Slovenija

Kaj pripravlja Lahovnik?

Ljubljana, 08. 03. 2007 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skupina nepovezanih poslancev bo predstavila pobudo za projekt ustanovitve nove politične stranke.

Pobudo za ustanovitev nove stranke bodo predstavili vodja skupine nepovezanih poslancev Matej Lahovnik, Pavel Gantar in Cveta Zalokar Oražem.
Pobudo za ustanovitev nove stranke bodo predstavili vodja skupine nepovezanih poslancev Matej Lahovnik, Pavel Gantar in Cveta Zalokar Oražem. FOTO: Dare Čekeliš

Nekdanji poslanci opozicijske stranke LDS, ki so se po izstopu iz stranke združili v skupino nepovezanih poslancev, bodo predstavili pobudo za ustanovitev nove politične stranke.

O ustanovitvi nove stranke se je v javnosti začelo ugibati že pred časom, ko so iz LDS začeli odhajati vidnejši člani, a podrobnosti o morebitnem nastanku nove stranke in ljudeh, ki bi utegnili vstopiti vanjo, bodo znane v petek, ko bodo o temi spregovorili nekdanji poslanci LDS Matej Lahkovnik, Cveta Zalokar Oražem in Pavel Gantar.

Kot je znano sta že lani stranko zapustila svetovalec predsednika Janeza Drnovška, Ivo Vajgl, in nekdanji izvršni direktor LDS Bogdan Biščak, za njima pa tudi nekdanji generalni sekretar stranke Gregor Golobič. Prav Golobič in Biščak naj bi po nekaterih informacijah stala za ustanovitvijo nove stranke, v krog ustanoviteljev nove stranke pa so nekateri uvrščali tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Gaber je že pred časom napovedal nastanek nove stranke.
Gaber je že pred časom napovedal nastanek nove stranke. FOTO: POP TV

