Slovenija

Janković na volitve s podobno listo

Ljubljana, 13. 04. 2010 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski župan se bo na lokalne volitve podal s podobno listo kot na zadnjih volitvah. Sodelovanje so že potrdili vsi podžupani. Po Jankovićevih besah bodo sicer programi vseh županskih kandidatov podobni.

Janković se bo na jesenske lokalne volitve podal s podobno listo kot na zadnjih volitvah.
Janković se bo na jesenske lokalne volitve podal s podobno listo kot na zadnjih volitvah. FOTO: Dare Čekeliš

Lista Zorana Jankovića bo na jesenskih volitvah nastopila v podobni sestavi kot na zadnjih volitvah, je dejal ljubljanski župan. Sodelovanje so po njegovih besedah že potrdili vsi podžupani. Volilni program vseh županskih kandidatov bo podoben, volivci pa bodo izbrali tistega, ki mu zaupajo, da bo ta program tudi speljal, meni Janković.

Politična pripadnost po županovem prepričanju tako ne bo igrala vloge. Ob tem je Janković na novinarski konferenci spomnil, da se kandidati za ljubljanskega župana tudi pred prejšnjimi volitvami na zadnjih predvolilnih soočenjih niso zelo razlikovali v svojem programu. Pri vprašanjih urejanja kanalizacije je po njegovem prepričanju vseeno, s katere politične opcije kdo prihaja.

Na vprašanje, s čim bo Ljubljančane prepričal v svojem predvolilnem programu, je dejal, da je za to še prezgodaj, in dodal, da Ljubljančani že dovolj vedo.  "A jih je treba še prepričevat," se je vprašal.

S svetniki na Listi Zorana Jankovića pogovori o nadaljnjem sodelovanju sicer še potekajo, jih bo pa večina ostala, zatrjuje župan. Po njegovem mnenju je ta lista za Ljubljano veliko naredila. Na očitke o nedejavnosti svetnikov s te liste na sejah mestnega sveta je odgovoril, da oni vodijo vse odbore in tam delajo, nekateri drugi pa na sejah pokažejo svoj dar govora.

Tako bodo po županovih besedah jeseni ponovno kandidirali podžupani Jadranka Dakić, Janez Koželj, Jani Möderndorfer in Aleš Čerin. Med svetniki na njegovi listi, ki so tudi člani Zaresa, pa se je kandidaturi na listi odpovedal Andrej Rus, ki je podpredsednik Zaresa in bo tako kandidiral na strankini listi. "Popolnoma soglašam s tem," poudarja Janković in dodaja, da pa so se ostali trije svetniki, ki so člani Zaresa, odločili obratno.

Kot je pojasnil župan, bodo na občini proučili, zakaj je Ljubljana izpadla iz izbora za naziv zelene prestolnice, in ponovno kandidirali, ko bo čas za to. "Prepričan sem, da prej ali slej sodimo med finaliste," je poudaril.

