Slovenija

Jezni avtoprevozniki

Ljubljana, 28. 07. 2007 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prepovedan promet za tovrnjakarje med Dolgo vasjo in Mariborom razveseljuje prebivalce, prevoznike pa ukrep jezi.


KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
30. 07. 2007 12.24
nintendo64 lastniki tovornjakov so ugotovili, da se več ne splača hoditi preko Dolge vasi. Dobri kanioni gredo čez Avstrijo, slabi pa preko Slovenije in se potem izmuznejo avstrijskim eko standardom.
ekvinokcij@gmail.com
29. 07. 2007 23.59
Kdo v sloveniji ni jezen. Če kdo ni, potem je hinavski Jeza je zakon
nintendo64@email.si
29. 07. 2007 15.20
andrej.rajh: če ste bili v preteklih mesecih kaj v Avstriji, bi videli, da so njihove avtoceste po novem zabasane s tovornjaki. Tudi oni so morali sprostiti svoje ceste za tovornjake...
Andry Andro
29. 07. 2007 11.43
civitasstain: s tem, ko se vedno veča tvoja potreba po različnimi artikli, takimi in drugačnimi, se povečuje tudi tovorni promet! To naj bo jasno tebi in ostalimi, pa ni to važno, ali so to naši kamioni ali tuji, ali pa gre samo za tranzit. Potrebe so iz dneva v dan večje. Torej, noben prevoz ni NESMISELN! Pa ne mislite, da sedaj odobravam takšno število kamionov po slovenskih cestah! Tudi jaz sm za kakšne drugačne prevoze, npr. po železnici! Mene osebno bolj motijo motoristi, ker je njihovo norenje po cestah, dejansko nesmiselno. Večinoma so to vožnje brez efekta ali cilja.
civitasstain@gmail.com
29. 07. 2007 10.09
EU in njeno aktivno prizadevanje za naravo je samo bajka. Kaj ti tovornjaki ne uničujejo naravo? Da o hrupu in škodi na naših cestah, ki nastajata sploh ne govorim. Proti vedno večjem nesmiselnem tovornem prometu po naših in evropskih cestah ne misli EU pa nič protiukrepat. Sedaj v EU so celo zeleni utihnil. Ni nič več debat in demonstracij proti vedno več naraščajočemu prometu.
andrej.rajh@ibe.si
29. 07. 2007 09.46
Ti tovornjakarji vozijo čez Slovenijo, zato ker se jim splača. Le zakaj ne vozijo čez Avstrijo, ali pa Hrvaško in s trajektom v Italijo? Pri tem plačajo cestnino, ki je nesorazmerna s povzročenimi stroški (beri škodo). Tako vsi davkoplačevalci subvencioniramo njihovo početje. Zanimivo je da pristojne evropske institucije niso reagirale in zahtevale od prevoznikov povrnitev takih prikritih subvencij v tej panogi.