Napovedi o ustanovitvi nove stranke pa so se stopnjevale z odhodom šestih poslancev LDS - Mateja Lahovnika, Pavla Gantarja, Davorina Terčona, Alojza Posedela, Majde Širca in Cvete Zalokar Oražem, ki so se po izstopu iz stranke in njene poslanske skupine združili v poslansko skupino nepovezanih poslancev. Iz LDS sta sicer izstopila tudi Slavko Gaber in Milan M. Cvikl, ki pa zaenkrat ostajata v poslanski skupini LDS. Gaber pa je že pred časom napovedal, da nezadovoljstvo z načinom delovanja LDS odpira prostor za novo socialnoliberalno stranko.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomipirc@siol.net
09. 03. 2007 14.59
albertinum dej povej od kod si to zdej prvleku no! Pa ka smo Slovenčki res tok naivni al kaj. Pa dejte enkrat nehat šimfat rojake, ki so celo nekaj sposobni nardit. Maaaa škoda res, da smo še vedno tisti stari slovenčki, ki smo nevoščljivi tistim, ki znajo nekaj več od nas. Dejmo mal začet s svojo glavo razmišlat pa mal manj TV gledat, pa bomo takoj mal manj bedarij po netu pisal, ane albertinum? :)
albertinum@excite.com
09. 03. 2007 11.45
Tale pamž od Lahovnika, ki ni nič drugega kot Golobičeva lutka, se bo še opekel. Golobič je simbol vsega tistega, zaradi česar je LDS padla, in zdaj nam bo zopet solil pamet? Oblast, pohlep in denar je lahko ime nove stranke.
tomipirc@siol.net
09. 03. 2007 07.57
Jst pa upam, da bo neki naredu. Dečko je zelo pameten, če mene vprašate. Dejte mal pogledat REALNO sliko kako "lepo" živimo v Sloveniji. Upam, da bo naredu res stranko, saj bi zelo rad volu nekaj pametnega. Ta podn, ki je zdej na sceni je ZASKRBLJUJOČE podn! Lahovnik je zelo dobr politik, JE PA DEJSTVO, DA POŠTENIH POLITIKOV NI!! hehe tako pač je...
highlander
09. 03. 2007 01.45
Saj se ve, da za ustanavljanjem nove stranke stoji Gregor Golobič, ki je bil 12 let glavni slovenski kadrovnik in je za osebno okoriščanje molzel državna podjetja. Tako da denar ni problem. V parlamentu mu kot najbolj vodljiva lutka služi Matej Lahovnik, ki je po njihovih meritvah pri starih mamah kar priljubljen. Ne vem pa, če bo fantek zdržal pritisk. Do sedaj se je namreč samo pridno nasmihal in sem ter tja izrekel kakšno všečno floskulo.
Tonček Balonček
08. 03. 2007 22.42
S tem komunizmom res ni nič, tudi meni se zdi, da se imajo bolje na Jamajki, Hondurasu, Sierra leoneju, Namibiji in še kje. Jih vsaj ne fopajo ampak pošteno povedo, kdo je gospodar!
Krbo?
08. 03. 2007 21.56
dalibor.granat ne zagovarjam laznive in kradljive politike. Ampak narod za vse obtozi politiko, ceprav politika ni za vse kriva. Tudi tam so ljudje ki so dobrega srca in ki nardijo dobro delo. Mene bi zanimalo kako bi ti vodil drzavo, pa vsem bi moglo ustrezati, to ni lahko. V socializmu ni bilo nicesar, nikakrsne pomoci.. nic, tak da ta sistem ne rabimo zagovarjati. Bil je bolj enostaven in razumljiv za vse, to je res. Tam so pac kradli na taki nacin, da narod ni niti vedel. Danes pa ti pokazejo koliko zasluzis bruto, pol pa kolko ti na konec koncev neto ostane. Jaz nimam nic proti temu, ce ima kdo placo po 500.000 ali pa 1.000.000 SIT ce si jo ZASLUZI. Motime pa da imajo eni res pretirane placa, na primer nogometasi, ena igra 90 min pa zasluzi miljon evrov ali pa menedzerei ki sluzijo milijone na dan, na drugi strani pa odpuscajo ljudi. Tu bi mogla politika ukrepati! Ce bi politika mela moc bi to ze davno storila, samo kaj ce gospodarstvo grozi z sankcijami. Najlepse lahko opazujes v ZDA ali pa v Nemciji. Politiko gospodarstvo ze dolgo lobira, v Sloveniji se to mogoce ni tako ocitno, samo cez par let bo! Povprecje pa je vedno tak, eni ga majo, eni so nad, eni pa pod. Place pa so tudi odvisne od izobrazbe, poklica in regije. 96.000 SIT je res majhna placa, in te zato popolnoma zastopim zakaj imas tako mnenje o politiki. Lahko bi poskrbeli za vec pravicnosti, to ti dam prav. Jaz sem z mojo placo zadovoljen, 1280 eur.
robert.rosaa@gmail.com
08. 03. 2007 21.42
Čegavara je pa res zadnje kar rabimo, da niti ne govorimo od kakšnega Stalina ali pa kakšnega drugega idi..... Poglej mal po svetu, pa se zamisli kakšno je stanje v drzavah kjer vlada komunizem, pa bos vidu da živimo precej dobro.
