Slovenija

Janković predstavil načrte

Ljubljana, 08. 12. 2006 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanski župan Janković je predsednika Drnovška seznanil z načrti, ki si jih je zadal v svojem mandatu.

Predsednik republike Janez Drnovšek
Predsednik republike Janez Drnovšek FOTO: POP TV
Ljubljanski župan je Drnovška seznanil s svojimi načrti
Ljubljanski župan je Drnovška seznanil s svojimi načrti FOTO: POP TV

Predsednik republike Janez Drnovšek je danes na predstavitvenem obisku sprejel ljubljanskega župana Zorana Jankovića, so sporočili iz urada predsednika republike. Janković je Drnovška seznanil z načrti, ki si jih je zadal v svojem mandatu.

O podrobnostih pogovora v predsednikovem uradu ne poročajo, prav tako pa so skopi s pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

Kot je znano, se je župan doslej že sestal z ministrom za javno upravo Gregorjem Virantom, ministrom za okolje in prostor Janezom Podobnikom, ministrom za promet Janezom Božičem, ministrom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Juretom Zupanom ter finančnim ministrom Andrejem Bajukom. Januarja pa naj bi se sestal s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Jankovič je sicer na torkovi novinarski konferenci napovedal, da bo v tem in prihodnjem tednu obiskal večino ministrov, ki so zadolženi za sodelovanje z glavnim mestom. Kot so povedali na MOL, naj bi se prihodnji teden ponovno srečal z ministrom Virantom.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zoran.artnak@hotmail.com
13. 12. 2006 11.29
Malasutra če ti tko rečeš bo menda pa ja držalo, saj si še od spora z cigani najpametnejša na forumu. Jankovič je resnično plod domišljije, takoj za Josip Brozom Titom. Tako kot si je Tito prizadeval za bratstvo ter edinstvo naših narodov in narodnosti, to pravkar počne Jankovič sredi Ljubljane. Imeli boste pravoslavno cerkev in zraven eno lepo džamijo, ja ni kaj. Po krvavi moriji na Balkanu, bo ta združitev edinstven primer, saj to ni uspelo niti največjim velesilam in državnikom. In ni hudič Malasutra, da ga ti ne bi predlagala za Nobelovo nagrado za mir, a ne??? In Slovenija in Slovenci se bo čez noč spremenili iz fašistoidov kot ste nas poimenovali ti in tebi podobni iz ciganske afere v miroljuben narod z belo ptičko v roki.
dolejo
10. 12. 2006 18.26
Ja, draga Helena, vse to dela na račun nekoga drugega. Ljubljana še itak ožema celo Slovenijo, ali naj sedaj postrga tudi zadnje drobtinice. Tudi Merkator pod Jankovićem je z vsemi sredstvi drugim onemogočal enakopraven položaj ne trgu. S podiranjem normalnih odnosov tudi sebi jamo koplje.
malasutra@gmail.com
10. 12. 2006 18.15
še ena za jako37 in kompanijo: predstavljajte si, samo predstavljajte, da drnovšek in janković ustanovita novo stranko. prognoza: z levo roko bi pometla z sds. you never know. nekam skrivnosten je bil ta njun sestanek:))))))
malasutra@gmail.com
10. 12. 2006 18.08
spet pametovanje in favšija. in ogroženost od levo usmerjenega župana. ja, ljubljana ima podjetnega župana, ki si bo očitno prizadeval kaj narediti. v drugih občinah pa - kar ste si izvolili, to imate. dvomim, da bi drnovšek zavrnil kateregakoli župana ali županjo, ki bi mu predlagal/a sestanek:)
kgb@akcija.net
10. 12. 2006 14.50
janko bo moral tud mal v bruselj poklicat
hhelena.si@gmail.com
10. 12. 2006 14.30
dolejo: če bo tako delat tudi za Ljubljano potem si boljšega župana ne bi mogli želeti!
dolejo
10. 12. 2006 14.01
Janković je stalno klicaril tudi Kučana, naprimer da je sino zrihtal maturo... tipični balkanec, stalno rihta neka veze in poznanstva .. to je srbska folklora za nadmudrivanje
hillya
10. 12. 2006 13.07
točnu touku!
sdrago@siol.net
10. 12. 2006 02.36
Ocenjujem, da ravna župan g Jankovič modro in pravilno.
miha800@email.si
09. 12. 2006 09.30
s_slovenec: to je samo zaradi tega ker se g.Jankovic skusa igrati heroja... upam da mu bo uspelo kar si je zadal ker drugace not good
hhelena.si@gmail.com
08. 12. 2006 20.47
s_slovenec, kaj pa če ni še nobenemu županu padlo na pamet, da bi poklical v kabinet predsednika in se dogovoril za sestanek?!
s_slovenec@hotmail.com
08. 12. 2006 17.15
In kaj je zdaj nek Jankovič edini tako pomemben, da se sestane s predsednikom države? Kaj pa so župani drugih mest v Sloveniji? Ali ima samo on načrte, drugi pa ne? Spet totalna ignoranca centra in zagledanost samih vase ...