "nekatere nujne poti za upravljanje tega sistema že vnaprej odvzete". Skonstruirane obtožbe o domnevnih nepravilnostih, pritiski in šikaniranja pa so presegli vse razumne okvire, je sklenil Košir.