Slovenija

Jeza zaradi napačnih izračunov

Ljubljana, 04. 10. 2010 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kristina Hacin
Komentarji
93

Skoraj dvesto jeznih Ljubljančanov se je ob prvem dnevu možnosti ugovora na izračun vrednosti nepremičnin oglasilo pri geodetih. In ne samo napačne izmere, tudi napačni lastniki, napačne stavbe in celo povsem zgrešeno vrednotenje.

Skoraj dvesto jeznih Ljubljančanov se je ob prvem dnevu možnosti ugovora na izračun vrednosti nepremičnin oglasilo pri geodetih. In ne samo napačne izmere, tudi napačni lastniki, napačne stavbe in celo povsem zgrešeno vrednotenje.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (93)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

res_je
05. 10. 2010 19.48
Prosim vse jezne Slovence. Ljudje na Geodetskih upravah s katerimi boste prišli v stik, niso nič krivi za to katastrofo. Oni samo delajo tisto, kar so jim naročili šefi. Krivi so tisti do katerih navaden državljan ne more priti. In ti gospodje točno vedo kdo oz. katera frima je kriva za vse to.
Piki Jaka
05. 10. 2010 17.14
Grozljiva člena zakonodaje o davku na nepremičnine! Ste sploh prebrali 11. 12 in 13 člen novega zakona o davku na nepremičnine, ki se nam obeta drugo leto? ODPIS DAVKA NI MOGOČ TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!! 11. člen (odpis davka za fizične osebe) Ne glede na določbo zakona, ki ureja davčni postopek, davka na nepremičnino ni mogoče odpisati iz razloga, če bi bilo s plačilom davka ogroženo preživljanje davčnih zavezancev in njegovih družinskih članov. ... ČE NE MOREŠ PLAČATI TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!! TUDI ČE JE DOLG ZELO MAJHEN VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA 12. člen (izvršba na nepremičnino) Ne glede na določbo prvega odstavka 142. člena ZDavP-2, se davčna izvršba na nepremičnini lahko opravi, če davka ni bilo mogoče izterjati iz dolžnikovih prejemkov, sredstev na računih, terjatev ali iz premičnega premoženja, tudi v primerih, ko je vrednost nepremičnine nesorazmerno velika glede na višino neplačanega davka. ČE NE MOREŠ PLAČATI PA LAHKO SKLENEŠ Z OBČINO "DOGOVOR" ČE BI BILA TAKO "PRIJAZNA" IN NAMESTO PLAČILA DAVKA VZELA NEKAJ TVOJE NEPREMIČNINE V LAST. "KAKO PRIJAZNO OD NJIH KAJ NE?" 13. člen (konverzija-SPREMEMBA terjatve v lastniški delež) (1) Občina lahko z davčnim dolžnikom sklene dogovor o konverziji zapadlega in neplačanega davka na nepremičnini v lastniški delež občine na tej nepremičnini. (2) O sklenitvi dogovora o konverziji zapadlega in neplačanega davka v lastniški delež občine na nepremičnini odloča občinski svet na predlog zupana. (3) Šteje se, da je davke plačan na dan podpisa dogovora o konverziji davka v lastniški delez občine na nepremičnini dolznika. (4) Če se dogovor o konverziji davka v lastniški delez občine razdre, ta o tem obvesti davčni organ, ki na podlagi tega obvestila ponovno vzpostavi obveznost plačila davka skupaj z zamudnimi obrestmi. kako dolgo bomo mirno gledali, kaj počnejo z nami???? in to je pravna država????
blanci
05. 10. 2010 14.07
Mi smo se pred dvema letoma izselili iz stanovanja in ga prodali neki družini. Naredili smo vse, kot nam je bilo naročeno (pač kar vse je bilo potrebno naredit-da se izpišeš, drugam vpišeš, spremeniš nepremičnine, bla bla), mi in oni. Sedaj smo pa mi in oni dobili nepremičnino v isti vrednosti. Vse kar so nam rekli, da mi zih nismo naredili, oziroma oni, imamo vsa potrdila, da smo naredili čisto vse, da do tega ne bi smelo priti. Ampak kaj češ, bomo pač napako odpravili v upnju, da se ne ponovi več.
viste...
05. 10. 2010 14.04
