Slovenija

Kandidati že nabirajo glasove

Ljubljana/Murska Sobota, 15. 07. 2007 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Katja Šeruga/Marjan Maučec
Komentarji
0

France Cukjati bo v petek razpisal volitve za predsednika države, kandidati pa že nabirajo glasove volivcev.

Poleg vročih temperatur se začenja tudi vroč politični teden. V petek bo namreč prvi mož državnega zbora France Cukjati razpisal volitve za predsednika države, ki morajo biti med 14. oktobrom in 4. novembrom. Volilna kampanja se bo uradno sicer začela šele mesec dni pred volitvami, neuradna pa živahno teče že nekaj časa.

Türk glasove nabira na ljubljanskem bolšjem sejmu.
Türk glasove nabira na ljubljanskem bolšjem sejmu. FOTO: POP TV
Mislim, da imam prepričjivo razlago o tem, da je treba politiko dvigniti na višji nivo, delovati, razviti predsedniško funkcijo v nekaj, ker deluje povezovalno, imam precej mednarodnih izkušenj. Danilo Türk

Predsedniški kandidat Socialnih demokratov, ki ga podpirajo tudi v združenju Zares in DeSUS, Danilo Türk je z ženo Barbaro, s katero je poročen 31 let, na nedeljsko jutro ob nabrežju Ljubljanice obiskal bolšji sejem. Ogledoval si je različne drobne predmete, ki jih zbirata z ženo, pritegnile pa so ju tudi stare knjige, vendar pa so glavna 'tarča' potencialni volivci. Na morebitno zmago moža se pripravlja tudi morebitna prva dama. Kot pravi, bi delala, kar bi bilo treba. "Moraš se čim boilj trudit, in tako živiva že ves čas," pojasnjuje Barbara Miklič Türk.

Petrle je prvi napovedal svojo kandidaturo, glasove pa nabira že nekaj časa.
Petrle je prvi napovedal svojo kandidaturo, glasove pa nabira že nekaj časa. FOTO: POP TV

Simpatije državljanov pa je na lep nedeljski dan iskal tudi predsedniški kandidat Lojze Petrle, ki je s čolnom potoval do Broda pri Krogu na srečanje Prlekov in Prekmurcev, ki so se že tradicionačno pomerili v vlečenju vrvi čez reko Muro. "Kondicija predsedniških kandidatov bo v naslednjih mesecih gotovo na prezkušnji, saj bo treba v vsako slovensko vas, jutri pa bo znano, ali bo kampanjo in tekmo z odločitvijo za kanddidaturo začinil še Mitja Gaspari," pove Petrle.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.