Slovenija

Izredne razmere na železnici

Ljubljana, 24. 11. 2005 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo železnic je zaprosilo vlado, naj sprejme sklep o delovni obveznosti za zaposlene.

Poleg neposredne in posredne škode, ki bi prizadela uporabnike storitev v tovornem prometu, je treba opozoriti še na dodatne posledice. Najpomembnejši uporabnikih železniških tovornih storitev so veliki sistemi, ki so bistveni za normalno preskrbo prebivalstva. Obstaja torej velika verjetnost, da bo moteno tudi normalno gospodarsko življenje in delo v državi ter preskrba prebivalstva z nekaterimi osnovnimi življenjskimi proizvodi. Vodstvo Holdinga Slovenskih železnic

"Napovedana stavka bi povzročila nepopravljivo neposredno in posredno škodo, ne le Slovenskim železnicam," je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo Slovenskih železnic. "Nastale bi ogromne zamude, ob tedenskem ponavljanju stavke pa bi se lahko pojavile celo blokade dela na nekaterih najpomembnejših tovornih postajah."

Tako naj bi veliko škodo povzročila celodnevna stavka tudi največjim uporabnikom železniških storitev. Nekateri, kot so Petrol, Fersped, Vipap, Luka Koper, so že izrazili zaskrbljenost zaradi napovedane stavke. Mnogi so vodstvu železnic že sporočili, da bodo zaradi morebitne stavke prisiljeni iskati alternativne možnosti prevozov. Luka Koper je ocenila, da ji je že štiriurna stavka povzročila kar za 42.000 evrov neposredne škode, brez upoštevanja možnosti preusmeritve tovorov na Reko in v Trst.

Dosedanja pogajanja med vodstvom Slovenskih železnic in sindikati niso obrodila sadov.
Dosedanja pogajanja med vodstvom Slovenskih železnic in sindikati niso obrodila sadov. FOTO: POP TV

Zaradi omenjenih težav je poslovodstvo Slovenskih železnic Ministrstvu za promet predlagalo sprejem sklepa o opravljanju železniškega prometa v času stavke, ki ga je vlada danes sprejela. Določila je, kateri tovorni vlaki morajo voziti v času stavke in katera dela so nujna za varnost in urejenost prometa. Sklep je po oceni vlade nujen, primeren in sorazmeren ukrep za preprečitev nepopravljivih škodljivih posledic, ki bi nastale v času stavke.

Pobuda lahko tudi pomeni, da bo za zaposlene na železnici veljala delovna obveznost, ki jo sicer lahko uveljavijo tudi v izrednih razmerah, kot so denimo naravne katastrofe in vojne razmere.

Stavka bi povzročila tudi težave številnim potnikom, v železnicah pa se bojijo, da bo poleg gospodarstva ovirala tudi preskrbo prebivalstva, saj so uporabniki železniških storitev tudi sistemi, ki so bistveni za preskrbo, so poudarili na Slovenskih železnicah.

"Poslovodstvo je med pogajanji izrabilo vse možnosti, da bi sindikatu železniškega prometa dokazalo, da ni možnosti dodatnih finančnih obremenitev sistema," so še sporočili s Slovenskih železnic. Kot kaže, se vodstvo železnic ne želi zameriti drugim sindikalnim centralam, ki obvladujejo zaposlene na železnicah, saj naj bi "delni posegi v plačni sistem povzročili večje nezadovoljstvo med drugimi socialnimi partnerji".

Poslovodstvo je stavkovni odbor obvestilo o negativnih posledicah 24-urne stavke, "še naprej pa si bo prizadevalo, da bi s pogovori stavko preprečili".

Sindikat železniškega prometa Slovenije je za prihodnji ponedeljek napovedal zaostritev stavkovnih dejavnosti z napovedano 24-urno stavko v ponedeljek.

SORODNI ČLANKI