Slovenija

Janša čaka na ustrezne pogoje

Ljubljana, 31. 01. 2008 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Janša bo koalicijski sestanek sklical, ko bodo oblikovane podlage za odločanje glede Telekoma in Zavarovalnice Triglav.

Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da bo sklical koalicijski sestanek takrat, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji. Dokler komisija, ki pripravlja rešitve, ne pripravi predloga, se nimamo okoli česar usklajevati, je dejal.

Janša zagotavlja, da bo koalicijski sestanek takoj, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji.
Janša zagotavlja, da bo koalicijski sestanek takoj, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji. FOTO: Reuters

"Enako je pri Zavarovalnici Triglav - v tem trenutku ni predloga, ki bi bil v vladni proceduri, nimamo gradiv oziroma rešitev, okoli katere bi se pogovarjali," je dejal in dodal, da tudi predsednik SLS Bojan Šrot in predsednik DeSUS Karel Erjavec, ki sta predlagala sestanek, nista predlagala rešitev. "Sestanek bo takoj, ko bodo izpolnjeni pogoji," je pojasnil.

Glede morebitnih nadaljnjih usklajevanj glede pokrajinske zakonodaje pa je dejal, da je bil sestanek z vsemi predsedniki parlamentarnih strank načrtovan za danes ali petek zjutraj, sredi koordinacije pa je "prišla vest s tiskovne konference SD, da projekta ne bodo podprli".

Po Janševih besedah sedaj proučujejo možnosti, ali obstaja še "neka dodatna volja za usklajevanje". "V tem primeru bo do sestanka prišlo, oziroma s tistimi, ki so se še pripravljeni pogovarjati," je dejal.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mati.hari@email.si
01. 02. 2008 13.58
markec; Misliš da mi nismo pismeni ???
markec_
01. 02. 2008 11.54
"Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da bo sklical koalicijski sestanek takrat, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji. Dokler komisija, ki pripravlja rešitve, ne pripravi predloga, se nimamo okoli česar usklajevati, je dejal." Točno tak če pa nekateri ne razumejo pa si naj še par krat vso zadevo preberejo, mogoče jim bo takrat bolj jasno.
mati.hari@email.si
01. 02. 2008 11.34
JJ čaka kje bo več provizije !!!!
hinko.murovec@siol.net
01. 02. 2008 10.50
FEMALE, 09:09, jasno je bilo izrečeno že večkrat, da se želijo najprej seznanit z določenimi soglasnimi možnostmi, povedano je tudi jasno zakaj in kakšno obliko smatrajo za sprejemljivo. Seveda je potrebno to izvesti z pogovorom, to pa JJ. ni ravno všeč, saj mu kvari načrte.LP
female
01. 02. 2008 09.09
Janez Janša je povedal čisto pravilno..kako naj se skliče neki sestanek,če s strani tistih, ki so označili predlog oz. zakon kot slab in ga ne podpirajo,konkretnih predlogov kako kaj spremeniti pa ni...ne vem ali jih niso sposobni sestaviti skupaj?!ko pa tako dobro znajo obračati besede in sami sebe kovati v zvezde...mar se bojijo da ga ne bodo z morebitnimi predlagani rešitvami "posrali pred volitvami" in zato raje le govorijo da kar ta vlada naredi ni dobro...ljudje se jim lahko le smejijo... lp
jansa-arms
31. 01. 2008 22.56
Še na zuni je grd,kaj šele znotri!