Slovenija

Kakšno delo naj bi opravili?

Ljubljana, 25. 12. 2007 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Direktorica podjetja Perspektiva je podala nasprotujoče si trditve o sodelovanju z ministrstvom za zdravje.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je danes ostro zanikala kakršen koli sum klientelizma, nezakonitega ravnanja in oškodovanja državnega premoženja, kot ji to očita uradna anonimna ovadba.

Mazej Kukovičeva je namreč s šoštanjskim podjetjem, s katerim naj bi bila prijateljsko povezana, sklenila pogodbo mimo postopkov javnega naročanja za svetovanje pri investicijah Pediatrične klinike.

Ministrica trdi, da gre "za svetovanje in koordinacijo med izvajalci pri projektu Pediatrična klinika, za naročilo male vrednosti, za katere ni treba izpeljati postopka javnega naročanja".

Ministrica ni sklepala nezakonitih pogodb, trdi ministrstvo
Ministrica ni sklepala nezakonitih pogodb, trdi ministrstvo FOTO: Kanal A

Direktorica podjetja Perspektiva Cvetka Tinauer pa pravi drugače.

"Pravna razmerja so bila izredno netransparentna," je novinarki Sveta na Kanalu A dejala Tinauerjeva. Za ministrstvo naj bi opravljala pravna dela oziroma pravni nadzor, kar sprva tudi potrdi. "Mi smo najprej preučili vse pogodbe, preučili vlogo vsakega od teh - kaj kdo sme, kakšna pooblastila ima."

Potem to zanika. Zatrdi namreč, da njena naloga ni nikakršen nadzor, temveč koordinacija. "V okviru ministrstva se je ministrica odločila, da želi imeti novo osebo oziroma nove ljudi, ki bodo v imenu ministrstva vršili aktivno koordinacijo," pove Tinauerjeva.

To bi pomenilo, da bi morala sodelovati z nadzorniki gradnje Loka inženiring in Imosom. Na vprašanje, ali je z njimi že sodelovala, Tinauerjeva odgovori: "Ne, nikoli."

Ko jo novinarka opozori, da nadzor nad gradnjo Pediatrične klinike izvajata Loka inženiring in Imos, si Tinauerjeva premisli in odgovori: "Ja, v tem primeru seveda."

Zanikanje in potrditev. V času pogovora z novinarko Sveta na Kanalu A, Tinauerjeva očitno ni vedela, kaj je ministrstvo zapisalo v izjavi za javnost o njihovem sodelovanju.

Ministrstvo za zdravje: Ministrica ni kriva

Na Ministrstvu za zdravje trdijo, da Mazej Kukovičeva ni kriva
Na Ministrstvu za zdravje trdijo, da Mazej Kukovičeva ni kriva FOTO: POP TV

V nobenem primeru ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič ni kršila nobenih zakonov in tako ne drži poročanje nekaterih medijev, da je ministrica sklenila nezakonito pogodbo male vrednosti. Ministrstvo za zdravje je pri podjetju Perspektiva izvedlo naročilo male vrednosti za svetovanje in koordinacijo med izvajalci na projektu investicije izgradnje Pediatrične klinike, podjetje Perspektiva ni angažirano pri izvajanju gradbenega nadzora, so v današnjem sporočilu za javnost glede kazenske ovadbe zoper ministrstvo za zdravje na tožilstvu zapisali na ministrstvu.

Obenem so poudarili, da ker gre v tem primeru za naročilo male vrednosti (do 10.000 evrov), po zakonu ni potrebna izvedba javnega razpisa.

Kot še navajajo v sporočilu za javnost, se je z vključitvijo podjetja Perspektiva v proces investicije povečala intenzivnost dela na projektu, saj je povečana koordinacija med izvajalci tako, da bodo dela potekala tudi med novoletnimi prazniki.

