Slovenija

Je ministrstvo izbralo napačnega?

Ljubljana, 17. 07. 2006 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podjetje Medicoengineering, ki ni bilo izbrano za dobavo operacijskih miz, je vložilo revizijski zahtevek.

Končna ponudba Soče opreme znaša dobrih 280 milijonov tolarjev brez DDV oz. 336 milijonov tolarjev z DDV
Končna ponudba Soče opreme znaša dobrih 280 milijonov tolarjev brez DDV oz. 336 milijonov tolarjev z DDV FOTO: POP TV
Ostali dve podjetji, Soča oprema in Mollier, ki sta se prav tako potegovali za ponudbo, lahko vložita revizijski zahtevek še do konca tedna.

Trzinsko podjetje Medicoengineering, ki na razpisu za dobavo 18 operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic v postopku s pogajanji ni uspelo s svojo ponudbo, je na ministrstvu za zdravje vložilo revizijski zahtevek. Preostala neizbrana ponudnika lahko zahtevo za revizijo vložita najkasneje do 24. julija. Ministrstvo mora na zahtevek odgovoriti v 15 dneh po njegovem prejemu.

Na Onkološkem inštitutu so nad novim zapletom pri nabavi prepotrebnih operacijskih miz razočarani. Direktor inštituta Zvonimir Rudolf pravi, da zgodbe enostavno ne razume več.


Postopek nabave operacijskih miz se bo tako znova zavlekel, kar bodo najbolj občutili bolniki.

Po mnenju Medicoengineeringa bi moralo ministrstvo za zdravje ponudbi Soče opreme in Molliera spoznati kot nepravilne in jih izločiti iz postopka izbire že pred sprejemom odločitve o oddaji javnega naročila.

Spomnimo:

Državna revizijska komisija je maja razveljavila odločitev ministrstva za zdravje, ki je kot najugodnejšo ponudbo za nakup 18 operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic, izbralo ponudbo podjetja Sanolabor. Ministrstvo za zdravje se je zaradi ekonomičnosti in hitrosti postopka odločilo, da bo postopek za nabavo operacijskih miz nadaljevalo s pogajanji. Ministrstvo je nato na podlagi pogajanj izbralo podjetje Soča oprema, ki je dalo najugodnejšo ponudbo za dobavo operacijskih miz, in sicer njihova končna ponudba znaša dobrih 280 milijonov tolarjev brez DDV oz. 336 milijonov tolarjev z DDV.

Po izboru so vsi trije neizbrani ponudniki na ministrstvo naslovili zahtevo za dodatno obrazložitev odločitve o izboru ponudnika za dobavo 18 operacijskih miz. Podjetji Sanolabor in Mollier sta obrazložitev prejeli 13. julija, medtem ko je tretji neizbrani ponudnik pojasnilo prejel 7. julija. Po prejemu je začel teči 10 dnevni rok, v katerem lahko omenjeni trije ponudniki vložijo zahtevek za ministrstvo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maltežan
18. 07. 2006 09.13
Lepo izživljanje nad bolniki, da čakajo na operacije! Te, ki so odgovorni za to sramoto pri nas, pa raje hodijo na operacije v tujino in se tako smejejo našim pacientom, ki marsikateri sploh ne bo dočakal svoje zaslužene operacije, ki bi ga/jo lahko odrešila muk in trpljenja!
koco45@yahoo.com
18. 07. 2006 07.40
korupcija-izsiljevanj
iqsto@yahoo.co.uk
18. 07. 2006 07.32
Naj da Medico začasne postlelje, potem naj plača stoške za revizijo in še za zaostanek za vsak dan najmanj milijon (če se že o milijonih pogovarjajo), pa še za kaj, potem pa lahko steče revizija zarad mene. Šparat je treba, naj stane kolikor hoče!
tomazbodner
18. 07. 2006 06.10
A ne bi bilo bolje, ce bi dali denar bolnisnicam, pa naj si same kupijo mize, od kogarkoli ze hocejo?
doki007@email.si
17. 07. 2006 16.24
spet ista pesem , očitno bomo šli spet od začetka ne vem kaj se imajo za pritožvat tle jim gre samo za denar, tista baba od Medicoe....... stalno nekaj nasprotuje in na vsak način hoče zaslužt,... to se mora nehat,.. pravilno je, tist, ki je najcenejši je najugodnejši zato tle ni dileme, ker drugač teh miz ne bomo videl še lep čas,.. direktno se igrajo z življenji bolnikov.......
mjemjaw@yahoo.co.uk
17. 07. 2006 14.23
Spet ta macroeng. ... Da jih ni sram zaradi lastne pokvarjenosti in lastne koristi takole zavlačevati postopke. Kot da še ni bilo dovolj zavanja in izkoriščevanja iz njihove strani. Sramota!
kafra@email.si
17. 07. 2006 13.33
če mene prašate je tole s temi mizami use skupi ena vlka neumnost...zdravi se lahka kregajo zarad dnarja...me pa zanima kk hitr bi kupl mize če bi kdo od teh k so glavni za te prepire glede teh miz zbolel pa bi nujno rabu tako operacijsko mizo kak hitr bi se to use skupi kuplo!!!!!! ne mislt sam nase vi k ste odgovorni...pomislte na tiste k trpijo zarad vaših KAPRIC!!! mejte mal srca... nima smisla no ...