Slovenija

Kdo bo gradil stadion?

Ljubljana, 12. 12. 2007 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rok za oddajo ponudb za strateško partnerstvo pri gradnji stadiona v Stožicah se je iztekel.

Zemljišče za nov stadion
Zemljišče za nov stadion FOTO: POP TV

Ob 13. uri se je iztekel rok za oddajo ponudb za strateško partnerstvo pri gradnji športnega parka v Stožicah. Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića se je za razpis zanimalo 12 družb, koliko ponudb bo prispelo, pa ne ve. Izbor bodo v službi za javna naročila opravili v januarju.

Interes za partnerstvo je bil velik, saj gre po županovih besedah za najeminentnejšo lokacijo v Ljubljani. Med interesenti je omenil Mercator, Spar in Tuš. Zanimali so se tudi trije tuji investitorji in več mešanih družb, je dejal Janković, vendar o podrobnostih pred sredinim odpiranjem ponudb ni želel govoriti.

Mestna občina Ljubljana in župan Janković sta javni razpis za investitorje in poslovne partnerje pri projektu gradnje športno-trgovskega središča v Stožicah dvakrat podaljšala.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jujc@email.si
12. 12. 2007 16.26
točno tako badabum- pa sej tako je mnenje večine ljubljančanov. se pa najdejo tončki balončki s svojimi osebnimi problemčki, ki jih potem perejo po raznih forumih
badabum
12. 12. 2007 15.25
Tonček : očitno imaš namesto možganov dejansko majhen balonček v glavi ,ki bo vsak čas zaradi tvoje zabitosti eksplodiral. Ali si ti zahojena duša sploh bila kdaj na kakšnem stadionu v Nemčiji,Španiji,Angliji?!?!? STADIONA NE BOŠ TI ,JAZ ALI PA KDORKOLI OD DAVKOPLAČEVALCEV PLAČEVAL ti moron na razvojni stopnji fetusa!!! Stadion potrebujemo in konec debate. Ker stadion se ne gradi samo za sedanjo generacijo temveč tudi za vse naslenje generracije!!! Glede tega ,da je pa LJ gradbišče že desetletje pa ni kriv jankovič, temveč potočnikova ter danica s. Janko vsaj dela na tem, da se bo dejansko kaj zgadilo...
jujc@email.si
12. 12. 2007 15.18
dej tonček balončejk ti si brezveze- zgradi si skakalnico pa pejt skakat druge pa pust na miru.
Tonček Balonček
12. 12. 2007 13.17
A mi lahko kdo pove, koliko Ljubljančanov in še katerih je bilo sploh kdaj na stadionu, sam živim 1 km stran in sem bil tam mogoče trikrat, na Hermesu (današnji Žak) smo imeli pa pač telovadbo, ker je bila na šoli samo ena telovadnica, pozimi smo hodili v Ljuba Šercerja. Z novim Plečnikom bomo imeli v Ljubljani dva čisto dobra štadiona, ŽAK-a pač ne dajo za te nogometne horde, naj lomijo in rišejo ter pacajo po bežigrajskem. Kjerkoli po svetu si ogeldate te stvore, je eno samo pacanje, fekalije in podobno, sorry! To so pač lokacije za kanaliziranje frustracij in sproščanje nasilja, razen VIP tribun, kjer se kažejo politiki in veljaki, mafijci ter podobne združbe. Naj si ga slednji zgradijo sami, ne iz našega denarja!! Mi rabimo parke, pluženje, čiščenje, urejanje in skrb za izled ter infrastrukturo, ne pa jumbo plakatov in po deset ali več let postavljene gradbene ograje, kot npr. v Bežigtajskem dvoru, kjer še dandanašnji namesto kovane ograje vojašnice, ki jo je del odnesel naš takratni informacijski minister, zremo v neke nagnusne pločevinaste bariere, prelepljene z vabili za vlaganje v sklade in podobne neumnosti! Gre za onesnaževanje!! Zakaj ne moremo žiceti v vsaj približno urejenem okolju, že druga geenracija živi v nekem poličnem gradbišči, saj se vse začne in nikoli ne dokonča (ŠUMI, NUK, Bežigrajski dvor, Grad, zdaj bo še Emonika, nestvor na Bavarskem dvoru, zgradili so pa že titi nus od Evropa centra in Hotel Lev, hišo na Poljanski ter