Slovenija

Košir brez podpore Kviaza

Ljubljana, 11. 04. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Parlamentarna komisija za volitve, imenovanja in administrativne zadeve bo DZ predlagala, naj na aprilski seji ne poda soglasja k ponovnemu imenovanju Franca Koširja na mesto generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Francu Koširju poteče mandat prihodnji mesec
Francu Koširju poteče mandat prihodnji mesec FOTO: POP TV

Predsednik Kviaza Jožef Školč je za 24 ur povedal, da je komisija za volitve dvakrat preložila odločanje o predlogu skupščine, da Franc Košir ponovno postane direktor ZZZS. Na današnji seji pa je komisija izvedla odločanje; devet glasov je bilo za, da državni zbor da soglasje, devet pa proti. "To pomeni, da predlog ni doživel podpore, za sam predlog pa ne pomeni nič usodnega, ker je odločitev v vsakem primeru v rokah državnega zbora," dodaja Školč.

Franc Košir je za 24 ur dejal, da "sama odločitev na Kviazu še ne pomeni ničesar, zame pa, da so nekateri poslanci kljub temu ocenili, da je bilo desetletno delo zavoda solidno uspešno in nenazadnje tudi moje delo, ki ga vodim."

Koširja, ki mu mandat poteče prihodnji mesec, podpirajo v opozicijskih SDS in NSi ter v koalicijski SLS, medtem ko njegovi vnovični izvolitvi nasprotujejo v LDS in ZLSD. V poslanski skupini SMS so se glasovanja vzdržali.