"Poročanje nam poraja dvome, da pri nekaterih slovenskih lobijih ni zaželena sprememba v načinu izvajanja investicije, zato se nam zdi nekorektno senzacionalistično poročanje o tako pomembni investiciji, kot je Pediatrična klinika," so še zapisali v sporočilu za javnost.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
27. 12. 2007 09.46
joj kolk časa ni več komunizma ,....a ta vlada janeza janše pa še sedaj bluzi nekaj o njih ,....!!!! češ da so vse oni krivi kar je slabo ........ ----kar je pa dobro je pa zaslužna grofica Zofija na primer,...ki popravlja katastrofalne napake svojega predhodnika??!!
KLIPAN71
26. 12. 2007 13.59
Lahko bi se že naučili, da so pri nas za vse krivi "komunajzarski" novinarji (17 let po komunizmu) in čefurji. Zato nikar ne krivite nobenega iz Janševe vlade, saj bodo spet zagrozili z odstopom, sicer pa bi moralo biti vsem popolnoma jasno, da je v Janševi vladi vse idealno, krasno, čudovito, popolno skratka oh in sploh. Vsa druga namigovanja so protidržavna in so plod podtalnega delovanja umrlih častnikov udbe, ki so vstali iz grobov in so se reinkarnirali v slov.novinarje in izbrisane. ***
KLIPAN71
26. 12. 2007 13.51
a1000@email.si
26. 12. 2007 09.05
Vsi ste kreteni, ker ne znate drugega kot bebavo govoriti o belih in rdecih.Jaz zivim v tem casu in ne leta 1945, vi kreteni, pa sploh ne pomislite, da vso barabijo, ki jo izvajajo vladajoci (katerikoli), placujemo me, bebave ovce. Cvetka Tinauer govori tako, da sama sebi laze in ne ve kaj je rekla pred minuto, samo da bi ostala cista. Ze ko je bila zaposlena na Ministrstvu za malo gospodarstvo, je obljubljala nepovratna sredstva svojim znancem, ki pa jjih niso nikoli videli.
123_Zoke_vec_ni
26. 12. 2007 01.33
SladkiKKK, ...kliče po??... pobijanju?? Po nasilju nad drugače mislečimi?? Kdo koga provocira s čim?? Žrtev provocira rablja??... žalostno... Belček ti je mama, pa cel partizanski korpus se je sprehodil čeznjo, zato pa si tako motena... jaz.sem.kdorkolihočem.vedno ..??...??... ja, itak, .. whatever....
Cukercek Sladki
25. 12. 2007 22.32
temačni ali ni ta ime malo tako strašljivo in kar kliče po ... kdo potem z imenom provocira p.s. poglejte skozi okno belčki vaša barva je povsod
xzamiel@hotmail.com
25. 12. 2007 21.37
Tonček: Kakorkoli si že mislill, super sarkazem glede Zofije ;]. To ni nič novega, se je že dolgo vedelo, da bo kaj "tako čez" poskusila in so jo pač dobili. Zdaj je samo še čas, da dokončno dokažejo. Ah ja.
Tonček Balonček
25. 12. 2007 21.24
Ta gospa že po definicije ne more biti vpletena v afere. Prvič ker je ministrica v Janešvi vladi, tam se pa ne goljufa, drugiča pa že dolgo ni več komunajzarka in se je vrnila v naročje evangelija in katolištva, taki pa niti ne pomislijo na klientelizem.
DarthRevan
25. 12. 2007 19.27
Oh, saj ni tako težko pogruntat.
123_Zoke_vec_ni
25. 12. 2007 19.25
Revni dare, kako si vedel???
DarthRevan
25. 12. 2007 16.58
Temaćnić, sama strpnost te je...pa sama ljubezen...
123_Zoke_vec_ni
25. 12. 2007 16.53
SladkiKKK, jaz provociram???? Imam morda jaz nick, ki kliče po pobijanju??? Mar jaz vsepovsod vidim neke belčke???? Seveda, vrana vrani ne izkljuje oči, svoje pač ne boš kritizirala, pa če bodo po Slovenski nagi okrog letal in s t*** mahal po ljudeh.... Ja, Dokić, mi nestrpneži grdi nočemo pozivat na pobijanje!! Grdi, grdi desničarji, kako smo lahko tako nenasilni da se nočemo iti neke davno propadle vojne!!... Kriss, si tisto napisal meni?
doki007@email.si
25. 12. 2007 16.19
ha ha ,.....smešno ,....malo po domače,......zakaj mamo pa tolžilstva pa sodišča da bodo odločala o pravilnostih ali ne ,.....?????! -----danes se je nekdo spomnil da ni delala nezakonito ,....danes ko je božič ,...!!!! -----ta desni so pa vsega zmožni v komentarjih ,...!!!
Cukercek Sladki
25. 12. 2007 16.05
Tudi jaz se strinjam vsaj za danes zakopljimo bojne sekire in se vsi pogovarjajmo o katerih drugih temah . Npr o BOŽIČU ,še zlasti naprošam naše nasprotnike kot so Temačni ,Kris ,Tomi passion . Vsaj danes bodite spokojni in pravični ter ne provocirajte pa vesel in miren Božič še naprej
krainburger
25. 12. 2007 15.57
tomi."penzion".napisal sem :"domnevne nečednosti"! nikogar nisem obdolžil. preberi si še parkrat celoten komentar.kapnilo ti bo. "dokažite tovariši, če ne bo odgovornost padla na vas." ta je pa dobra!
DarthRevan
25. 12. 2007 15.53
Tomi.pasion, prosim te če nehaš sramotiti največji krščanski praznik in če v spoštovanju do tega praznika pokažeš mir, srečo, veselje in spravo, ki jo ta praznik upodablja. V nasprotnem primeru boš v sramoto svoji veri.
Cukercek Sladki
25. 12. 2007 15.51
uhhhhhhhhhhhh. Sem že mislil da je vse res ??????? pa ,da mamo zares usrano vlado. Kaj čem rečt VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI aneda belčki pa l.p.
tomi.passion@gmail.com
25. 12. 2007 15.49
pacemaker....po tvojem komunajzerskem razmišljanju, se obtoži lahko zgolj glede na podlagi prispevka nekega partijskega novinarja in neke anonimke, o nedolžnosti pa naj odloča odvetnik. Ravno obratno je. Dokazuje tisti, ki trdi in trdite komunisti v anonimki. Dokažite. Tako ali tako pa se bo še enkrat več izkazalo, da gre še za eno izmišljeno afero več, ki so jo začeli v kulturno-komedijantskem društvu Zares in v Komunistični partiji Pahorjevih socialistov. Dokažite tovariši, če ne bo odgovornost padla na vas.
krainburger
25. 12. 2007 15.40
to je pa višek "demokratičnega odločanja".kvečjem, da ministrica ni kriva lahko zapiše le njen odvetnik, ali pravosodni organi in ne nekateri pisuni iz mzd ki je sodelovalo pri domnevnih nečednostih! zveni približno tako kot bi ciril ribičič trdil, da oča mitja ribičič ni dal pobiti nekaj čez 200 ranjenih domobrancev, prve dni po vojni! ta "svetovanja" pri polaganju kablov in ostale "genijalnosti", so junaško udarila po zdravstveni blagajni in ministričini podrepniki so zadnji, ki bi trdili da ni kriva. kje so zdaj jerovški in tankoti in njihove parlamentarne komisije?
Prvo Bore
25. 12. 2007 14.45
Ja, ja , kdo bi verjel tej vladi. Saj bodo novinarji svoje povedal. Ni kaj !