NUJNO PREBERI!!! Prejeli smo po e pošti Ste sploh prebrali 11. 12. in 13. člen novega zakona o davku na nepremičnine, ki se nam obeta drugo leto? ODPIS DAVKA NI MOGOČ, TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!! 11. člen (odpis davka za fizične osebe) Ne glede na določbo zakona, ki ureja davčni postopek, davka na nepremičnino ni mogoče odpisati iz razloga, če bi bilo s plačilom davka ogrozeno preživljanje davčnih zavezancev in njegovih druţinskih članov. ... ČE NE MOREŠ PLAČATI, TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!! TUDI ČE JE DOLG ZELO MAJHEN, VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA 12. člen (izvršba na nepremičnino) Ne glede na določbo prvega odstavka 142. člena ZDavP-2, se davčna izvršba na nepremičnini lahko opravi, če davka ni bilo mogoče izterjati iz dolznikovih prejemkov, sredstev na računih, terjatev ali iz premičnega premoženja, tudi v primerih, ko je vrednost nepremičnine nesorazmerno velika glede na višino neplačanega davka. ČE NE MOREŠ PLAČATI, PA LAHKO SKLENEŠ Z OBČINO "DOGOVOR" OZ jo "PROSIS" ČE BI BILA TAKO "PRIJAZNA" IN NAMESTO PLAČILA DAVKA VZELA NEKAJ TVOJE NEPREMIČNINE V LAST. "KAKO PRIJAZNO OD NJIH, KAJ NE?" 13. člen (konverzija-SPREMEMBA terjatve v lastniški delež) (1) Občina lahko z davčnim dolžnikom sklene dogovor o konverziji zapadlega in neplačanega davka na nepremičnini v lastniški delez občine na tej nepremičnini. (2) O sklenitvi dogovora o konverziji zapadlega in neplačanega davka v lastniški deleţ občine na nepremičnini odloča občinski svet na predlog župana. (3) Šteje se, da je davke plačan na dan podpisa dogovora o konverziji davka v lastniški delež občine na nepremičnini dolžnika. (4) Če se dogovor o konverziji davka v lastniški delež občine razdre, ta o tem obvesti davčni organ, ki na podlagi tega obvestila ponovno vzpostavi obveznost plačila davka skupaj z zamudnimi obrestmi. Kako dolgo bomo mirno gledali, kaj počnejo z nami???? In to je pravna država???? Prosim pošlji sporočilo naprej, naj ljudje izvedo, kaj dejansko piše v zakonu, preden bo prepozno!
porka.malorka
05. 10. 2010 13.42
Jaz ne bom popravljal njihve napake,ker me nihče zato ne plača in pika
Ramzess
05. 10. 2010 13.26
DREMA="Če ne boste prijavili napake vas lahko doleti tudi kazen.Res? Kaj pa doleti tistega, ki je napako povzročil?" Mancyy"=Vse te napake so namerne, da se preusmeri pozornost, da nihče ne vpraša zakaj sploh ta davek in zakaj davek na dež." Res_je="Popis so izvajali večinoma ljudje, ki so bili na zavodu za zaposlovanje in študenti - tak je bil ukaz od zgoraj. Kaj se je dogajalo si lahko predstavljate. So primeri, ko so ljudje sami popisali nepremičnino, poslali podatke, vendar so sedaj podatki drugačni kot so jih pa oni poslali - dokaz fotokopije popisnih listov." Preveč je napak, da bi bile vse nenamerne, nekaj je gotovo za tem. In ljudje naj bili še kaznovani če ne bodo popravili napak, torej točno vedo kje so kaj nastavili, s takimi zahtevami zgolj potrjujejo svoje umazano početje. Mil40="butnskalca, zelo preprosto, če ne plačaš davka, ti jo občina zarubi!" Lahko pa prepišeš delež na občina, pa ti ona plačuje davek, ampak to je na koncu ista past kot prva, rubež, le da po kosih. In če občina prepiše ali proda svoj delež na koga drugega, ... Mymind="Ljubje naj najprej pregledajo kaj so sploh urejali v preteklosti na sodiščih, geodetskih upravah.... pri meni je vse čisto. Hkrati pa ne razumem, zakaj kup govorjenja, če je to info izpis, če se da vse popravit, če vsi vemo da so to večinoma delali študentje... pač nekje je treba začeti. Naše novinarske hijene pa primejo vedno samo na brezvezne teme." Nič ni narobe, če se je zadeva tako razplamtela in so novinarji tako naredili, in velika sreča za ljudi je da je to info izpis, in da imajo možnost popraviti zadeve. Mymind zamisli si da bi to bil že fiktivni izpis, brez možnosti popravka, se zavedaš kakšne bi bile lahko posledice. Katastrofalne. Rajko203="no bodite veseli tisti ki imajo premalo ocenjeno hišo ,vsaj dost davka vam ne bo treba plačat. šlabazer je tisti ki gre tožit geo.da so mu premalo ocenili vrednost hiše." Ja, res je, se strinjam. Aaron-Heydar="Nič ne plačujte, ker to je ena velika lopovščina! Človek odkupi zemljo