Slovenija

'Izbrali smo najboljše'

Ljubljana, 20. 08. 2008 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet LDS je potrdil strankino kandidatno listo za parlamentarne volitve. Lista združuje "mladostno vihravost in izkušnje starejših".

Svet LDS je danes potrdil strankino kandidatno listo za parlamentarne volitve. Kot je dejala predsednica stranke Katarina Kresal, verjamejo, da lahko s to listo na volitvah dosežejo odličen rezultat. Strankina volilna konvencija pa bo 29. avgusta v Cankarjevem domu.

Svet LDS
Svet LDS FOTO: Dare Čekeliš

Kot je po seji sveta povedala Kresalova, so listo intenzivno sestavljali zadnjega pol leta, in sicer od "spodaj navzgor". "Tokrat smo povprašali kolege po lokalnih odborih, kakšno je njihovo mnenje, kdo so tisti ljudje, ki bodo najbolj reprezentativni za njihova okolja. In izbrali smo res najboljše," je poudarila.

Po njenih besedah je lista dobra, ker združuje "mladostno vihravost in izkušnje starejših", ker so na njej ljudje, "ki imajo veliko povedati iz politike, in drugi, ki imajo veliko povedati iz svojega posla". Na listi je po njenih besedah 13 doktorjev znanosti, med njimi tudi en akademik, Jože Pirjevec.

Svet LDS
Svet LDS FOTO: Dare Čekeliš

Kot je še povedala, kandidira deset sedanjih poslancev, le eden, Geza Džuban, se za vnovično kandidaturo ni odločil in odhaja v pokoj. Na listi je osem županov. Ob navedbi, da je na njej 31 odstotkov žensk, pa Kresalova ugotavlja, da tudi to, da je vodenje stranke prevzela ženska, vpliva na večji pristop žensk.

Na vprašanje o pričakovanjih glede volilnega rezultata Kresalova odgovarja, da so se s kolegi na levi sredini, SD in Zares, odločili, da morajo doseči 51 odstotkov, da bodo lahko sestavljali novo koalicijo in postavili nove standarde vodenja Slovenije. "Naša želja pa je, da bi čim večji kos teh 51 odstotkov zapolnila LDS."

