Slovenija

Kangler znova v bitko za županski stolček

Maribor, 23. 06. 2010 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Franc Kangler meni, da je favorit na lokalnih volitvah, saj je stoodstotno izpolnil vse predvolilne obljube, v mestu pa se je med njegovim mandatom veliko spremenilo na boljše.

Mariborski župan Franc Kangler
Mariborski župan Franc Kangler FOTO: Jani Dolinšek

Mariborski župan Franc Kangler je danes napovedal kandidaturo za drugi županski mandat. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, bo kandidiral kot kandidat SLS, omenjena stranka pa bo skupaj z njim sestavila županovo listo, na kateri se bodo za vstop v mestni svet kot nestrankarski kandidati potegovali tudi nekateri znani Mariborčani.

Kangler je v zadnjem letu večkrat javno dejal, da se še odloča, ali bo sploh nastopil na letošnjih županskih volitvah. Danes je ovrgel vse dvome o tem, na to pa je po njegovih besedah najbolj vplival pogovor z družino. V zvezi s svojimi načrti v morebitnem novem mandatu je dejal, da si želi predvsem nadaljevati takšen tempo in aktivnosti kot doslej ter še naprej združevati pozitivno energijo v mestu ne glede na strankarsko pripadnost.

"Največ energije bo treba vložiti v projekt Evropske prestolnice kulture (EPK) 2012," je o glavni točki svojega programa dejal Kangler in izrazil prepričanje, da bo tudi županova lista, glede na ljudi, ki bodo na njej, dobila veliko podporo. Sam si želi te podpore, ne glede na to pa pravi, da bo njegova naloga tudi v prihodnjem mandatu ta, da poveže vse, ki vidijo priložnost v razvojnih programih za mesto. "V tem mandatu sem imel le tri svetnike, pa niti ena točka v mestnem svetu ni padla," je dejal Kangler in s tem povedal, da mu pri razvoju Maribora ni pomembna politična barva.

Kdo vse je na listi?

Kangler z dalajlamo, ki je aprila letos obiskal Maribor.
Kangler z dalajlamo, ki je aprila letos obiskal Maribor. FOTO: Jani Dolinšek

Sicer pa se je na njegovi listi znašlo precej znanih mariborskih imen, med njimi predsednik Društva za zaščito in proti mučenju živali Maribor Erih Tetičkovič, s katerim sta v aktualnem mandatu uresničila projekt novega azila za živali, nekdanji športnik Tomaž Barada, pa tudi nekdanji podžupan Danilo Burnač in Boštjan Viher, ki sta na minulih volitvah nastopila na listi SDS. Listo bo dokončno sestavil Kangler, ki bo tudi njen nosilec.

Na vprašanje, ali se ima za favorita na lokalnih volitvah, je odvrnil, da zagotovo, saj je stoodstotno izpolnil vse predvolilne obljube, v mestu pa se je v času njegovega mandata veliko spremenilo na boljše. Meščanom zaupa in verjame, da bo njihova naklonjenost na njegovi strani. Kot je še dejal, bodo naredili vse, da zmaga že v prvem krogu.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beri66
23. 06. 2010 15.43
kak Pivec,pol je boljša Kangla.....en Ljubljančan bo moral prevzet vajeti totega mesta,,,klonirat Zokija,edini spas za vas.
VolilecSI
23. 06. 2010 15.21
SLABE IZKUŠNJE MAMO MARIBORČANI Z DOSEDANJIMI ŽUPANI IN PODŽUPANI (IZ VRST SD, LDS, SLS,..) - TAKO SMO SPROBALI POTRATNEGA KOMUNAJZERSKEGA SOVIČA (SD), RAVNOTAKO POTRATNEGA KRŠČANARJA KANGLERJA (SLS) IN ZGLEDA, DA BO ZA NAS MARIBORČANE RES EDINA PAMETNA VARIANTA SDS VOLIT, POD POGOJEM, DA BO GREGOR PIVEC OB TEJ SODRGI NA PRIHAJAJOČIH LOKALNIH VOLITVAH SPLOH ŠE HOTEL KANDIDIRATI.
xPubec
23. 06. 2010 15.11
Čestitke, Kangler, za dobro odločitev! V Mariboru smo ponosni na tebe!
unja1.m
23. 06. 2010 14.54
sladke jasli..kdo bi se jim odpovedal ?
moelmol
23. 06. 2010 14.51
kar je zaštriko naj še zj odštrika
beri66
23. 06. 2010 14.24
kangla drugega ne zna delat zgleda....pa še to dela slabo..... groza.
Covidus
23. 06. 2010 13.21
tinetone
23. 06. 2010 12.52
krivulja
23. 06. 2010 12.24
Hoče spet pristavit svojo ''kanglico'''?