Slovenija

Janša: Opozicija je nervozna

Ljubljana, 13. 06. 2007 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Opozicija bo zaradi trditev v pismu Starina Kosmove zahtevala sestanek s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Če odgovora ne bo, bodo sledili nadaljni koraki, napoveduje Lahovnik
Če odgovora ne bo, bodo sledili nadaljni koraki, napoveduje Lahovnik FOTO: POP TV

Socialni in liberalni demokrati, nepovezani poslanci in SNS so namreč prepričani, da so trditve v pismu, ki se ga je prijela oznaka pismo leta, tako obremenjujoče, da jim je treba priti do dna.

Ali je predsednik vlade pripravljen na sestanek z opozicijo za zdaj še ni znano. V premierjevem kabinetu pravijo, da niso dobili nobenega uradnega predloga za takšen sestanek, da pa ga bodo, če ga bodo dobili, preučili.

Janša, ki se je danes z vladno ekipo mudil na obisku na Dolenjskem in v Beli krajini, je prepričan, da je opozicija nervozna zaradi razvojnih uspehov. "Mislim, da bi bila opozicija v vsaki državi, ki bi dosegala take uspehe kot Slovenija, nesproščena in nervozna. V Sloveniji se to dogaja, zato se skuša vlado spravit na neke stranske teme, predvsem zato, da se ne bi ukvarjala s ključnimi razvojnimi vprašanji," je dejal.

Opozicija skuša preusmeriti pozornost, pravi premier
Opozicija skuša preusmeriti pozornost, pravi premier FOTO: POP TV

Če bo premier sestanek z opozicijo zavrnil, bodo po besedah Mateja Lahkovnika iz skupine nepovezanih poslancev sledili nadaljni koraki. Opozicija omenja vse - od izredne seje državnega zbora, do ustavne obtožbe, pa tudi interpelacijo o delu vlade.

Med morebitnimi nadaljnjimi koraki opozicijskih poslanskih skupin je vodja poslancev socialnih demokratov Miran Potrč naštel zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora, ustanovitev preiskovalne komisije, interpelacijo ali ustavno obtožbo. "Kaj od tega izbrati, danes ne vemo," pravi Potrč. Predlog, za katerega se je dogovorila opozicija, se mu zdi zelo smotrn in korekten do predsednika vlade. Če bo Janša znal odkrito pojasniti okoliščine, pravi Potrč, morda izredna seja niti ne bo potrebna.

Pisma Andrijane Starine Kosem, ki vladi očita vmešavanje v medije, se je prijela oznaka pismo leta
Pisma Andrijane Starine Kosem, ki vladi očita vmešavanje v medije, se je prijela oznaka pismo leta FOTO: POP TV

Sašo Peče iz SNS je prepričan, da mora na očitke Starina Kosmove, ki so zelo močni, nujno odreagirati opozicija oziroma celoten državni zbor. Po njegovem mnenju je razgovor s "tistim, ki se mu očita, da ruši temelje demokracije v državi" nujen, zato iskreno upa, da bo do sestanka z Janšo tudi dejansko prišlo.

V imenu LDS se je sestanka udeležil sekretar poslanske skupine Dušan Vučko. Potrdil je, da tudi v liberalni demokraciji soglašajo s predvidenimi ravnanji, ki se jim zdijo primerna. Kot pravi, so v poslanski skupini dalj časa opozarjali na nepravilnosti, ki se dogajajo, zadnje pismo pa je "prelilo vodo čez rob".

