Slovenija

Janša se je pohvalil

Ljubljana, 22. 08. 2008 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Janez Janša meni, da ima najboljšo kandidatno listo v tretji volilni enoti doslej. V njej so namreč štirje doktorji znanosti.

Festival SDS
Festival SDS FOTO: Dare Čekeliš

Po besedah predsednika SDS je konkurenca na letošnjih volitvah močna, zaradi česar bo predvolilni boj po njegovi oceni hud. Vsi danes predstavljeni kandidati v volilni enoti Ljubljana Center bodo po njegovem dobro uresničevali program SDS. Ta med drugim poudarja blaginjo za vse, ohranitev zdravega življenjskega okolja in pravično razdelitev ustvarjenega.

Državni sekretar na ministrstvu za promet Peter Verbič je poudaril, da se je že kot državni sekretar zavzemal za čim prejšnjo izgradnjo in posodabljanje cestnega omrežja, zato si bo za to prizadeval tudi, če bo izvoljen za poslanca.

Predsednik DZ France Cukjati za poslanca kandidira, ker je v tem mandatu spoznal, da obstaja politika, ki z besedami in dejanji resnično sledi tudi njegovim osebnim načelom – to so solidarnost in razumevanje do ljudi, ki se znajdejo v stiski ter dosleden boj z vsemi goljufijami.

Dosedanja strankina poslanka Alenka Jeraj je povedala, da se je bodo volivci zagotovo spomnili po njenih prizadevanjih za to, da je država uvedla sofinanciranje toplih obrokov za dijake, pa tudi po tem, da jim je v občinskem svetu občine Ig, kjer deluje kot občinska svetnica, uspelo daleč pripeljati predlog za razglasitev krajinskega parka Barje.

Da je ta vlada veliko delala in to predvsem za ljudi, je ocenil minister za javno upravo Gregor Virant. Prav takšno delo ga tudi motivira, da še naprej ostaja v politiki, je dejal. Kot poslanec pa si bo prizadeval za to, kar je bilo že zdaj njegova glavna naloga – to je povečanje učinkovitosti javne uprave.

SDS - Slovenija na pravi poti
SDS - Slovenija na pravi poti FOTO: Tomaž Ungar

Predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije Marija Vegelj Pirc je poudarila, da pozna "vse prednosti in slabosti slovenskega zdravstvenega sistema", zato si zdaj želi, da bi svoje izkušnje lahko delila tudi širše. Vodja sektorja za tuje neposredne investicije in internacionalizacijo na Javni agenciji RS za podjetništvo in tuje investicije Tanja Drobnič pa si bo prizadevala za ustvarjanje novih delovnih mest, večjo dostopnost domov za ostarele ter za večjo dostopnost do šol, je dejala.

Da mu je v čast, da lahko kandidira za tako ugledno ekipo, je dejal šolski minister Milan Zver. Kot je povedal, letos kandidira že tretjič, vendar prvič s takšno gotovostjo in veseljem. Kot je dejal, je namreč prepričan, da bodo lahko po letošnji volitvah nadaljevali delo, ki so si ga zastavili.

Vodja vladne službe za razvoj Žiga Turk pa je ocenil, da slovenski razvoj še nikoli ni bil tako hiter, prav tako pa po njegovem ni razlogov, da ne bi šel še hitreje. Kot poslanec si bo prizadeval predvsem za podjetnost, ustvarjalnost, pogum in skrb.

