Slovenija

Jelinčič: Če Peče želi, lahko odide

Ljubljana, 05. 01. 2008 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sašo Peče je zaradi poimenovanja 'Saško' zagrozil z izstopom iz SNS. Jelinčič njegovo odločitev sprejema.

Pečeta je zmotilo, da ga je strankarski kolega poklical Saško.
Pečeta je zmotilo, da ga je strankarski kolega poklical Saško. FOTO: Dare Čekeliš

Podpredsednik stranke SNS Sašo Peče naj bi na petkovi zabavi ob 60. rojstnem dnevu predsednika stranke Zmaga Jelinčiča zaradi osebne razžalitve zagrozil z odhodom iz stranke.

Nekateri viri trdijo, da na zabavi do incidenta, kot ga opisuje Jelinčič, sploh ni prišlo in da gre le za izgovor za izključitev Pečeta iz stranke.

Jelinčič je za 24ur.com pojasnil, da je Peče v petek zagrozil z izstopom, ker je nekdo narobe povedal njegovo ime. Jelinčič je tudi potrdil, da naj bi Pečeta užalil dolgoletni član SNS in nekdanji ljubljanski mestni svetnik SNS Roman Veras, ki je Pečeta poimenoval Saško.

Jelinčič ne zanika, da bi bil lahko spor med Pečetom in Verasom le Pečetov izgovor za odhod iz stranke.
Jelinčič ne zanika, da bi bil lahko spor med Pečetom in Verasom le Pečetov izgovor za odhod iz stranke. FOTO: Dare Čekeliš

Peče je po besedah Jelinčiča zahteval, da Veras zapusti stranko, ali pa bo SNS zapustil sam. Predsednik SNS je še pojasnil, da Pečetove zahteve po izključitvi Romana Verasa iz stranke nikakor ne mislijo uresničiti. Zato pa sprejemajo in spoštujejo Pečetovo odločitev, da zapusti stranko.

Na vprašanje, ali ni morda v ozadju tega spora vse kaj drugega in je banalni spor med Pečetom in Verasom le izgovor, je Jelinčič odgovoril, da je tudi to mogoče. “Morda Peče želi zapustiti stranko iz drugih razlogov in je potreboval izgovor,” je dejal Jelinčič.

Priklicati smo skušali tudi Saša Pečeta, ki pa na naše klice ni odgovorjal. Neuradno pa smo izvedeli, da je Peče nad vso zadevo presenečen.

