Slovenija

Jaklič ob licenco?

Ljubljana, 29. 12. 2005 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
E.P./T.S.
Komentarji
0

Agencija za zavarovalni nadzor je po neuradnih virih predsedniku uprave Vzajemne odvzela licenco.

Predsednik uprave Vzajemne Marko Jaklič naj bi ostal brez licence
Predsednik uprave Vzajemne Marko Jaklič naj bi ostal brez licence FOTO: POP TV

Poleg odvzema licence za opravljanje zavarovalnih poslov Marku Jakliču naj bi Agencija na današnji seji ustavila preoblikovanje Vzajemne v delniško družbo.

Vzajemna je v sredo ostala brez 80.000 zavarovancev. Zavarovalnica Triglav je namreč zbrala toliko odstopnih izjav zavarovancev Vzajemne in jih prek sodnega vročevalca predala Vzajemni. Po pisanju petkove izdaje Dela pa je Vzajemna v četrtek prejela še 12.400 odstopnih izjav iz rok predstavnikov Adriatica. 

vzajemna
vzajemna FOTO: POP TV

Nadzorni svet Vzajemne je, kot je znano, dokončno potrdil napovedano preoblikovanje zavarovalnice v delniško družbo. Uprava pa bi za začetek postopka potrebovala še soglasje delničarjev in dovoljenje agencije za zavarovalni nadzor. Agencija pa je po neuradnih podatkih preoblikovanju zavarovalnice nasprotovala.

Sicer pa so septembra policisti proti Jakliču na ljubljansko tožilstvo vložili ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe položaja. Jaklič naj bi dejanje zagrešil, ko je Vzajemna po izredno visokih cenah odkupila delnice podjetja CDE Nove tehnologije.Vzajemna naj bi od treh lastnikov kupovala delnice po ceni od 842.000 do 2,26 milijona tolarjev. Le tri mesece prej je to podjetje prodajalo svoje delnice po 180.000 tolarjev. Na ta posel so opozorili že inšpektorji agencije za zavarovalni nadzor.

SORODNI ČLANKI