Slovenija

Kako bomo razdelili denar?

Ljubljana, 07. 07. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlada je sprejela izhodišča za osnutek proračunskega memoranduma za leta 2006-2010, ki predstavlja izhodišče za državne proračune za leti 2006 in 2007.

Andrej Bajuk
Andrej Bajuk FOTO: Reuters

Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za osnutek proračunskega memoranduma za leta 2006-2010, ki predstavlja izhodišče za pripravo predloga državnih proračunov za leti 2006 in 2007. Proračunski primanjkljaj v letu 2006 naj ne bi presegel 1,4 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), v letu 2007 pa ne 1,2 odstotka BDP, je po seji vlade povedal minister za finance Andrej Bajuk.

Smernice, ki jih je sprejela vlada, so po Bajukovih besedah skladne s celotno makroekonomsko politiko in pristopom do prevzema evra, z njimi pa vlada uresničuje tudi zavezo koalicije, da bo znižala javno porabo. Proračunska poraba se bo tako v letu 2006 znižala na 26,4 odstotka BDP, leta 2007 pa na 26,1 odstotka BDP.

Ta izhodišča so, kot je dejal Bajuk, tudi podlaga za spremembe davčne zakonodaje. Pri tem je opozoril, da bo treba obdržati takšno nevtralnost prihodkov, da bo vlada lahko omogočila proračun, kot je bil zaenkrat zastavljen.

Proračunski primanjkljaj v letu 2006 naj ne bi presegel 1,4 odstotka bruto domačega proizvoda
Proračunski primanjkljaj v letu 2006 naj ne bi presegel 1,4 odstotka bruto domačega proizvoda FOTO: POP TV

Glede reforme davčne zakonodaje je Bajuk pojasnil, da spremembe še niso dokončno pripravljene, in da v tem trenutku potekajo intenzivna usklajevanja med ministrstvom za finance in pripravljalci reforme. Napovedal pa je, da bodo predloge sprememb v državni zbor poslali še pred koncem leta oz. zgodaj jeseni.

Bajuk ni natančneje govoril o okviru proračunskih prihodkov in odhodkov, saj je po njegovih besedah memorandum še v pripravi. Odločitev, da primanjkljaj prihodnje leto ne bi smel preseči 1,4 odstotka BDP pa zelo jasno kaže, kaj je treba narediti na strani prihodkov, je dejal. Vzporedno tako potekata uskladitev odhodkov in vseh sprememb, ki so potrebne, da bodo to uresničili, po drugi pa strani pa delajo tudi na davčni zakonodaji, ki tudi mora slediti temu cilju, je še dodal.