Slovenija

Kako preskočiti Ljubljanico? Z največjim trampolinom na svetu

Ljubljana, 28. 06. 2024 18.56 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H., STA
Komentarji
4

Na svetu naj bi bili trije največji trampolini in dva sta ta trenutek tudi v Sloveniji. Preizkusite ga lahko v Ljubljani, kjer se bodo v različnih disciplinah skakanja nad Ljubljanico pomerili tudi tekmovalci. Na megatrampolinu akrobatska skupina Dunking Devils napoveduje tudi nov rekord.

V središče Ljubljane so se vrnile akrobacije na največjem trampolinu na svetu. Popoldne se je namreč nad Ljubljanico v bližini Novega trga začel dogodek Odbito, v sklopu katerega se lahko mimoidoči preizkusijo v skokih na največjem trampolinu, proti večeru pa se bodo v različnih disciplinah pomerili tudi tekmovalci. 

Dogodek je za obiskovalce brezplačen in po navedbah organizatorjev primeren za vso družino, saj navijaška cona prinaša priložnost za preizkus v skokih na trampolinu, ki meri 121 kvadratnih metrov. Obiskovalci bodo spet lahko preskočili Ljubljanico na 22-metrskem trampolinskem mostu, najbolj atraktivna pa bodo tekmovanja, so sporočili organizatorji iz agencije Extrem in ekipe Dunking Devils.

"Na zadnjem Odbito smo podrli rekord 13,5 metra in letos ga hočemo podret. Ne da ga hočemo, ga tudi bomo," pravijo fantje iz Dunking Devils, ki napovedujejo, da bodo letos skočili več kot 14 metrov.  

Obiskovalci in tekmovalci bodo lahko poleg največjega trampolina skakali tudi na dveh manjših trampolinih ter "uživali v premetih, vijakih in drugih odbitih akrobatskih predstavah". Ob tekmovanjih in poskakovanju pa organizatorji obljubljajo tudi različne umetniške in glasbene spremljevalne dogodke.

"Četrta izvedba se vrača k začetkom, poleg tega pa bomo atraktivne skoke na največjem trampolinu na svetu in poskakovanje za vse po trampolinskem mostu nadgradili še z bogatejšim brezplačnim programom v navijaški coni," je napovedal direktor agencije Extrem Simon Rožnik.

"Ljubitelji poskakovanja bodo najbolj veseli, da bomo letos še en megatrampolin postavili v navijaški coni. Ob preteklih rezultatih smo najbolj ponosni na to, da je ta projekt, ki odmeva tudi v tujini, od zasnove do izvedbe plod slovenskega znanja in razvoja," pa je dodal Domen Gaiman iz ekipe Dunking Devils.

V soboto bo celodnevno dogajanje predvsem v znamenju številnih tekmovanj, za največji spektakel pa bodo ob 21.30 poskrbeli tekmovalci v najvišjih skokih na največjem trampolinu, navajajo organizatorji.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Verus Clavis
29. 06. 2024 17.04
Meni se zdi fajn ideja in odlična popestritev dogajanja v centru.
Nace Štremljasti
28. 06. 2024 21.17
+2
kje ste okoljevarstveniki žabe,race,natrije,miši,podgane,potepuški psi,mačke vsem tem bodo zj... dan prosim da takoj pridete s transparenti na licu mesta ter ukrepajte pod nujno....
brezvezek
28. 06. 2024 21.04
+2
Kako pa se bo odzvala puščavska postrv v reki pod to platformo? Njen habitat je ogrožen, trampolini delajo nepopravljivo senco!
Artechh
28. 06. 2024 19.55
+1
Kdorkoli je organizator tega je zelo dober kolega od šerifa Jankovića. Drugače ni sans da tole lahko izvedes