Slovenija
Oglas

Izdelan za prevlado

Ljubljana, 29. 06. 2024 00.15 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nekateri prenosniki so zasnovani tako, da so čim tanjši, drugi tako, da njihova baterija zagotavlja čim daljšo avtonomijo, tretji pa tako, da vam olajšajo delo. Kaj pa ROG Strix SCAR 18 G834 (letnik 2024)? Ta je izdelan z namenom, da postane najboljša izbira za najzahtevnejše igralce iger.

Avtera

ASUS ima v svoji bogati ponudbi več igričarskih prenosnikov, vendar ROG Strix SCAR med njimi zavzema posebno mesto, zlasti ko gre za zmogljivosti. Pri tej družini prenosnikov je vse podrejeno enemu cilju – najboljših možnih zmogljivostih v videoigrah. Je torej ROG Strix SCAR 18 G834 (letnik 2024) dostojen naslednik svojih slavnih predhodnikov? Vsekakor.

Izrazita zasnova
Ko gre za obliko, ASUS ni eksperimentiral. Novinec ima za igričarske modele običajno, črno ohišje, okrašeno s trakovi LED, ki omogočajo različne svetlobne učinke. Velik logotip ROG na pokrovu zaslona prav tako omogoča svetlobne učinke. Če pa želite bolj diskreten videz, lahko to osvetlitev preprosto izklopite. SCAR ne sodi med tanke in lahke prenosnike, vendar pa njegova zasnova omogoča namestitev zmogljivega hladilnega sistema, kar je pozitivno vplivalo na zmogljivosti naprave.

Bistveno izboljšan zaslon
Glede na to, da je bil tudi lanskoletni model vrhunski igričarski prenosnik, ni bilo veliko prostora za izboljšave, vendar je ASUS-u vseeno uspelo bistveno izboljšati eno komponento. Zdaj ima Strix SCAR 18 vgrajen zaslon z osvetlitvijo MiniLED, ki je bil lani rezerviran le za manjši model SCAR 16. Veliki 18-palčni zaslon prevladuje, ne le po velikosti, temveč tudi z impozantnimi lastnostmi. Glavna značilnost zaslona z osvetlitvijo MiniLED je veliko boljši kontrast v primerjavi z zaslonom IPS ter bistveno močnejša osvetlitev, ki pri tem modelu dosega do 1100 nits. Za primerjavo, klasični zasloni z matriko IPS imajo le redko osvetlitev nad 500 nits. To pomeni, da bo vse na zaslonu dobro vidno tudi v svetli okolici, npr. pri uporabi na prostem, podrobnosti pa bodo zlahka zaznavne tudi v temnih prizorih v igrah. Tudi druge lastnosti zaslona so impresivne, začenši s frekvenco osveževanja, ki jo lahko nastavite kar na 240 Hz, 100-odstotno pokritostjo barvne palete DCI-P3 in odzivnim časom zgolj 3 ms. Seveda boste s takšnim zaslonom uživali tudi v filmih in priljubljenih serijah. ASUS je kupcem poenostavil izbiro – zaslon, ki ima vse opisane lastnosti, se imenuje Nebula HDR.

Avtera

Prava zverina
Omenili smo že, da je ROG Strix SCAR 18 namenjen najzahtevnejšim ljubiteljem iger, zato ne preseneča, da so njegove zmogljivosti naravnost vrhunske. Preprosto povedano, prenosnik nima šibkih točk, saj je opremljen z najzmogljivejšimi komponentami. Na voljo sta procesor Intel Core i9 14. generacije in grafična kartica NVIDIA GeForce RTX 4090. Če ne potrebujete tako zmogljive grafične kartice, se lahko odločite tudi za različico RTX 4080. Prenosnik G834 lahko najdete v konfiguracijah z 32 ali 64 GB delovnega pomnilnika, za shranjevanje podatkov pa uporablja dva hitra pogona SSD v načinu RAID. Skratka, karkoli želite narediti, bo ROG Strix SCAR 18 to opravil z lahkoto. Tako opremljen je odlična izbira tudi za druge zahtevne uporabnike, ne le za igričarje, na primer vse, ki se ukvarjajo z urejanjem videa.
Tehnološki navdušenci vedo, da je za doseganje vrhunskih zmogljivosti potrebno več kot le zmogljive komponente, in sicer predvsem kakovosten hladilni sistem. Prav na tem področju SCAR 18 prevladuje, zahvaljujoč hladilnemu sistemu, ki temelji na tekoči kovini v kombinaciji s kar tremi ventilatorji. ASUS je uporabnikom omogočil, da s priloženo programsko opremo enostavno spremljajo in nastavljajo hlajenje vseh ključnih komponent ter tako prilagodijo zmogljivost delovanja prenosnika svojim potrebam.

Avtera

Poln presenečenj
Pri večini igričarskih prenosnikov se zgodba navadno konča z dobrimi zmogljivostmi, vendar SCAR 18 ni tipičen igričarski prenosnik. Ima namreč vgrajen kakovosten zvočni sistem, ki ga sestavljajo kar štirje zvočniki in zagotavlja presenetljivo glasen ter kakovosten zvok. V kombinaciji z zaslonom z osvetlitvijo MiniLED torej predstavlja odlično kombinacijo za gledanje filmov. Prenosnik je opremljen z baterijo zmogljivosti kar 90 W, zato bo tudi avtonomija delovanja na baterijo presegla pričakovanja.
Če upoštevamo vse navedeno, je jasno, da ROG Strix SCAR 18 G834 (letnik 2024) dominira v segmentu vrhunskih igričarskih prenosnikov, namenjenih najzahtevnejšim uporabnikom. Zagotovil jim bo vrsto ur zabave z najljubšimi igrami, po potrebi pa bo brez težav opravljal tudi druga zahtevna opravila.
Dodatne informacije, podrobne tehnične specifikacije, ceno in informacije o tem, kje ga lahko kupite, najdete na spletni strani.


Naročnik oglasne vsebine je Avtera.