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

arbenowskee
14. 04. 2010 10.42
nasprotniki jankovica mi prosim razlozite nekaj: kako bo Vas DIREKTNO po denarnici udarlo zadolzevanje Ljubljane. Vam prihranim tezko razmisljanje: ne bo. Zoki bo hvalabogu spet zupan, upejmo da kdaj tudi predsednik, sam kmetavze je treba spucat iz te (pre)lepe dezele.
binmister
14. 04. 2010 08.11
tukaj na sliki mu manjka samo še šajkača na glavi pa bo kopleten
ziga_p
14. 04. 2010 05.46
inspire....glavna skrb župana mora biti,da se občan dobro počuti...zato ni treba stvari predalčkat...pač se občan ne more dobro počutiti, če mu jemleš denar za neke kvazi prekrške ob enem pa mu ti kot odgovoren ne omogočaš, normalnih pogojev za normalno izvajanje dejavnosti in tako nebi bili v prekršku!!!!!!
pipilongstock
14. 04. 2010 01.36
sivivolk, ne skrbi, to so samo zafrustirani in fouž provincialci... ljubljančani bomo še enkrat izvolili zokija, mi že vemo zakaj =)
am_staff
13. 04. 2010 20.22
Štepansko naselje so zelo razširili.
edoz.
13. 04. 2010 20.07
Jaz upam,da Ljubljančani ne boste šli še enkrat na led !
sivivolk
13. 04. 2010 19.24
ob prebiranju komentarjev ,sem ugotovil da ne le posamezniki, tem več večina komentatorjev sodi med bolj primitivno skupino katera je vsaj upam pod nivojem in ni nikakršno merilo nacionalne vrednote,ker drugače smo narod bolj primitivne sorte in kot takšni nimamo nobenih možnosti za preživetje. Ljudje božji pa kje vam je nacionalna zavest,samospoštovanje ,osnovna kultrua...ali vas starši niso nič naučili? Sprašujem se kako je sploh možno da ste posamezniki tako nizkotni,kaj je tako hudo narbe in kam smo kot družba zabredli . Sam sem ponosen na to da imamo takšnega človeka za župana ,mi pa je zelo žal ker jih nimamo še več.
guna
13. 04. 2010 19.06
Hahaha Ljubljana zelena prestolnica kvečjem prestolnica pločevine, kje pa živi Jankovič,naj se sprehodi po ulicah Ljubljane,kjer so parkirna mesta zastonj,to so bloki pa stolpiči,je povsod parkiranih avtomobilov a z regisrracijo: mb, go, ms, nm, kk, po sami študentje in zaposleni iz drugih krajev, prebivalci ljubljane pa morajo po conah plačevati parkirna mesta,blokarji študentom na črno oddajajo sobe,davka od najemnin jim ni potrebno plačevat. Bo to uredil kak župan?
brejakuzla
13. 04. 2010 17.50
stožice. so megaloanski projekt za naslednjih 50 let! kot bi imela ljubljana najmanj 700.000 prebivalcev!
Inspire
13. 04. 2010 17.44
Glavna skrb mestnega župana bi morala biti , da bi zgradil čimveč parkirišč , ker v našo prestolnico se vozi mnogo delavcev na delo iz celotne države . Parkirnina za zaposlene bi pa morala biti zastonj ali pa po višini plače .Ne more si nekdo , ki zasluži 500 evrov privoščiti dragega parkiranja .Stadiona Stožice ne rabi nihče razen kolegi in prijatelji Jankovića iz njegove bivše domovine !
bnam 2707
13. 04. 2010 17.30
Dokler bo v krajinskem parku Barje deponija največja nelegalna deponija odpadnega gradbenega materiala v Ljubljani,mojega in še stotine glasov drugih ne bo dobil. On se čudi,da Ljubljana ni dobila statusa zelenega mesta, a pozablja,da v zvezi z tem ni naredil popolnoma nič. Zanima me tudi,kam je šel evropski denar za ureditev infrastrukture na Ljubljanskem Barju? Verjetno v njegove projekte v katere pa ne sodi zelena in čista Ljubljana.
siso
13. 04. 2010 17.28
DOL Z NJIM. SE NISMO DOVOLJ V MINUSU?
brejakuzla
13. 04. 2010 17.24
ho,ho, ho on ne ve šparat!
brejakuzla
13. 04. 2010 17.23
megaloman, račune pa bodo (stožice, garaže), še izstavili v prihodnosti ljubljančanom!
vetrolov
13. 04. 2010 17.19
ja, potem bo pa res še 5. generacija naših zanamcev plačevala to bogokletno drago razsipavanje denarja, ki ga že dolgo sploh ni...........
tony_abcde@yahoo.com
13. 04. 2010 17.10
Ljubljančani še ne vedo kako bodo plačali vse to. Odgovor je zelo enostaven, zelo drago.
sumarum
13. 04. 2010 16.59
Njemu gre "zahvala", da so stanovanja v Ljubljani tako draga, kot so in da je tudi vse ostalo v Ljubljani zelo drago. Zdajšnjo in več bodočih ljubljanskih generacij je zapufal. Nekateri ljudje pa ocenjujejo župana le po tem, kaj se gradi, ne pomislijo pa, da se vse to gradi z njihovim denarjem in da za to raja drago plača. Marsikaj, kar se trenutno gradi v Ljubljani, sploh ni nujno potrebno. Bolj, kot sta nujna stadion in nova športna dvorana v Stožicah, je potrebno v celoti posodobiti prometno infrastrukturo v prestolnici, bežigrajski stadion bi lahko bil prenovljen za veliko manj denarja, kot pa bo stal nov. Jankovića si bom zapomnil predvsem kot župana, ki rad razmetava davkoplačevalski denar in se baha na tuj račun. To je seveda najlažje. Tega je sposoben prav vsak. Moja ocena njegovega županovanja? Slabše, kot je, skoraj ne bi moglo biti. Poleg tega, da je Ljubljančane dodobra zadolžil, pa je mesto, ki bi naj bila slovenska prestolnica, spremenil v pravi Balkan v malem. Zaradi vseh teh zgoraj naštetih razlogov ga seveda nikakor in pod nobenim pogojem ne mislim voliti.
CezDrnInStrn
13. 04. 2010 16.55
Osel gre enkrat na led, ljubljančani pa 3X !
dolejo
13. 04. 2010 16.48
Črn humor: Jankovića za župana slovenskega glavnega mesta
dolejo
13. 04. 2010 16.45
Podobna je, ni pa spodobna !