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malasutra@gmail.com
14. 06. 2007 14.53
črni.panter, verjemi, res je, kar pravi ta gospa. in verjemi, dokazala bo to tudi na sodišču, če bo treba. zakaj pa tvoj janez zdaj molči? če vse to ni res, naj reče, da ni res. ne pa, da nekaj menca in na splošno namiguje, da je v pismu kup neresnic, pove pa ne, katere neresnice naj bi to bile. ojoj, ajaj, kako vam škripa. ne mine dan, da ne bi na površje naplavljalo vseh malih in velikih lumparij, ki si jih v izdatni meri privošči ta vlada. seštevek dvanajstih let korupcij lds je že zdaj manjši, kot seštevek triletnih janševih. ajaj, ajaj. ni kaj, ura nezadržno odšteva. tega ne more spremeniti niti čudež (pa če ga priporočita rode in papež skupaj). tik tak, tik tak
albertinum@excite.com
14. 06. 2007 14.16
Janša se vrti v krogu nesposobnosti, korupcijskih afer in dikatorskega nadzora medijev, pravi pa, da je opozicija nervozna. Hahahahaha. Janša je car. Še ko ga bodo fotografirali z rokami v državni blagajni, bo trdil, da je z nami nekaj narobe. TIK TAK TIK TAK
butthead@email.si
14. 06. 2007 12.57
prej bi rekel da je janša nervozen, ne ve več kako bi se spopadal s problemi in se dela tako hladnega kot da je vse v najlepšem redu...
jebi ga
14. 06. 2007 12.49
ali pa mogoče demokracijo,sveto pismo,dej povej ,komaj čakam.
jebi ga
14. 06. 2007 12.45
tomi:kaj priporočaš za branje,janez janša:okopi?
beddy
14. 06. 2007 12.09
Davcna reforma zgleda lepo samo na papriju... De facto za delavne ljudi ni spremembe, ker davcna stopnja se je znizala, so pa ukinili vecino olajsav... Na boljsem so le tisti, ki niso imeli olajsav za uveljaviti (bogati brez otrok itd...). Sicer pa po komentarjih se vidi kaksen je povprecen profil volilca JJ...
djordjevic.dejan@triera.net
14. 06. 2007 11.56
Ko smo pri ukinjanju davkov in raznih 'prispevkov' vladi. Najnovejši Bručanov umotvor predvideva dodatnih 5,35 odstotka na izplačan avtorski honorar za obvezno zdravstven zavarovanje. In da ne bo pomote, ne govorim o tistih, ki jim avtorski honorarji pomenijo le dodaten vir zaslužka, temveč tiste, ki se s tem preživljajo. Sam si plačuješ obvezno in dodatno zdravstveno, za pokojninski sklad se lahko obrišeš pod nosom, potem pa naj dam Bručanu še dodatnih dobrih pet posto prigaranega zaslužka? Za koga? Za čakalne vrste in plačljive recepte. Tu imate 'uspehe' vlade. Toliko je govora o tem, da jamrajo samo tisti, ki jim je v komunizmu lepo šlo. Pizdim čez vlado, ker si dnevno zmisli kakšno neumnost, ki mi otežuje življenje. Morda pa so ravno tisti, ki tako hvalijo današnjo nomenklaturo pri koritu. Kdo bi vedel. In pol se folk še spomni, kako da so pošteni, ker so ukinili nalepke. Da bomo vsi plačali, ker bo firma, ki so ji odpovedali delo, mastno kasirala zaradi prekinitve pogodbe brez prave pravne podlage oziroma še huje, s poznavanjem pravnih posledic, kamor sodi tudi zajetna odškodnina, pa vsi pozabijo. Ne sprenevedajte se, narod. Nehajte gledat na rdeče, črne in bele, temveč poglejte v denarnico in se vprašajte, ali ste kaj na boljšem v primerjavi s časi LDS-a. Osebno opevanih razlik na bolje oziroma prehoda na, ee, blagostanje, ne opažam.
Peter Jurcek
14. 06. 2007 11.54
