Slovenija

Košir ostaja na ZZZS

Ljubljana, 14. 05. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije je na današnji seji sprejel sklep, da skupščini zavoda predlaga imenovanje sedanjega generalnega direktorja zavoda Franca Koširja za vršilca dolžnosti generalnega direktorja zavoda, potem ko se mu sedanji mandat izteče.

Franc Košir
Franc Košir FOTO: 24ur.com

Ker sedanjemu generalnemu direktorju zavoda Francu Koširju 22. maja poteče štiriletni mandat, državni zbor pa je na seji 24. aprila zavrnil izdajo soglasja k sklepu skupščine ZZZS o njegovem imenovanju za generalnega direktorja zavoda za prihodnje mandatno obdobje, je upravni odbor danes soglasno sprejel sklep, da predlaga skupščini zavoda, naj za vršilca dolžnosti generalnega direktorja zavoda imenuje Koširja. Skladno z zakonom in statutom zavoda so ga imenovali za obdobje do imenovanja generalnega direktorja oziroma najdlje za eno leto. Ni še znano, za kateri dan bo sklicana skupščina zavoda, a zagotovo najkasneje do 22. maja, so povedali na ZZZS.

Sklep o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje in donatorstvo

Upravni odbor je sprejel tudi sklep o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje in donatorstvo programov in projektov na prednostnih področjih, tako za sofinanciranje tiskanih in elektronskih gradiv za informiranje javnosti o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, za sofinanciranje programov in projektov promocije zdravja, ki jih izvajajo zlasti nevladne organizacije in društva, ter za donatorstvo programov in projektov za bolj kakovostno življenje z boleznijo, ki jih prav tako izvajajo zlasti nevladne organizacije in društva.

Zaradi omejenih finančnih sredstev v letošnjem letu je upravni odbor sprejel predlog strokovne službe zavoda, da se letošnji javni razpis izvede vsebinsko in vrednostno v bistveno manjšem obsegu glede na lansko leto, in sicer v vrednosti 40 milijonov tolarjev. Javni razpis bo v drugi polovici maja objavljen v uradnem listu in na spletnih straneh zavoda (www.zzzs.si).

Potek javnega natečaja za novo celostno grafično podobo ZZZS

Upravni odbor se je seznanil še s potekom javnega natečaja za novo celostno grafično podobo ZZZS, ki ga je zavod izvedel v okviru projekta Poslovna odličnost, in z izbiro nove celostne grafične podobe zavoda pod šifro Družina avtorjev Miljenka Licula in Julije Zornik. Predstavitev vseh predlogov, ki so prispeli na javni natečaj, bo v atriju zavoda na Miklošičevi 24 v Ljubljani vsak delovni dan od 16. do 28. maja.