podobne spačke, kopljejo pa že marsikje! Pri nas se zida zavoljo investitorjev, ne potreb meščanov!! Še dobro, da se niheč ne spomni, da bi imeli kakšno univerziado ali ne vem kaj! Janša nam je prihranil vsaj s tem predsedovanjem, ki bo baje potekalo na Brdu in po tistih okoliških gradovih (Strmol npr.), nam bodo prihranjene vsaj te sirene in transporti raznih starčkov v kolonah s po desetimi ali dvajsetih mercedesih, kajti tem ljudem se vedno mudi in obstaja resna nevarnost, da jih zadene kakšna krogla ostrostrelca ali celo naletijo na bombo. Kdo bi se čudil tem aktivnostim? Sami se nikoli ne vprašajo, zakaj so tarče!
doki007@email.si
12. 12. 2007 12.45
sej jeres neumnost zakaj pa bi delal ta stadion ,...sej bo dost eden ,......sej od tega nogometa tko ni nč in nikol več ne bo ,......vse bolj je podobn tekanju za žogo ,...nekateri pa ne vejo sploh kaj je gol ,....vse se vidi v našem DP ---tistga nej prenovijo pa je dost ,..polna kapa ---raje naj zgradi dvorane tu je potreba velka ,....!!
Tonček Balonček
12. 12. 2007 12.35
Janša bo še slabo leto dni, tega Jankovića bomo morali pa prenašati še tri leta! Vs ebi še šlo, ampak ta tip bo v teh treh letih vse zabetoniral, kar je pa malo huje!
moj ata je tajkun
12. 12. 2007 12.09
ma nej da jankovič raj dnar revežem kot pa da vlaga v ta bedni stadion.sam on sploh ne ve kaj so reveži.
Tonček Balonček
12. 12. 2007 11.37
Ta stadion je čisto popolnoma brez zveze, gre le za to, da jih po nekaj spet pokasiralo. Če se zida, je vse nepregledno, kot pri vseh tovrstnih "projektih", raj za iznajdljive, zato se tudi toliko zida. Potem pač prodaš, daš v najem itd.! Dejstvo je, da tega štadiona oziroma športno-trgovkega kompleksa lai kakorkoli bodo poimenovali to zadevo, Ljubljančani ne potrebujemo, zgodil se mu je še Pečečnik z restavracijo bežigrajskega stadiona, torej imamo že zdaj Hermes oziroma ŽAK v Šiški, ki zadostuje za atletiko. nogometne treninge vseh katehorij, saj sta poleg še umetno, ki ga je odprl sam Braltter, in pomožno igrišče, imeli bomo pa spet obnovljen Bežigrad. Zakaj se torej župan sili še z enim? Bo napravil še eno gondolo na grad z juga, še eno opero v Kolizeju, še eno tržnico ne vem kje....Gre za popolnoma brezglavo manijo zidanja, pri tem je pa nespodsoben organizacije posspravljanja listja in drugih posledic jeseni. Mi rabimo župana, ne direktorja pozidave, poglabljanja in dvuganja Ljubljane! Hala Tivoli je eden najbolj amortiziranih objektov v Evropi, pojem svetovnih in drugih prvenstvih, naj vsaj to zadevo generalno obnovijo in modernizirajo, bo za teh parstotisoč ljudi popolnoma dovolj!! Je za porihtati ogromno drugih stvari! Saj vendar nismo Rimljani!!! Projekcija leta 2015: par nekokončanih torzov, kar bo dokončano, bo pa samevalo in propadalo, ker nihče ne bo hotel vzdrževati teh monstrumov, župan (bivši) se bo pa smehljal in trkal po prsih, da je izpolnil obljube, ki jih je dal volilcem!!! On bo pač svojo nalogo izpolnil, pri čemer še enih banalnih klopc in trave ne porihtajo, se pač ne splača!!
Milan Hišan
12. 12. 2007 09.50
SCT ali Electra inženiring d.o.o.
Ana Kos Plestenjak
12. 12. 2007 09.34
Me zanima, kako je z zemljiščem v Stožicah! Ga je Janković že uspel spuliti iz rok kmetom? Ima srečo, ker je visoko in ima zmeraj prav.
pahor?ek
12. 12. 2007 09.30
Ta stadion je povsem odvečna obljuba Zokija? Postavlja se vprašanje, za koga. Namreč t.i. slovenska nogometna pravljica je končana. Mogoče bo Zoki pral denar svojim sivim emninencam znotraj tega sisitema?!
doki007@email.si
12. 12. 2007 09.24
pa ja ne bo spet izbran politično bolan tajkun zidar ,....!!!! ----