Moje mišljenje je da Janša nikoli ni gledal na dobrobit ljudstva, je preveč usmerjen vase ni v svoje pohlepne ambnicije po oblasti. Odcepitev slovenije je podpiral samo zato ker je začutil, da je to edini način da pride na oblast ni , komu to ni uspelo takoj je bil jezen na vse druge ki so to dosegli in postal njihov zaprisežen sovražnik. Toliko časa je pljuval po oblasti da so mu ljudje začeli verjet , da lahko on bolje vodi državo in Slovenijo spremeni v državo , kjer bomo vsi zadovoljni. Po dveh letih in pol vodenja je uničil mednarodni ugled Slovenije, uničil socialo, skregal politike med seboj, ustvaril celo kopico afer, postavil zabite vendar poslušne ministre, uničil svobodo tiska.... Koristnega pa prav nič, razen, da se nonstop hvali kako je slovenija gospodarsko uspešna zaradi te vlade, čeprav politika ne bi smela imeti nič z gospodarstvom. Me prav zanima kaj si mislijo navadni ljudje o tem kako bogati smo in kako lahko je življenje kakor pravi Janša da se cedita med in mleko????!!??
Uporabnik113189
14. 06. 2007 11.43
malasutra, kar si napisal je tako kot bi mi bral misli..Naj še dodam, namesto da izzivajo stalne zdrahe in prepire, naj si izberejo prvi zid pred seboj pa z glavo kar se da močno butajo, bo najmanj škode.
hinko.murovec@siol.net
14. 06. 2007 11.28
Žal kakor koli obrača, takih zdrah in tolikšnega medsebojnega sovraštva ni bilo nikoli kot sedaj ko vlada veliki JJ. To so dejstva. Kdo je za kaj kriv. Predvsem njegova in njegovih aroganca, nesramna vsemogočna drža in prilaščanje tujih zaslug. Najhuje pa je, da načrtno razdvaja narod in uporablja vse možne oblike za deskreditacijo nadsprotnikov, ko pa dobi kaj enako vrnjeno je pa ubogi revček, ki ga vsi sovražijo. Je demagog, spletkar in zdrahar z precej številčno močno ekipo, ki ji pa manjka izkušenj in niso vsi v stanju dosegati takega minimuma kultura v politiki , da bi zadostili sedaj zahtevanim kriterijem. Če kak pamete od njega pobegne je pa deležen oznake izdajalca. Kdo pravzaprav je v pravnem vidiku prvi začel kariero kot izdajalec ? Jabolko ne pade daleč od drevesa.LP
malasutra@gmail.com
14. 06. 2007 10.26
joj, kakšen demagog je ta janša. predvčeraj je lahovnik rekel, da se zbor za republiko in aktualna vlada premalo posvečata vsebinskim in razvojnim vprašanjem in vse preveč aferam, medijem, itn. in kaj ti izjavi janša dan potem? da je opozicija nervozna, ker se vlada tako uspešno posveča razvojnim vprašanjem. pa, daj, janša, spokaj že, kdo te bo poslušal. nakladač in hujskač naroda. premier, ki nenehno ustvarja vzdušje izrednih razmer v družbi. je to stabilnost? je to sproščenost, o kateri se tako napihuje prav janša in njegovi? mali demagogi, v tretjem tisočletju je čas za resno in odgovorno politiko, ne pa za male zdraharje in aferaše. ne vem, koliko anket bo še potrebnih, da vam bo jasno, da se vas čas nepreklicno izteka? ljudje preprosto poceni demagogije in nelagodja v družbi, ki ga s svojimk dretjem in rovarjenjem ustvarjate, NE MARAMO. kaj vam ni jasno? NE MARAMO. vsaj večina ne. tisti, ki pa ste taki jj navijači, pa pojdite raje na fuzbal tekmo izživljat svoje presežke agresivnih strasti. bo bolj zabavno za vas, predvsem pa koristno za vse nas.
?rni panter 1