?uro žalisebogu
08. 03. 2007 19.52
bfras mogoče maš prav sam jaz imam plačo 96000tisočakov a v uradnem listu piše da imamo slovenci povprečno plačo približno 250000tis.jaz in še marsikateri drugi niso šli mimo tega in še dolgo ne bomo .npr.poslanci majo plače 500000 pa tam do 1000000-1500000plus vsake seje ličenja da si lepši na tv itd itd zzakaj pa primankuje denarja za zdravstvov socializmu je bilo dovolj za vse.npr.prej je država terjala dolžnika če ni plačal narejenega dela sedaj prvo plačaš davek državi potlej pa če ti noče stranka plačat ga toži če boš kdaj kaj dobil in tasko dalje bla bla ....nikoli pa gospodarstvo ne bo izsililo politike ker politiki krojijo zakone da jim tako odgovarja po njihovih merilih saj imajpo imuniteto za vse.sicer škoda besed k nebomo nkamor pršli smo preplitki za to tu bi se moral roditi kak čegavara pa bi blo..8SPLOH PA NEVEM ZAKAJ NISI NA STRANI NARODA AMPAK ZAGOVARJAŠ LAŽNIVE IN KRADLJIVE POLITIKE)brez zamere
Krbo?
08. 03. 2007 19.37
dalibor.granat Moraš vedeti da je caš socializma in komunizma zgodovina. Sedaj smo v kapitalizmu. Politika pravzaprav sploh ne vlada, oz vedno manj ima za povedati. Kaj se tiče plač, povej mi kake veze majo politične stranke z osebnimi plačami?? Večina ljudi danes dela v privatiziranih podjetjah. Zakaj bi torej privatnik tebi naj več plačal le zato ker imamo manj strank?!? Danes vlada gospodarstvo in ne politika. Gospodarstvo lahko izsili političarje, in to je problem globaliziranja in kapitalizma.
Tonček Balonček
08. 03. 2007 19.37
V vsakem primeru bo Frutek potreboval mentorja! Te stranke se mi nasploh zdijo že anahronize politične organiziranosti. Najbolj so hecni v vladajoči koaliciji, saj v parmanemntu naslavljajo poslanska vprašanja takorekoč sami sebi, res višek neke komedije, ki pa seveda ni zastonj. Večina teh poslancev je pa tako ali tako le v funkciji kurirjev, zjutraj pač dobijo nalogo, da izza govorniškega pulta preberejo kaj modrega. Včasih se prav sliši, da tisto besedilo bere prvič oziroma ga pres sploh še ni videl ali celo prebral, kot na kakšni skupščini društva izgleda vse skupaj.
?uro žalisebogu
08. 03. 2007 19.27
kaka neki nova stranka kdo neki je potrebuje od kod denar za to saj ga nikoli nimajo za take bedarije ga pa majo vsak k si vtame 5 min.časa zstanavlja novo stranko .zakaj ta denar ki ga brezz veze mečejo stran ne dajejo v nolnišnice ki ga potrebujejo ampak ne slovenija še nima dovolj strank .mona kitajska ima približno 2 milijardi prebivalcev pa nima tolk politikov in poslancev da ne omenjamo menadžerjevpa nas je komaj 2 miliona(slabih 600000tisoč če odštejete južnjake )a to pomeni nove davke saj smo rekorderji v davkih škoda besed kr zadeva tolk smrdi sami lopovi ampak zaščiteni od strani policije.brez besed nekateri se valjamo v bedi in minimalnih plačah dokler se nekdo igra in ne si očitno nihče neupaa povedat ničglede tega zakaj nebi bile plače večje pa dajmo stran nekatere stranke ki jih ni treba..lahk sam povem SLOVENSKI REŽIM VLADE JE ZELO KRADLJIV
tomi.passion@gmail.com
08. 03. 2007 18.21
In Lahovnik alias Frutek bo vodil stranko. Lepo vas prosim. Res je, da bo zadaj bdel boter Kučan a vseeno. Sicer pa bo to stranka večnih nrgačev in nezadovoljnežev, ki so vedno samo kritizirali, na koncu uničili celo lastno stranko, ali če hočete, udarili so roko, ki jih je hranila in sedaj nas bodo šli prepričevati, kako so oni kredibilni, kako jim gre zaupati, kako bodo oni v Sloveniji naredili raj in podobno. Sedaj samo še čakam, koga bodo pripeljali za frontmana. Morda celo samega Kučana?Sicer dvomim, a sami nisi dovolj dobra reklama, zato jo potrebujejo.
highlander
08. 03. 2007 18.11
Še nekaj dni nazaj so kategorično zanikali, da ustanavljajo novo stranko. Me prav zanima kako se bo ta stranka, forum oz. gibanje imenovala. Jaz predlagam LS-lopovska stranka. Sedaj morajo samo še najti dokaj uglednega naivneža, ki jih bo kakor vodil in jim dajal legitimnost ter ugled.
oljka24@email.si
08. 03. 2007 17.30
No pa zamenjajmo pohištvo ne pa k......