Slovenija

Kazen za neposlušnost

Ljubljana, 28. 06. 2006 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi zagovarjanja drugačnih stališč glede preoblikovanja KAD-a, je DeSUS odpoklical Rousa iz skupščine družbe.

Anton Rous iz stranke izstopa
Anton Rous iz stranke izstopa FOTO: Dare Čekeliš

Izvršni odbor DeSUS je sklenil, da člana stranke Antona Rousa zaradi nespoštovanja stališč DeSUS odpokliče s funkcij, ki jih opravlja v skupščini KAD in nadzornem svetu Krke, ter predsedniku vlade predlaga, da ga razreši z mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, je povedal predsednik stranke Karl Erjavec.

Tako so sklenili na današnji nujni seji izvršnega odbora stranke, ki so jo po besedah Erjavca sklicali zaradi stališč Rousa na ponedeljkovi skupščini KAD. "V zvezi z dolgoročnim preoblikovanjem KAD je stališče izvršnega odbora in strateškega sveta stranke, da preoblikovanje, ki ga ponuja uprava KAD, ni ustrezno. To ne pomeni, da DeSUS ne podpira preoblikovanja KAD, temveč da se zdi stranki predlog, ki ga je pripravila uprava KAD, neustrezen," je poudaril. Stranka se namreč po njegovih besedah boji, da ne zagotavlja temeljne naloge, za katero je bil KAD ustanovljen - dolgoročne stabilnosti pokojninske blagajne.

"To je vprašanje stranke in ne koalicije," je v odzivu na odločitev odbora povedal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Ob tem je dodal, da računa, da vsi tisti, ki jim stranka podeli mandat, zastopajo stališča stranke.

Nasprotja med vrhom DeSUS in Rousom so se zaostrila pred ponedeljkovo skupščino KAD o preoblikovanju te družbe. Rous je namreč v nasprotju z vrhom stranke javno podprl preoblikovanje te družbe in po navedbah v današnji izdaji časnika Finance predlagal dopolnitve načrta preoblikovanja KAD.

Skupščina KAD-a je v ponedeljek potrdila preoblikovanje družbe, ki bo lahko izvajala dodatna dopolnilna pokojninska zavarovanja
Skupščina KAD-a je v ponedeljek potrdila preoblikovanje družbe, ki bo lahko izvajala dodatna dopolnilna pokojninska zavarovanja FOTO: POP TV
Nadomestnih kandidatov za funkcije, ki jih je doslej opravljal Rous, po Erjavčevih besedah še ni.

Rous je takšna usklajevanja po Erjavčevih besedah vodil "brez pooblastil" in "po svoji vesti", zato je izvršni odbor DeSUS tudi sprejel današnje sankcije. "Rous je na izvršnem odboru tudi povedal, da s tem dnem izstopa iz stranke DeSUS," je še dejal Erjavec.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vegos
28. 06. 2006 13.08
Gospod Erjavec, kaj naši voditelji ne prisežejo med drugim tudi da bodo ravnali po svoji vesti? Potem ko kdo to stori, mu pa to očitate? Zanimivo...