Slovenija

Iz politike v gospodarstvo

Ljubljana, 16. 05. 2007 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andrijana Starina Kosem bo odstopila kot državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu. Odhaja v gospodarstvo.

Andrijana Starina Kosem pravi, da je vedno bila menedžerka, zato se je tudi odločila za odhod z ministrstva.
Andrijana Starina Kosem pravi, da je vedno bila menedžerka, zato se je tudi odločila za odhod z ministrstva. FOTO: POP TV

Državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo Andrijana Starina Kosem odhaja z ministrstva. Starina Kosmova je premierja že obvestila o svojem odstopu, odstopne izjave pa še ni podala.

Čeprav se še ni odločila, kdaj bo zapustila ministrstvo, pa naj bi po pisanju Dnevnika to storila najkasneje do konca avgusta, kar predvideva tudi vladna uredba o nezdružljivosti opravljanja javnih funkcij funkcionarjev in dela javnih uslužbencev z nadzorno funkcijo v nadzornih svetih in upravnih odborih gospodarskih družb.

Andrijana Starina Kosem je bila za državno sekretarko na Ministrstvu za gospodarstvo imenovana 3. decembra 2004.

Kot so povedali na ministrstvu za gospodarstvo, bo državna sekretarka najprej njih obvestila o odstopu, ko se bo zanj odločila, zatem pa naj bi to sporočila tudi medijem. Za zdaj pa Starina Kosmova z mediji ne želi komunicirati, saj ne želi, da bi se iz njene odločitve ustvarjal medijski spektakel.

Kljub odločitvi za odstop z mesta državne sekretarke pa se Andrijana Starina Kosem ne namerava odpovedati tudi funkcijam v nadzornih svetih. Tako bo ostala predsednica nadzornega sveta Kapitalske družbe ter članica nadzornih svetov Slovenskih železnic in Triglava Naložb.

Sprejela ni še nobene ponudbe

Andrijana Starina Kosem se je v središču znašla tudi zaradi obtožbe, da si je z izplačilom spornih računov pridobila premoženjske koristi. Vendar je sprva okrožno sodišče menilo, da ni dokazov za direktni naklep Starina Kosmove, torej da se ni zavedala svojega dejanja in tudi tega ne, da ga je hotela storiti, čemur je pozneje pritrdilo tudi višje sodišče v Ljubljani.

Čeprav se je v javnosti govorilo, da naj bi Starina Kosmova s 1. septembrom vstopila v upravo Mercatorja, pa sama pravi, da se za zdaj še ni odločila, kaj bo delala, ko bo zapustila gospodarsko ministrstvo. "Dobila sem več ponudb, za zdaj se še nisem odločila, katero bom sprejela. Lahko rečem le, da se bom z veseljem odločila za nadaljnjo kariero v enem od slovenskih podketij," je povedala Starina Kosmova.

V Mercatorju zanikajo, da bi se njihovi upravi pridružila Starina Kosmova.
V Mercatorju zanikajo, da bi se njihovi upravi pridružila Starina Kosmova. FOTO: POP TV

Namigovanja, da naj bi državna sekretarka prišla v upravo največje slovenske trgovske družbe, pa so zavrnili tudi v Mercatorju. Kot pojasnjujejo, v družbi spremembe v sestavi uprave nadzornemu svetu predlaga predsednik uprave, prvi mož družbe, Žiga Debeljak, pa po trditvah Mercatorja sprememb za zdaj ne načrtuje

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
16. 05. 2007 17.59
Uničuje tovarne kot jaz gate
doki007@email.si
16. 05. 2007 17.20
ta je prava bumbla ,....zdej si je tle nagrabila zdej pa misl v gospodarstvo ,..nej gre na zavod na Parmovo ,...ne pa da ona zbira kam bo šla ,...
Prvo Bore
16. 05. 2007 17.17
Kakšne laži : """"Andrijana Starina Kosem se je v središču znašla tudi zaradi obtožbe, da si je z izplačilom spornih računov pridobila premoženjske koristi. Vendar je sprva okrožno sodišče menilo, da ni dokazov za direktni naklep Starina Kosmove, torej da se ni zavedala svojega dejanja in tudi tega ne, da ga je hotela storiti, čemur je pozneje pritrdilo tudi višje sodišče v Ljubljani."""" Naša tožilstva so samo za neplačila, če ne plačaš centralne kurjave. Razjebala je ROG.