z svojim denarjem, zgradi stavbo, na koncu je lastnik in se veseli, da ne bo rabil več plačevati najemnine. Ampak! Sedaj pa plačujete za nekaj kar je v bistvu vaše..." Točno tako, še premalo vemo zakaj okoli tega v resnici gre, čemu ves ta popis, ki je bil po mnenju mnogih, in sam se takega mnenja, le malo preveč podroben, ali bodo ljudje vsako spremembo morali sproti prijavljati ali kaj, nova okna, streho, predelave itd., dvomim. Tak opis, ne glede na majše spremembe, lahko služi za marsikaj, ne samo za nek davek, lahko si izmislijo še kake nove davke, itd. Medtem ko so javne, državne, cerkvene nepremičnine tega davka oproščene. Jasno je da v ozadju tega več kot so nam dali vedeti, in da to ne tako hitro rešeno.
Jošt Sušnik 1
05. 10. 2010 12.18
"Vsak državljan mora poslovat z državo ...." Plačujemo vas, zapravljate naš denar, sedaj pa imamo nepotrebno poslovanje z državo. Tatovi vrnite denar!
zelen-paradajz
05. 10. 2010 12.04
po moje so pa te napake nalašč storjene. v ozadju že čaka vrsta geodetov, takšnih in drugačnih svetovalcev in prijateljev od prijateljev pr koritu, da pristavi svoje piskrčke...
Lucipin
05. 10. 2010 10.34
sami Lopovi....na revežih ki so leta in leta odplačevali stanovanje jih bo sedaj še udaril davek ki je čisto ne potrben...enostavno lopovi..
dule100
05. 10. 2010 10.23
Ljudje, kaj vam ni jasno ? To je sabotaža ! Tu ima prste vmes Janša. Obtožbeni predlog je treba razširiti, gos. Hrastar !
jani331
05. 10. 2010 09.53
Referendum za razveljavitev bi bil pravšnji. Mamino hišo so ocenli čez 200.000 evrov pa je v bistvu sam za podret. (Kvadratni meter krepko čez 2000 eur)
jurjur
05. 10. 2010 08.57
Ja, tisti, ki je prijavil, da je obnovil streho, fasado, zamenjal okna, naredil izolacijo in podobno, bo sedaj plačal kot črn. Od tega je hiša precej več vredna in nekdo bo kasiral.
jurjur
05. 10. 2010 08.54
Skaniranje podatkov iz papirja je pol curka vredno. Rezultati to dokazujejo. Vnašalci so vnašali, ker so z tem služlii denar. Za točnost se niso kaj dosti sekirali.Problem je v tem, da bomo ponovne izračune in popravljanje plačali še enkrat. Nekdo pa bo mastno služil.
CtrlDelete
05. 10. 2010 08.48
gorencdask05.10.2010, 08:29 0 Dobil izračun - kako za vraga je popisovalec, ki je bil v stanovanju našel v dvosobnem stanovanju petsobnega? Pa kaj so res vsi v JU totalno nesposobni? ....napačno razmišljanje....popisovali so študentje...tem se pa fučka!
gorencdask
05. 10. 2010 08.29
Dobil izračun - kako za vraga je popisovalec, ki je bil v stanovanju našel v dvosobnem stanovanju petsobnega? Pa kaj so res vsi v JU totalno nesposobni?
vetlan
05. 10. 2010 08.23
...Kvadratura pa je vpisana v zemljiško knjigo. In mislim, da bi tega bilo dovolj. Z leti lahko pričakujemo, da nam bodo še čipe vgrajevali pod kožo.
vetlan
05. 10. 2010 08.18
Prav zaprav takšno popisovanje, ki vključuje vdor v zasebnost (podatki o priključkih ipd.), bi definiral kot kršenje človekovih pravic. Izgleda kot, da to ni moje stanovanje, ampak državno. Lahko bi ponisem v sodnem postopku.pisovali kvadraturo, ne pa kakšna tla imam, kdaj sem kaj popravil, ali imam internet itd. Saj
kolcamož
05. 10. 2010 08.08
jest sem zato,da bojkotiramo izračune in naj politiki poskrbijo,da bo tako kot je treba ,vć časih so rekli ponovi vajo,sem za podpis peticije za razveljavitev
kolcamož
05. 10. 2010 08.04
če ne bomo prijavili napak, bomo kaznovani,za božjo voljo, a nismo dali pri popisu dovolj natančne podatke,in to je naša državna uprava,izgleda,da so to nešolani kadri,da lahko naredijo toliko napak
mymind
05. 10. 2010 07.48
Ljubje naj najprej pregledajo kaj so sploh urejali v preteklosti na sodiščih, geodetskih upravah.... pri meni je vse čisto. Hkrati pa ne razumem, zakaj kup govorjenja, če je to info izpis, če se da vse popravit, če vsi vemo da so to večinoma delali študentje... pač nekje je treba začeti. Naše novinarske hijene pa primejo vedno samo na brezvezne teme.