Slovenija

Kacin in Rop o poti naprej

Ljubljana, 16. 01. 2007 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za zaprtimi vrati sta se srečala glavna moža LDS, Kacin in Rop. O čem je tekla beseda, ni znano.

Sta Kacin in Rop za zaprtimi vrati našla skupni jezik?
Sta Kacin in Rop za zaprtimi vrati našla skupni jezik? FOTO: POP TV

Srečanje predsednika LDS Jelka Kacina in vodje njene poslanske skupine Antona Ropa je bilo še eno v nizu njunih številnih sestankov in s tega stališča nič posebnega, je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica stranke Petra Škofic. "Onadva se srečata velikokrat, vedno se srečujeta in o tem ne obveščata drugih," je dejala in dodala, da o vsebini pogovorov ne more govoriti.

Glede na to, da LDS čez slaba dva tedna čaka kongres, ki naj bi dal končne odgovore o njeni prihodnosti, do takrat pa naj bi dosegli vsaj minimalno soglasje o nadaljnjem načinu delovanja stranke, je beseda najverjetneje tekla o tem. Na sobotnem sestanku pod pokroviteljstvom Liberalne akademije so vodilni člani LDS sicer sprejeli skupno izjavo, v kateri ugotavljajo, da jih veže interes po ohranitvi skupne stranke, ki bo zmožna vnovič dosegati dobre volilne rezultate in prevzemati odgovornost za vodenje države, čeprav so hkrati priznali razhajanja glede posameznih kadrovskih, programskih in političnih vprašanj.

Delegati kongresa, ki bo 27. januatrja, se bodo izrekli o zaupnici Jelku Kacinu. Do takrat se bodo nadaljevali pogovori o iskanju skupnih poti za izhod iz krize, v kateri se je znašla največja opozicijska stranka

Takrat so se odločili tudi, da o sami stranki ne bodo govorili v javnosti, bodo pa pogovore nadaljevali, je dejala Petra Škofic. Tisti, ki so se dobili v soboto na sestanku, se bodo tako sestali še večkrat. Vendar pa ob tem ni pričakovati, da bodo o pogovorih obveščali javnost. Na sobotnem sestanku so se namreč odločili, da bodo nesoglasja reševali tako, da to ne bo škodilo strankinemu ugledu.

Čeprav udeleženci sobotnega srečanja poudarjajo, da je vsekakor šlo za dobrodošel in konstruktiven pogovor, vendarle opozarjajo, da so se izognili ključnemu vprašanju, vodenju stranke, pa piše današnje Delo. Napovedujejo namreč, da bodo Kacinu na kongresu izglasovali zaupnico. Za njegov odstop si sicer najglasneje prizadeva poslanec Slavko Gaber. Veliko besede pri dogovarjanju o prihodnosti stranke pa naj bi imel tudi Dušan Keber, ki kandidira za naslednika Mateja Lahovnika na mestu podpredsednika LDS.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

albertinum@excite.com
16. 01. 2007 21.44
Tonček, naj te razočaram: liberalna akademija nima kaj dosti denarja in nihče ne dobiva plače pri tej akademiji, niti predsednik ne.
Tonček Balonček
16. 01. 2007 14.31
Na Liberalni akademiji, kjer dežurajo razni predavatelji s fakultet, raziskovalci na inštitutih in zavodih ter podobni intelektualci, ki se financirajo z državnih jasli, delajo na "projektih", dobro sodelujejo z obstoječo oblastjo! Saj je bilo tako tudi še/še v "svinčenih časih".
albertinum@excite.com
16. 01. 2007 13.19
Tonček, na kateri akademiji?
Tonček Balonček
16. 01. 2007 11.15
Tudi volilci /involilke/ se dostikrat srečujemo za zaprtimi vrati. Ne vem, kako naj ljudje, ki se ukvarjajo s politiko, to je z nagovarjanjem volilcev, delujejo za zaprtimi vrati. Ali naj bomo njihovi potencialni volilci srečni in veseli, ko se bodo odprla neka čarobna vrata, skozi katera nas bosta nagovorila Kacin in Rop? Ali iamo spet dva (zelo lokalna) papeža? V bistvi se je ta LDS spustila na raven dogodkov v zvezi z Davidom Beckhamom: ničesar vsebinskega ni, brez vpliva, le v medijih se blazno razpravlja o tem (zanimivartema za kako diplomsko nalogo na komunikologiji ali sociologiji). No, Bechamovi vsaj dobro pšrodajajo majice, nogavice in časopise....pri LDS pa še tega ni. Glavni problem (ne le pri njih) je, da so parlamentarci s svojo kariero omejeni na mandat in plačo še nekja časa pote, na Akademiji pa so preskrbljeni do smrti in se lahko afnajo do onemoglost, saj so vsi profesorji, docenti, aziskovalci in finančno ter eksistenčno neodvisni od lastne stranke. To je bolj pomembno, kot se komu dozdeva!!