Slovenija

Kar dva kandidata levice?

Ljubljana, 02. 07. 2007 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Levica se, kot kaže, ne bo dogovorila o skupnem kandidatu, ki bi se na predsedniških volitvah spopadel s favoritom Peterletom.


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rosomoh@email.si
03. 07. 2007 13.37
Misliš Lolek in Bolek?
Tonček Balonček
03. 07. 2007 08.04
Škoda, da ne bo predsednik Pahor. Kresalova napoveduje zmago "njene" LDS in imeli bi najlepši par v Evropi, ne kot npr. Poljaki, ki jih predstavljata tista dva debela dvojčka....
highlander
02. 07. 2007 21.37
Prav smešno se mi zdi kako Pahor govori o tem, kako je dobro da se je Turk tako hitro odločil, je pripravljen na boj itd. To pravi človek, ki je zadnjih nekaj let javno govoril o tem kako razmišlja o tem, da bi kandidiral za predsednika države. Sedaj pa mu bo, tako kot mu je pred časom že, ponovno uspelo razbiti levico in desnici omogočiti zmago. Ampak pomembno je, da je pri tem v besedah spravljiv in pozitiven, pa je ljudstvo pomirjeno, dejstva pa irelevantna.
gadni@email.si
02. 07. 2007 21.19
Glede na to, kaj počne koalicija v zadnjem času: - afera kabli za PK kjer je bilo okradenih 2,5 miljona EU (makro 5, Bručan), - Farsa o 1000 Eurih, - Politično kontroliranje medijev(pismo ASK), - dogovarjanje za incidente na morju, - imenovanje letališča po politiku tako kot v komunizmu, - miljardna škoda pri prodaji državnega premoženja (Mercator itd…) Vse to se nedvomno zrcali v javnem mnenju in je čisto jasno, da Peterle nima šans. Mislim, da se bosta spopadla Gaspari in Tűrk.
EnKandidatDosmrtniMandat
02. 07. 2007 21.14
Kot kaže pa le ne bodo letošnje predsedniške volitve tako nezanimive. Resno (bo)sta v igro stopila dva kandidata z odličnimi referencami. Pahor zagovarja možnost podpiranja skupnega kandidata v drugem krogu, mene pa zanima ali bo do drugega kroga sploh prišlo. Sam bi si ga želel, nisem pa tako prepričan o tem. Drugače pa, če se je dr. Türk profiliral kot glasnik SD in če se zgodi, da SD naslednje leto sestavlja vlado, bi dr. Türka raje videl na mestu zunanjega ministra. Lepo bi bilo videt (končno) v funkciji glavnega diplomata nekoga, ki se na diplomacijo spozna.