Donedavna poslanka SDS Polonca Dobrajc pa je izpostavila, da si je v vseh prejšnjih mandatih prizadevala za vzpostavitev pravne države, s tem pa namerava nadaljevati tudi, če bo izvoljena za poslanko.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TADEii
30. 08. 2008 01.31
daj on se naj kr hvali....POSLUŠAJTE ZDAJ JE MOŽNOST EDINA ...DA VOLITE JELIČNIČA IN NAREDI SVOJE...KER ČE NA VOLITVAH ZMAGA SPET JANŠA LAHKO PRIČAKUJAMO DA BO ČEZ 4 LETE ZA 60% SPET VEČ TUJCEV....IN TAKRAT KO IMAJO FSI GLASOVNE PRAVICE...BOSTE TEŽKO VIDLI V ZMAGI KOGA TAKEGA KOT JE JELINČIČ.... Jelinčič car! Prvo red pol fse ostalo!
Buena Vita
24. 08. 2008 16.58
AHA,AHA,AHA PA KAKO JIH BOMBONČKI ZAGOVARJATE,SIGURNO STE ZATO PLAČANI,KER LOPOVA ZASTONJ NE ZAGOVARJA NITI ODVETNIK,VAŠI ZIDARJI IN BETEGLIA PA NADALJUJE Z NEČEDNIMI DELI,KER SO VELIKI V PREPRIČANJU KAKO SO BOGOVI NASD BOGOVI,IN ZA NJIH NI BIČA HA HA---PA LE JE----LE POČAS z vašo revščino se pa slikajte,ne kolobarite neumnosti,ker ste že bolano smešni--razen čefurjem prilivate vodo na mlin,ti pa veselo na sončno upravo-po socialne peneze bravo-bravo
solar
23. 08. 2008 19.39
Vlada je glava, volivci so roke. Jaz pa pravim, zastonj zdrave roke, če je glava nora. Tudi na levi se najde kakšen biser, ampak so sprejemlivejši. Dajmo priložnost Pahorju.
igor.zemljic1@telemach.net
23. 08. 2008 18.55
G.Janša ponuja blaginjo!! Ste čuli-Saj to ni res,pa je. Goto-vo je vprašal za dovoljenje G.Bajuka, ali proračun prene-se takšno obljubo in glej,dobil je pozitiven odgovor,kaj pa bo po volitvah pa ni pomembno-glavno,da jih še obrnemo za 4 leta-to je filozofija politike,ki je trenutno na OBLASTI in,ki si tako močno želi še en mandat,z blaginjo v ustih in figo v žepu priboriti.Če pa ga že dobijo bo prekratek,saj so v prvih 4 letih storili toliko krivic,da,če gremo vsi ki smo prizadeti na mednarodno sodišče za čl. pravice bo drža-va bankrotirala,zato je nujno,da takšna vlada kot je sedaj več nikoli ne nastopi, sicer bomo kot država bankrotirali.
hakihak
23. 08. 2008 11.32
saj njemu je potrebna znanost, ki je nima, mu pa tudi dr. znanosti ne bojo pomagali!!!!!!!!!!!!!!
mindfucker
23. 08. 2008 10.42
in kaj potem če jih obelodanim? tožilci so na plačilnih listah barab, šturmova sodnija stavka že lep kos mandata, finci so zaprli pol države zaradi podkupnin v aferi "mia patria slovenia"; naši "špecijalci" v vladi pa delajo "transparentno"! od osamosvojitve naprej, so zašili samo šuštarja. človek si je naivno, v slogu svojega priimka, zašuštral kariero. žal takih šuštarjev, v državnih organih, kar mrgoli, a nihče več se jih ne upa zašiti. žerjav nič kriv, njegov svak nemec iz darsa, nič kriv, zidar nič kriv. milijarde evrov so zapravili in niso nič krivi! in kaj pričakuješ, kako naj kaznujejo gradbenega inženirja, ki se je "došolal" za zdravnika in je napisal, enih par sto bolniških, bosanskim priložnostnim mešalcem malte?
Buena Vita
23. 08. 2008 08.21
SCHUTZSTAFFEL KAJ TI JE TEŠKO DAT PODATKE,ČE JIH IMAŠ,JIH OBELODANI,
Tonček Balonček
22. 08. 2008 23.38
A si kdo sploh predstavlja kaj boljšega, kot sta npr. Irglova, ki deluje na področju kritike znansti in gospod Grims, šef agitpropa, ki trazkrinka vse rdečkarje? Idealna kandata st, takih dvornih norčkov praktično nima nobena druga lista, niti Jelinčič ne!!!
mindfucker
22. 08. 2008 22.08