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kriss714@amis.net
07. 01. 2008 00.06
SNS se temeljito popravlja. Brez balasta imajo na volitvah bistveno boljše šanse.
fmunih@email.si
06. 01. 2008 16.58
Jelinčič, ure nacionalističnega carjevanja so štete tako ali drugače!
Aleks05
06. 01. 2008 15.35
Super!!! Napovedi, ki so jo kazale javnomnenjske raziskave, da SNS jeseni lahko izboljša rezultat se kot kaže ne bodo uresničile. In Slovenija ne bo postala evropski fenomen glede rezultata nacionalistov. SNS se bo kot kaže uničila od vznotraj in javno pokazala svojo bednost in mogoče bodo njihove volilke in volilci končno spoznali kakšna brez vsebinska in populistična druščina je to! Zmago se bo lahko samo še vsedel na dvorišče pred svojega Titota, dal cigaro v usta, pištolo za pas in otrokom razlagal zgodbice za lahko noč.
300nauro
06. 01. 2008 15.29
Karkoli je že bilo in karkoli dogodku pripisujejo mnogi, dejstvo je, da bomo Pečeta pogrešali zaradi njegovega videza in brezkompromisnosti. Nekaj bo manjkalo, kajti njegovi nastopi v državnem zboru so skoraj vedno pritegnili pozornost kljub občasnim nesprejemljivostim Pečetovih (strankarskih) stališč. Slabi igralci ne ostanejo v spominu.
zasfican_ful
06. 01. 2008 13.17
Dej saško umiri se malo!
starmark@siol.net
06. 01. 2008 11.56
Tale "saško" je bil zadnje mesece kar odvratno smešen kot trobilo naravnost iz Kučanovega štaba "proti Janši"
istra1
06. 01. 2008 11.50
Nasplošno opažam, da se večkrat omenja stranko ZARES in moram priznati, da mi je to všeč. To je pokazatelj, da obstaja bojazen in rešpekt drugih strank do omenjene. Tik..tak...
Emil Kvar
06. 01. 2008 11.17
tomi-pasion kaj čivkaš neke bedarije o Kučanu in o nekih 50 Eurih v žepu. Danes imaš 50 Eurov v žepu. To govorim v prispodobi. Kje se je delavec v socilizmu tako boril za svoje pravice kot danes v tem gnilem kapitalizmu. Ti si sigurno eden izmed tako imenovanih tajkunov,ki izkoriščajo do onemoglosti ubogo rajo. Povem ti manjka nam samo drugi TITO.
HudoResen
06. 01. 2008 10.48
Klele pa je še ene par takih bimbotov, k je šaš(k)o
jurrr
06. 01. 2008 10.00
Saško je le eden izmed jastrebov, kateri zadnje čase ne morejo mimo kompleksa JJ. Prav je, da se jastrebi homogenizirajo, saj edino tako lahko pustijo ostalim normalno delo v stranki. Koliko pa so vredni tile jastrebi, bo pa pokazalo volilno telo. Moje mnenje: Jastrebi so za odstrel, ker niso zdravi za naš politični prostor. Razlog: nič ne pomagajo nam kot državljanom s svojimi izpadi kompleksa JJ. Lep primer konstruktivne opozicije je Zmagec, zato Saško le pot pod noge v stranko Zares oz., SD: po izbiri, ker med njima ni nobene razlike. lp
balon200
06. 01. 2008 09.58
Saško je verjetno računal, da bo zamenjal Zmagota, Zmago pa se ne da ali pa si je premislil. Očitno Zmago hoče še dolgo vztrajati kot glavni stranke. Saškotova užaljenost na takšen hec, pa pove, da ne razume enih osnovnih stvari, verjetno jih je spregledal v svojem razvoju. Gre v bistvu za to, kot se reče,..če bi bil dec, bi hec razumel,..tako pa je očitno še vedno Saško, za kar si je očitno zopet sam kriv. Ponavadi fant ne postane dec, če ostane pri mami ali pa mu gre vse kot po maslu, brez velikega truda. Takrat mu začne na otročje vlečt.
zurbrigen
06. 01. 2008 09.45
Tipični naci-narcis
klavc@email.si
06. 01. 2008 09.06
Po moje je Peče bolj zakompleksan kot vse stranke skupaj.
lucasa
06. 01. 2008 08.58
Mislim da so nekatere stranke bolj zakompleksane kot Peče.
aabc@email.si
06. 01. 2008 08.45
Meni ni jasno kako nekateri mislite, da ima saško kar odprta vrata v nekatere stranke. Mislite, da ne bo prihod tako zakompleksane osebe pokvaril ugled stranke?
lucasa
06. 01. 2008 07.57
SHOW MUSTO GO ON. To je samo reklamna poteza SNS. Peče pa delo, ki ga opravlja, opravlja zelo dobro.
hondacx500@kks-kamnik.si
06. 01. 2008 07.06
Zaradi takšnih malenkosti se ne zapušča stranko. Mogoče pa Saško hoče k zaresu tam je kar nekaj takšnih pavlihov.
rosomoh@email.si
06. 01. 2008 06.42
Hi teodor...hvala za avtentično informacijo o incidentu,ki ga je zakuhal vaš podpredsednik naoljeni Saško.Ali se vam v stranki kaj svita kam včeče Saškota ? Mogoče med oranžne?Dvomim,da bi ga vleklo k Pahorju,bila bi nekam nenavadna konkurenta.
Hermanium
06. 01. 2008 05.31
Prebiram poste, ki ji pisete tukaj. No, moje mnenje je, da bi bilo malo več kulture pisanja potrebne tudi tukaj. Kar se pa tiče prispevka bi pa povedal naslednje. Glede na to, da sem bil eden izmed povabljenih na 60 obletnico Zmagovega rojstnega dne, sem prisostvoval tudi dogodku, ki ga je Sašo Peče vzel za žalitev (no, če je to vzel za žalitev si je pač sam kriv). Novinarki bi še rad sporočil, da očitno POP TV nima zanesljivih virov, ker če bi bil ta "zanesljiv vir" na praznovanju RD, kjer se je dogodek zgodil, bi ta "zanesljivi vir" sigurno potrdil Pečetov "izpad". Situacija pa se je zgodila takole: Roman Veras, je zelo lepo pripravil protokol za sprejem Zmaga, na odru mu je tudi odrecitiral nekaj verzov. Ob koncu je na oder povabil tudi podpredsednika SNS Saša Pečeta, ki pa ga je poklical nekako takole potem ko ga je najavil: "Saško prosim pridi na oder". Peče je že proti odru šel z "povešenim ksihtom" in na njegovem obrazu je bilo videti, da se nekaj kuha. Ko je prišel do mikrofona je namesto da bi povedal kaj pametnih besed najprej Romanu razložil, da si nebi nikoli več dovolil, da ga pokliče Saško, in da ga nima kaj za žaliti, saj on njega tudi ne (naredil sem zelo kratek povzetek). Šele nato je povedal nekaj besed Zmagu in mu čestital ob rojstnem dnevu. Seveda je dvorana ob Pečetovem izpadu onemela in še tisti, ki ponavadi nismo preveč presenečeni nad Sašovim vase zagledanim obnašanjem nismo mogli verjeti, da je ravnokar "izkvasil" takšne neumnosti pred mikrofonom. No, seveda se je Roman Veras Sašu Pečetu, nemudoma, takoj ko je Sašo zapistil oder, opravičil z besedami, da če bi vedel, da bo Saša takšna stvar tako prizadela, da ga nikoli nebi poklical Saško. In zadeva je naprej šla v smer kot je bila začrtana in fešta je bila na koncu čisto taprava. Vsi povabljeni smo se predali glasbi, hrani in dobri kapljici, tu in tam pa se je slišalo govoriti tudi o neumnem izpadu Pečeta (konec koncev se je osmešil sam). Drži pa to, da je Peče zapustil prizorišče kmalu zatem ko je prišel iz odra. Kam je odšel me pa niti ni zanimalo. Kakorkoli, navkljub temu, da je Sašo moj strankarski kolega, je moje mnenje, da bi se moral nad takšnim obnašanjem kot ga je ponovno pokazal v petek (pa še to na prireditvi, ki je organizirana z namenom zabave) malo zamisliti. Sašo nič drugega kot samo, stram te je lahko, da padaš na takšne "gluposti", ker verjamem, da si od sedaj za večino, pa ne samo članov SNS, še samo SAŠKO.
bojan1@mail386.com
06. 01. 2008 02.59
Po mojem no, mislim da je Peše dozorel za odstrel se bo itak koj pokazalo kakšne načrte ima, nebi me čudilo če bi se pojavil nakje v Zares...