Slovenija

Kako bo odločila komisija?

Ljubljana, 28. 07. 2006 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo je na revizijsko komisijo poslalo predlog za odpravo ustavitve postopka nabave operacijskih miz.

Bomo na mize še dolgo čakali?
Bomo na mize še dolgo čakali? FOTO: POP TV

Na ministrstvu za zdravje so potrdili, da so na državno revizijsko komisijo poslali predlog za odpravo ustavitve postopka nabave 18 operacijskih miz, dveh prelagalnih miz in dekontaminacijske komore. Kot je znano, se je postopek ustavil zaradi revizijskih zahtevkov dveh neizbranih ponudnikov. Državna revizijska komisija mora o predlogu odločiti v treh delovnih dneh, so sporočili iz ministrstva za zdravje.

Vlada je sicer v četrtek na podlagi ugotovitve, da bi bilo lahko ogroženo zdravje ljudi, podala soglasje k nameri ministrstva za zdravje, da poda predlog državni revizijski komisiji, da se postopek oddaje javnega naročila nadaljuje kljub vloženima zahtevkoma za revizijo.

Revizijski zahtevek sta vložila Sanolabor in Medicoengineering. Oba vlagatelja zahtevkov za revizijo sta v četrtek prejela odločitev ministrstva, ki je zahtevka zavrnilo kot neutemeljena. Podjetji sta napovedali nadaljevanje postopka pred državno revizijsko komisijo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.