"...Predsednik DZ France Cukjati za poslanca kandidira, ker je v tem mandatu spoznal, da obstaja politika, ki z besedami in dejanji resnično sledi tudi njegovim osebnim načelom – to so solidarnost in razumevanje do ljudi, ki se znajdejo v stiski ter dosleden boj z vsemi goljufijami...." še kot tovarniški zdravilec v iskri je bil znan po "svoji solidarnosti in razumevanju" do mujotov, ki so dobro obvladali matematiko! toliko bolniških je potalal ( beri zaračunal) različnim zidarjem, ki so med bolniškim staležem " zaradi bolečinama u kičmi", veselo zidarili po naši ljubi domovini! solidaren in razumevajoč do slovencev, je postal po izvolitvi za poslanca v dz. kaj je tako dobrega naredil za slovence, je pa drugo vprašanje.
Buena Vita
22. 08. 2008 21.49
malasutra sekret papir je ves enako narezan,tako ti enako cviliš,so se ti kosti globoko zasadile,le kaj si ušpičla
Buena Vita
22. 08. 2008 21.46
iris23 tud jest bi rada vidla,to ponavljamin ponavljam, mi ki smo vsega vajeni bomo živeli solidno kot smo vse čase.Ti lump proletarci se pa naj kremžijo,nad svojimi potem se bom tud režala,meni se pri penziji nebo dosti poznalo,ko bo šla dol,kako bodo pa to prenesli čvekači,to pa je drug par rokavov,in ko bodo izgubljali delovna mesta,koliko vem,že sedaj so se začeli obrtniki pripravljat na odpuščanje delavcev,podjetniki pa se pripravljajo selit proizvodnjo v Bosno,in Bolgarijo
juventus
22. 08. 2008 20.17
Ja bo držal .če šteješ cel parlament ...............
DeafGirl
22. 08. 2008 20.03
V Sloveniji je okrog 2000 gluhih, okvirno 200.000 pa je naglušnih. Koliko od njih uporablja slovenski znakovni jezik kot materni jezik, ni točnih številk. Koliko od njih ni na tekočem s političnim stanjem v republiki Sloveniji, ni znano. Mnogi od njih si želijo biti obveščeni o stanju v republiki Sloveniji na enak način kot polno slišeči. Glavni informacijski vir pa je televizija. Na RTV SLO kratijo te pravice informiranja gluhim. Res je, da je sedaj veliko podnaslovljenih oddaj, vendar je za gluhe še vedno premalo. Premalo bo sedaj v predvolilnem času, ko bo osrednja tema na RTV SLO volitve v DZ. RTV SLO se brani, da je nemogoče prevajati v živo v slovenski znakovni jezik vse predvolilne oddaje. Vendar noče niti poskusiti. Noče si vzeti izziva, da bi televizijo in vse oddaje v živo približala tudi gluhim. Vse uradne prošnje so naletela na gluha ušesa. Na gluha ušesa sicer slišečih odgovornih na RTV SLO. Branijo se z obljubami o podnaslovljenih ponovitvah predvolilnih oddaj. Vendar so tudi gluhi normalni ljudje, ki hodijo v službo in imajo toliko opravkov v vsakdanjem življenju kot polno slišeči. Zato gluhi in vsi naglušni, katerim je materni jezik slovenski znakovni jezik, zahtevamo tolmača oz. vsakega tolmača za vsako osebo, ki bo nastopila v teh predvolilnih oddajah. Ali je to nemogoče za RTV SLO?
juventus
22. 08. 2008 19.40
Janša je trenutno kot čaj NESTEE ,trnutno v Sloveniji ............
mindfucker
22. 08. 2008 19.30
lockd. manjakranjc = branko grims!
malasutra@gmail.com
22. 08. 2008 19.29
eeem, nihče od konkurentov se ne morej primerjat z grimsom, evo irgl in ruparjem. ne, definitivno ne! beluharjevi so v nesporni intelektualni prednosti - imajo tudi 2 športnika, tak, da vete! hehehe
lockd
22. 08. 2008 19.23
ja kako da JJ ni uvrstil manjokranjc na svojo listio ? :)
apostoli
22. 08. 2008 19.11
komunizem me premetava .
apostoli
22. 08. 2008 19.10
jast sem barbika kucanova marioneta.
iris23
22. 08. 2008 19.03
kdo bo pršu gledat predstavo rdeča kapica k bo naslednji mesec ...ne bo vam žal, prenos bo v živo iz pop tv -ja..