Slovenija
Oglas

Kako je Will Smith svetu približal problem izpadanja las?

Ljubljana, 05. 04. 2022 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Izpadanje las ni problem samo navadnih ljudi. Will Smith na podelitvi oskarjev res ni primerno odreagiral na šalo o izpadanju las, je pa pokazal, kako velika težava je lahko alopecija - izpadanje las in kako le-ta vpliva na naše psihično počutje.

Letošnjih oskarjev si najbrž ne bomo zapomnili po zlatih kipcih. Medtem ko je internet poln slik, videoposnetkov in prizorov neprimerne klofute, ki jo je gostitelju prireditve dal jezni Will Smith, smo se odločili, da na problem pogledamo z drugega zornega kota. Vidna Willova frustracija je sprožila plaz odzivov na problem izpadanja las, s katerim se spopadajo milijoni moških in žensk po svetu. Izraz alopecija je v samo nekaj dneh postal eden najbolj iskanih izrazov na Googlu, Jada Pinket Smith pa je eden od sinonimov za boj proti izpadanju las Toda kaj pravzaprav pomeni alopecija, kako vemo, da lahko doleti tudi nas in ali jo lahko premagamo?

Derma-Luxehair izdelki proti izpadanju las
Derma-Luxehair izdelki proti izpadanju las FOTO: Arhiv ponudnika

Če vam lasje izpadajo, ali to pomeni, da boste dobili alopecijo?

Srčika vseh težav z izpadanjem las je v oslabitvi lasnih mešičkov. Alopecija je avtoimunska bolezen, kar pomeni, da imunski sistem napada telo - v tem primeru so napadeni lasni mešički. Znanost še ni ugotovila, zakaj pride do tega, vendar se domneva, da so lahko sprožilci alopecije nekatera stanja kot so astma, stres, Downov sindrom, sezonske alergije, bolezni ščitnice, vitiligo, pogosto pa se pojavi pri ljudeh, ki že imajo kakšno drugo avtoimunsko bolezen.

Če opazite, da vam lasje močneje izpadajo, ne skrbite, to še ne pomeni, da boste izgubili vse lase. A ne glede na količino las, ki vam izpadejo, je psihološka in čustvena reakcija na to lahko zelo velika. Človek se znajde v stiski, saj ni prijetno, ko mu pri umivanju las v rokah ostane šop las. Če vam je ta situacija že znana, je to najboljši nasvet, ki ga boste dobili - odreagirajte takoj! To pomeni, da morate takoj, ko opazite prvo povečano izpadanje las, okrepiti lasne mešičke preostalih las in preprečiti nadaljne napredovanje izpadanja las.

Derma-Luxehair izdelki proti izpadanju las
Derma-Luxehair izdelki proti izpadanju las FOTO: Arhiv ponudnika

Poiščite vzrok za izpadanje las

Čeprav trenutno ves svet govori o alopeciji, izpadanje las ne pomeni nujno,da se z njo soočate tudi vi. Lasje so del vašega telesa in preprosto reagirajo na vse, kar se dogaja v vas in okoli vas. 

Uganili ste, dandanes je najpogostejši vzrok povečanega izpadanja las stres. Stres dokazano uničuje imunski sistem, torej sili telo, da varčuje z energijo in jo usmerja izključno v vitalne funkcije. Se pravi, ko ste pod stresom, je telo v stanju pripravljenosti in prihrani vse vire hranil za morebitno nevarnost, ki ogroža telo.

Velik vpliv na izpadanje las ima prehrana. Pomislite, kaj jeste čez dan. Ali zaužijete dovolj vode, sadja, zelenjave, oreščkov? Tako kot se nepravilna prehrana kaže na koži in nohtih, boste hitro opazili njene učinke tudi na laseh. 

