Slovenija

Kdo bo direktor in kdo strokovni vodja onkološkega inštiruta?

Ljubljana, 30. 09. 2024 06.46 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.Š.
Komentarji
1

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana bo na popoldanski seji imenoval direktorja in strokovnega direktorja, je razvidno iz dnevnega reda seje. Funkcijo v. d. direktorja trenutno opravlja Zlata Štiblar Kisić, funkcijo v. d. strokovne direktorice pa Janja Ocvirk. Obe naj bi se po neuradnih informacijah potegovali tudi za funkciji s polnim mandatom.

Onkološki inštitut v Ljubljani
Onkološki inštitut v Ljubljani FOTO: Bobo

Razpisa za direktorja in za strokovnega direktorja so na onkološkem inštitutu objavili 6. septembra, rok za prijavo pa je bil 14-dnevni. Predsednik sveta inštituta Tomaž Slana, ki v svetu zastopa vlado, je sporočil, da je na razpis za direktorja in za strokovnega direktorja prispela po ena prijava.

Prejšnji direktor inštituta Andraž Jakelj je 2. julija odstopil, razlogov pa ni navedel. Svet inštituta je za v. d. direktorice nato imenoval Štiblar Kisić, ki je pred tem 24. junija začela opravljati funkcijo prokuristke zavoda.

Janja Ocvirk pa je funkcijo v. d. strokovne direktorice začela opravljati marca, saj se je dotedanji strokovni direktorici Ireni Oblak iztekel mandat. Tudi Oblak se je sicer potegovala za funkcijo v. d. strokovne direktorice. A je svet onkološkega inštituta, kljub temu da je imela Oblak podporo predstojnikov zdravstvenih sektorjev, za v. d. izbral Ocvirk.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

300 let do specialista
30. 09. 2024 08.47
+1
Kdo bo pa odgovarjal za vsiljenja cepljenja z zvarki pacientov med kemoterapijo??????????