Slovenija
Oglas

Kako kupiti Bitcoin na preprost način, v manj kot 5 minutah?

Ljubljana, 25. 09. 2024 00.15 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ste se odločili, da končno raziščete svet kriptovalut, pa ne veste kje začeti, kaj šele kako kupiti Bitcoin? Obljubimo, da vam bo po branju članka to kristalno jasno.

Bitcoin v današnjih časih predstavlja že ustaljen način varčevalne investicije.
Bitcoin v današnjih časih predstavlja že ustaljen način varčevalne investicije. FOTO: Arhiv ponudnika

Bitcoin danes predstavlja prihodnost financ. Definitivno ni več tak "tehnološki bavbav", kot je mogoče izgledal 10 let nazaj. Bitcoin in s tem kriptovalute, so si uspešno utrle pot na tradicionalne trge in se uveljavljajo tudi kot plačilno sredstvo. Vedno več ljudi pa prepoznava predvsem njihov investicijski potencial. S tem, so vedno bolj pogosta tudi vprašanja "Kako začeti s kriptom?", "Kako kupiti Bitcoin?" in tukaj smo, da vam povemo, da to lahko v praksi to naredite hitreje, kot pa izvedete bančno nakazilo.

KJE IN KAKO KUPITI BITCOIN?

Prvi korak na poti do nakupa Bitcoina, je izbira najbolj ustreznega načina za nakup. Danes jih poznamo že kar nekaj, od bankomatom podobnim avtomatov, do tega, da Bitcoin lahko posredno kupimo na Petrolu. Vendar pa nakup preko mobilne aplikacije ostaja najbolj preprost in uporabniku prijazen način, saj lahko vse potrebno opravite hitro in varno, in to kar iz udobja vašega doma. 

Ko najdete aplikacijo, ki vam najbolj odgovarja, se preprosto registrirate in verificirate - to pomeni, da potrdite svojo identiteto. In če morate za določene bančne postopke fizično obiskati svojo matično poslovalnico, to pri kriptu ni potrebno, saj ravno to, nadomesti verifikacija uporabnika. In to je to, s tem ste pripravljeni, da kupite Bitcoin.

S slovensko aplikacijo CryptoUnity, ki je namenjena poenostavljanju sveta kriptovalut za začetnike in je v celoti na voljo v slovenščini, je to res super preprosto in hitro. Poglejmo si, kako dejanski postopek nakupa izgleda pri njih:

1. znotraj aplikacije poiščemo Bitcoin, 2. kliknemo na “kupi” in vnesemo znesek za nakup, 3. potrdimo nakup in 4. najdemo Bitcoin na svojem računu.
1. znotraj aplikacije poiščemo Bitcoin, 2. kliknemo na “kupi” in vnesemo znesek za nakup, 3. potrdimo nakup in 4. najdemo Bitcoin na svojem računu. FOTO: Arhiv ponudnika

V nekaj sekundah, se vam kupljen Bitcoin prikaže v profilu, kjer lahko spremljate nihanje njegove vrednosti, vidite vaš neto profit in še veliko več. Ja, res je tako hitro in preprosto. 

In če se še vedno kje zatakne? 
Aplikacija ima opcijo izobraževalnega načina, kjer vam je razložen vsak korak, podprt s kratkimi in jasnimi delavnicami, če bi si želeli prebrati več. CryptoUnity aplikacija vam vedno nudi tudi podporo v slovenščini, na vsakem koraku vaše kripto poti. 

232

In zdaj, ko znate kupiti Bitcoin, znate kupiti katerokoli kriptovaluto, saj je postopek povsem enak.

KAKO PRODATI BITCOIN?

Veliko govora je o tem, kako kupiti Bitcoin, nekoliko težje pa je najti odgovor na vprašanje - Kako prodati Bitcoin? In s CryptoUnity, odgovor ne bi mogel biti bolj preprost - enako kot ste ga kupili, le da zdaj kliknete na gumb "prodaj". Sledite podobnim korakom kot ob nakupu in kot bi mignil, so evri na vašem računu.

KDAJ KUPITI BITCOIN IN KOLIKO?

Kateregakoli kripto entuziasta bi vprašali, kdaj je najboljši čas za nakup Bitcoina, bi vam verjetno odgovoril enako: zdaj. Zakaj? Ker ni popolnega časa za nakup. Kripto je volatilen in nihče ne ve za sigurno, kaj se bo zgodilo z vrednostjo Bitcoina jutri, čez en mesec, ali pa čez eno uro. Zato je ena izmed najbolj priljubljenih "strategij" za optimalen nakup Bitcoina (ali drugih kriptovalut) metoda povprečnega stroška, pri kateri nakupe kriptovalute izvajamo redno (dnevno, tedensko, mesečno) in vsakič za enak znesek.

Pike na sliki predstavljajo nakupe, črta pa povprečno ceno nakupa.
Pike na sliki predstavljajo nakupe, črta pa povprečno ceno nakupa. FOTO: Arhiv ponudnika

Zaradi svoje nezahtevnosti, je ta metoda ena izmed bolj priljubljenih, še posebej pri začetnikih in tistih, ki na kripto gledajo dolgoročno. Ne zahteva konstantenga spremljanja vrednosti kriptovalut, hkrati pa vam omogoča vlaganje v njih, brez da bi to predstavljajo hud finančni zalogaj. 

In s tem pridemo do vprašanja, koliko Bitcoina kupiti? In edini pravilni odgovor leži v nas samih: toliko kot smo pripravljeni tvegati in kolikor smo zmožni, brez da bi vplivalo na vsakdan. Ali je to 50€ na dan ali teden, ali pa 10€ na mesec, kripto ne pozna spodnje ali zgornje meje, zato so te, na sposobnostih vsakega posamezika. 

ZAKAJ KUPITI BITCOIN?

Na koncu se dotaknimo še vprašanja, ki ste si ga verjetno že odgovorili, a mogoče nekateri še vedno niste čisto prepričani - zakaj?

Mnogi investicijo v Bitcoin vidijo kot naložbo v boljšo prihodnost.
Mnogi investicijo v Bitcoin vidijo kot naložbo v boljšo prihodnost. FOTO: Arhiv ponudnika

Bitcoin in kriptovalute v prvi vrsti predstavljajo možnost za zaslužek. Ne govorimo o kriptomiljonarjih, ki so to postali čez noč, ampak o načinu investicije, ki vam lahko omogoči večje donose, kot klasično varčevanje.

Poleg tega, kriptovalute ne poznajo delovnega časa, državnih mej in centralnega nadzora. Po domače povedano, če bi želeli v nedeljo zvečer nekomu nakazati sredstva, bi bilo to, brez vprašanj, opravljeno v nekaj sekundah in z enakimi provizijami, kot če bi sredstva nakazali svojemu sosedu, oddaljenemu par metrov stran.

Za še več razlogov, pa predlagamo da si preberete kar CryptoUnityjev članek "7 razlogov zakaj začeti s kripto".

Tako, zdaj veste vse: zakaj, kdaj in kako kupiti Bitcoin ter kako ga prodati. In danes, ko vam je to, s CryptoUnity aplikacijo na voljo v res poenostavljeni obliki ter v slovenščini, izgovorov, da kriptu ne bi dali priložnosti, res ni več.

 

Naročnik oglasa je CryptoUnity d.o.o.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20