Na izpadanje las prav tako vplivajo letni časi. Verjetno ste opazili, da vam spomladi in jeseni vidno bolj izpadajo lasje. To je popolnoma naravni cikel in ne pomeni, da boste izgubili vse lase. Za zmanjšanje izpadanja las v teh letnih časih je najbolje lasne mešičke okrepiti s šamponom proti izpadanju las in z serumom za rast las, saj v tem obdobju vaši lasje resnično potrebujejo dodatno pozornost in pravilno nego.

Derma-Luxehair šampon proti izpadanju las in serum za rast las
Derma-Luxehair šampon proti izpadanju las in serum za rast las FOTO: Arhiv ponudnika

Ali napačno negujete svoje lase?

Ko izbirate šampone proti izpadanju las, jih izbirajte tako kot izbirate kreme za obraz. Ne bi dali kar vsake kreme na obraz, kajne? Pri izbiri krem in serumov za obraz verjetno izbirate takšne, ki vašo kožo globinsko navlažijo in nahranijo, preizkušate preverjene znamke ter ste pozorni na naravno poreklo sestavin, dokazano nežnost in učinkovitost. Kaj pa, če vam povemo, da morate tudi izdelke za nego las izbirati na popolnoma isti način. Bodite zahtevni in sebi privoščite le najboljše! Če želite visokokavostne in preverjene izdelke proti izpadanju las, izberite domačega in vodilnega proizvajalca izdelkov za lase, Derma-Luxe Cosmetics. Kaj točno ponujajo?

Derma-Luxehair izdelki proti izpadanju las
Derma-Luxehair izdelki proti izpadanju las FOTO: Arhiv ponudnika

Pravočasno preprečite izpadanje las in pospešite rast novih las

Linija za lase vsebuje šampon proti izpadanju las za različne tipe lasišča, normalno/suho in mastno lasišče. So dovolj močni, da sperejo nečistoče, a tudi dovolj blagi, da ne poškodujejo las in uravnavajo PH vrednost na lasišču. Ko smo jih povprašali o skrivnosti učinkovitosti teh izdelkov, je Derma-Luxe z veseljem razkril, da njihovi izdelki za rast las vsebujejo revolucionarno formulo Procapil, katere vloga je preprečevanje izpadanja las, krepitev aktivnih lasnih mešičkov in spodbujanje cirkulacije lasišča, ki je nujno, da vse aktivne in kakovostne sestavine dosežejo lasne mešičke in jih nahranijo od znotraj.

Uporabnica Derma-Luxehair šampona proti izpadanju las
Uporabnica Derma-Luxehair šampona proti izpadanju las FOTO: Arhiv ponudnika

Idealna rešitev proti plešavosti ali za večji volumen las

Derma-Luxehair šampon proti izpadanju las je idealen v kombinaciji z Derma-Luxehair serumom za rast las saj deluje tudi pri ljudeh z že izrazito plešavostjo. Derma-Luxehair serum nanesemo vsak večer na suho ali vlažno lasišče. S kapalko pokapajte mesta, kjer je izpadanje las izrazito in razmažite po lasišču. Ta fantastični serum ne masti vaših las, zato ga lahko brez skrbi vtrete. Medtem ko šampon preprečuje nadaljnje izpadanje las, bo serum pospešil rast novih las in s tem povečal volumen las.

Uporaba Derma-Luxehair šampona proti izpadanju las in seruma za rast las prej-potem
Uporaba Derma-Luxehair šampona proti izpadanju las in seruma za rast las prej-potem FOTO: Arhiv ponudnika

EKSKLUZIVNI 15% POPUST s kodo HAIR15 

Ta močan duo, ki bo omogočil, da vas ne bo nikoli več skrbelo izpadanje las, lahko naročite v spletni trgovini Derma-Luxe Cosmetics s kar 15% POPUSTOM - samo vpišite kodo HAIR15. Popust velja na vse izdelke za nego las tudi tiste že znižane. Za ta popust se lahko zahvalite Will Smithu.

 

Naročnik oglasa je Medilip d.o.o.