Slovenija

Jezen na zdravniško zbornico

Ljubljana, 25. 08. 2006 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Velikonja je sklep zdravniške zbornice, da je s pisanjem kršil zdravniški kodeks, označil za nezaslišan.

Tine Velikonja je zatrdil, da bo z veseljem sodeloval z razsodiščem
Tine Velikonja je zatrdil, da bo z veseljem sodeloval z razsodiščem FOTO: 24ur.com


Odločitev izvršnega odbora zdravniške zbornice, da je upokojeni zdravnik Tine Velikonja s svojim člankom o zdravstvenem stanju predsednika republike Janeza Drnovška in evropskega poslanca Lojzeta Peterleta kršil kodeks medicinske etike in deontologije, je po mnenju Velikonje nezaslišana. Da vodstvo zbornice ugotavlja, da sem kriv, nato pa naknadno pravi, da bo zadevo predalo častnemu razsodišču zbornice, je nezaslišano, je ocenil Velikonja, ki bo sicer z veseljem sodeloval z razsodiščem. Meni namreč, da kodeksa ni kršil.

Velikonja je do sklepa kritičen tudi zaradi tega, ker ni bil povabljen, da bi predstavil svojo plat zgodbe.

Kot je znano, je izvršilni odbor Zdravniške zbornice Slovenije v četrtek soglasno sprejel sklep, da je Velikonja s svojim člankom kršil kodeks medicinske etike in deontologije, poleg tega pa je ravnal tudi strokovno nedopustno. Odbor se je odločil, da bo zadevo predal tožilcu zbornice, ki jo bo pripravil za postopek pred razsodiščem prve stopnje. Velikonja je namreč pred časom v prilogi časopisa Zaveza Mi med seboj pisal o Drnovškovem in Peterletovem zdravstvenem stanju in jima celo napovedal skorajšnjo smrt.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.