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kolesarka
22. 08. 2008 01.38
Kako to, da se pri KK vedno vsaj polovica komentarjev vrti okoli njenega izgleda, premoženjskega stanja ali drugih nepomembnost?! Se je kdo od vas bebčkov kdaj vprašal o vsebini ali odgovorih kandidata za prevzem oblasti - Boruta Pahorja? Ste opazili kako jadno je bil videti nasproti Janši?? Ampak pustimo zdaj to - LDS, vsaj na zunaj, daje vedeti, da je v stranki ostala le še peščica ljudi, ki naj bi si želela delati in jeseni doseči dober rezultat. Kresalka ni več noviteta in, resnici na ljubo, je v tem letu pridobila precej izkušenj. LDS bo do volitev pripravljena.
Tonček Balonček
21. 08. 2008 20.54
Pa kaj vas briga spolna usmerjenost Senice? A Rupar, ki ne znma drugega, kot porivati v mednožje, je pa car? Še med veelposlaniki in poslanci imamo toplovodarje, tu se pa cvsajate nad nekimi življenskimi sopotniki. Res pa varnostno ni v reedu, če so politiki prikriti geyi, ker prejkoslej postanejo tarče obveščevalnih služb, ki jih potem izsiljujejo. But je tudi bisex, pa ej na kmetijskem področju veliko izpogajal (pravzaprav zelo malo, če smo pošteni!). Včasih je UDBA to spolno usmeritev izkoriščala pri duhovnikih! Janša ima hujše grehe, pa se nekaterim zdi čisto v redu! Zakaj Kresalova nima pojma, nek obramboslovec, diplomant Dolančeve FSPN, ga pa ima? O čem, o ženskah, tgovini z orožjem in iskanju ter preganjanju nasprotnikov?
bučar
21. 08. 2008 18.11
baba nima pojma..............brez d'narja bi šele cvilila
grumic
21. 08. 2008 15.03
Ta puhoglava barbika, kot jo je poimenoval Xtream, je mlada gospodična, ki je odlična pravnica, strpna in dobra govornica, ki je s svojim prihodom v politiko rajezelila le vse šoviniste v slovenski politiki in vse moške širom države, ki se s temi šovinisti identificirajo. Argumenti, ki jih uporabljate proti njej so bedni in ne držijo vode. Pa četudi bi bil Senica gay, kar ni, ampak (v tem primeru biseksualec) je v tej državi tudi to legalno, če gre za sporazumni odnos med dvema odraslima osebama. Po katerem ključu pa se imate vi pravico šopiriti nad življenji drugih? A to, da si je JJ našel smrkljo, ki bi ji lahko bil fotr pa ni taka reč? Vsi ste impresionirani nad tem...To je vaša dvoličnost, ki jo želite širiti po državi. Katarina Kresal je prava ženska. Kar tako naprej.
lockd
21. 08. 2008 13.37
treba je biti realen.kdorkoli bo zmagal se življenje za navadne državljane ne bo bistveno izboljšalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
veteran_91
21. 08. 2008 12.06
MANS ne gre za rdeče roke, temveč za roke kapitala beri KD gruop - Gantar. Kučan je morda bolj v ozadju pri stranki Zares, čeprav dvomim. Drugi del tvojega komentarja pa je O.K.
veteran_91
21. 08. 2008 11.59
MATEJ 1111odlična analza. VREDIFREDI zelo dobro. Smo na isti ferkvenci.
mans
21. 08. 2008 11.58
Gre pravzaprav za lutko, ki jo usmerjajo roke oz ozadja, čigave pa so te "rdeče" roke pa mislm da ni treba omenit. Težko razumem "liderja" stranke, ki se s privatnimi letali vozi po nakupih v Milano, prikazuje dohodke cca. 250.000 EUR na leto in pol mi pravi da se bo zavzemal za malega človeka in ne za kapital??!!! Kresalova vsem v tej državi povej: KDO TE JE POSTAVIL ZA LIDERJA LDS?? MALI ljudje ali "VELIKI" ljudje. Tudi psi ubogajo samo gospodarja!! In ti tudi!
veteran_91
21. 08. 2008 11.51
MATEJ 1111 odlična analiza, VREDIFREDI zelo dobro. Sem poplnoma na vajini ferkvenci !
veteran_91
21. 08. 2008 11.34
Torej Barbika (LDS) in Maneken (SD) sta se očitno koordinirano spravila na Karla. Oba sta ( razen poskusa očarati volilce z igranim in plehkim političnim glamurjem ) ob spoznanju da proti Janši nimata ne vem kakšnih možnosti pričela nesramno politično kampanjo proti Desusu in Karlu. To je skrajno cinično.Njihov izziv naj bo premagati Janšo, ne pa deskriditirati Karla. Razen Barbike se je temu v včerajšnji odaji Tarča na nacionalki pridružil tudi Maneken in sicer ; Na vprašanje kje bo vzel denar za več sociale je zelo preprosto odgovoril da ga bo vzel vojski. To je več kot poceni demagogija : Namesto topov maslo. Sicer sta pa oba tako Barbika kot Maneken v svojem namišljenem elitizmu daleč od realniih problemov povprečnega državljana. Torej, kar se mene tiče sta oba na volitvah oplela. Za konec : KAUKO strinjam se s tabo.
Xtrem
21. 08. 2008 11.27
Ta sponzoruša je samo lutka kao njenega partnerja Mira Senice (za katerega je znano da je gay) ,ki dirigira iz ozadja...mislm to use preveč smrdi...upam da narod ni tako zabit in naiven da bi dal tej puhoglavi barbiki kašn glas...
mymind
21. 08. 2008 11.14
pkorosec Potem bomo morali pa sedeže zmanjšati. V lipi jih ni za eno vrsto :)
DarthRevan
21. 08. 2008 11.04
Kauko, kako, končno uveljevil DeSUS v koaliciji. DeSUS je bil do zdaj v VSAKI koaliciji (no, razen v polletni Bajukovi)
Kauko
21. 08. 2008 10.46
Že to da barbi tekmuje z Karlom in napada njega, pove samo to, da nimajo šans na letošnjih volitvah. Ukradli bi še radi kakega volivca od Desus, ampak upokojenci niso taki kreteni, da ne bi volili Karla, ki je končno uveljavil DEsus v koaliciji.
starata
21. 08. 2008 10.36
sponzoruša.............. Ne mora taka bejba hodt z ******** Pare, pare daju ti sve, u pare,pare zaljubiš se.......................... E, moja Katarino....
DarthRevan
21. 08. 2008 10.10
Em, ja, dragi desnopravoverni, vaše mnenje o LDS in Kresalovi že poznamo. Ni treba na vsakem vogalu mahat z njim, ker nekateri dejasnko možgane tudi uporabljamo pa ne rabimo vsakih 5 minut nekoga da nam pove vsako stvar posebej. En mesec do volitev.
manjakranjc@hotmail.com
21. 08. 2008 09.34
pkorosec Lipa ni nič drugega, kot slepo črevo Zares-a. Pa lep dan. M.K
pkorosec
21. 08. 2008 09.04
LDS ne sme nikoli vec priti v Drzavni Zbor. Nikoli! In upam, da njihovih obrazov ne bom videl v drugih strankah. Isto upam za SDS, Nsi, SD, SLS, SNS in seveda DESUS. Bom pa volil Lipo. Sicer ji ne zaupam prevec, vendar od vsega tega je še edina izbira, edini razlog zakaj bi sploh odšel na volišče.
janice
21. 08. 2008 09.01
Kako se gospa Kresalova poteguje za nižji sloj, same besede so jo in nič drugega. Edino kar je dobro pri vsej stvari je to, da ne bo nikoli na oblasti! Kar se pa tiče njenih komentarjev, pa itak vedno samo kritizira ker s tem želi nabirat glasove ( pa jih ne!), pozablja pa na vlogo njene \"gnile\" stranke v preteklosti... se vidi da je blond, slab spomin..
tovarna
21. 08. 2008 08.47
sedaj pred volitvami nobeden nič nima samo slabo uradniško plačko da mi mislimo kako skromni so naši vrli politiki