14. 06. 2007 09.54
@ matej.rojc-v tvojem postu si opisal Drnita.Točno tak je, mu ni treba za nič odgovarjat, če njega kaj vprašajo to ni njegova stvar,...Pravi diktator. Iz nobene poslanske skupine se ni nič slišalo o interpelaciji ali ustavni obtožbi, ko je vlada našla DOKAZE o čnem fondu in nelegalnih izrabah nelegalnega fonda.A tisto je čisto kul.Sedaj ko je ena gospa napisala pismo, pa cel halo. Janša bo sigurno zavrgel vse očitke z argumenti, me pa zanima če bo taista gospa potem mela jajca da vse to dokaže na sodišču, ker bo sigurno tožena zaradi obrekovanja. Me res zanima kakšne dokaze ima. Ker je izjavila da ima za vse trditve dokaze,...če bi bilo res bi že bila na sodišču,...
mali_a
14. 06. 2007 08.20
Dobro jutro tomi, kako si kaj? So spet vsepovsod komunisti? Kaj si je JJ že priznal, da ga je ASK potegnla za jajca? a
theykilledKenny
14. 06. 2007 08.13
Folk pejte kej delat, namesto da neumnosti klatite tu gor!
tomi.passion@gmail.com
14. 06. 2007 08.00
matej.rojc. Razumem, da se mladina pri 20ih letih želi ukvarjati s politiko, a vseeno si še presmrkav, da bi se spuščal v stvari, ki jim nisi kos. Priporočam, ti, da zaključiš šolanje, za trenutek odložiš Mladino in preskočiš kakšen partijski sestanek Mladega foruma in prebereš kakšno resno knjigo, med katere pa ne sodijo zbrana dela Edvarda Kardelja, čeprav sploh ne veš kdo je to bil. Kar se pa opozicije tiče pa, te še sami sebe ne znajo in ne zmorejo spraviti v red pa hočejo delati navidezni red povsod. Tovariši svetujem vam, da najprej sami sebe uredite, se dogovorite, kaj bi sploh radi razen oblasti, oziroma, da poveste, kaj sploh ponujate. Do danes opozicija ni ponudila ene same konkretne in koristne stvari, predloga. Dnevno pa dobivamo iz opozicijske strani, na krožniku, kritike, stokanja, grožnje itd
slosap@yahoo.de
14. 06. 2007 08.00
Zakaj pa je težko se pogovoriti o teh zadevah? Jah zato ker so resnične. SDS ko je bila v opoziciji, je bila strukturirana kot nekakšen verski klub z odrešenikom. Sedaj ko vlada, se pa stvari spreminjajo. Ni enostavno, kaj ne.
hillya
14. 06. 2007 07.47
Cmeravi Lahovnik že dolgo ni bil videti tako dobre volje. Ga je ASK tako osrečila? Ubogi Matejček, sem že mislila, da ima kakšno težko in neozdravljivo bolezen ! No, samo da je zdrav. Kako malo je treba, da Matejška osrečiš!
Matej Rojc
14. 06. 2007 07.40
JJ ni odgovoril na nobeno vprašanje in se obnaša kot poklican od boga, ki mu ni treba odgovarjati za nič - tipični lik DIKTATORJA. Ga bomo že volivci spravili na realna tla :))) Nervozen pa je edino on s svojo diktatorsko SDS.
mali_a
14. 06. 2007 07.32
PraviSvobodnjak | 13.06.2007 | 22:57 Ti pa serješ idiotizme. Ja kater davek pa je ukinla TA vlada??? Pa ne mi spet srat z Davkom na izplačane plače, ker 1.je bil že uveden kot začasen, 2.NI ŠE ukinjen. No povej katere davke je TA vlada ukinla!!! a
230
14. 06. 2007 05.48
Iz takih stvari je povsem normalno, da vsaka srtranka politizira in vodo vodi na svoj mlin, le da mi gre tale Lahovnik že pošteno na živce, ker kakšnih njegovih predhodnih uspehov pa res ne vidim (aja, saj je morda še v zvezi socialistične mladine), ter mislim, da mu "Zares" malce voda v grlo teče, saj so volitve tako rekoč pred vrati.