Slovenija

Kacin: 'Ljubljana je bolana'

Ljubljana, 14. 11. 2005 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik liberalne demokracije Jelko Kacin je bil kritičen do dogajanja v stranki na lokalni ravni.

Predsednik LDS Jelko Kacin
Predsednik LDS Jelko Kacin FOTO: POP TV

"Mogoče je, da je Maribor čisto nor, ampak Ljubljana pa je bolana, kar zadeva posamezna ravnanja v LDS," je bil kritičen Jelko Kacin. Če ljubljanski mestni svetniki ne bodo znali odpraviti svojega neracionalnega ravnanja, lahko LDS v Ljubljani na naslednjih lokalnih volitvah "odkoraka v zgodovino", je poudaril predsednik LDS in dodal, da volivci ne bodo imeli prav nobenega razloga voliti ljudi, ki ne znajo skleniti nikakršnega dogovora.

Bo Omerza odstopil?

Če se zadeve znotraj ljubljanske LDS ne bodo uredile, ne bom mogel več opravljati funkcije podžupana v glavnem mestu, je pred sejo ljubljanskega mestnega sveta povedal podžupan Igor Omerza. Kot je pojasnil, ne razume, kako lahko samostojni svetniki LDS, združeni v frakciji, delujejo kot opozicija, zato se bo jutri odločil, ali bo kot podžupan odstopil.

Ljubljanski podžupan Igor Omerza in županja Danica Simšič
Ljubljanski podžupan Igor Omerza in županja Danica Simšič FOTO: POP TV

LDS ne more delovati v mestni koaliciji, če "se ne ve, kaj dela sedem do devet svetnikov. To je otroški vrtec in ne resna politika, zato pri takšnem načinu dela več ne morem sodelovati", je povedal Omerza. Dodal je, da ne more razumeti, kako lahko člani stranke na mestni ravni delujejo kot opozicija, saj kritizirajo tako delo koalicije kot županje. Frakcija LDS bi morala po njegovem mnenju izstopiti iz koalicije, saj gre za "sedenje na dveh stolih".

Povsem drugačnega mnenja je samostojni svetnik LDS Jani Möderndorfer, ki zatrjuje, da samostojni svetniki so v koaliciji in da tako tudi delujejo. V zvezi s tem je zavrnil očitke Omerze in poudaril, "da naj si pogleda glasovanja v mestnem svetu in bo lahko videl, kdo je v opoziciji". Ravnanje Omerze in Slavka Slaka, drugega podžupana in predsednika ljubljanske LDS, v frakciji razumejo kot ultimat.