Slovenija

Iz gozda se je prikotalila 'tonska skala' in se ustavila na pragu hiše

Jesenice na Dolenjskem, 19. 09. 2024 06.35 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bralka iz Jesenic na Dolenjskem nas je obvestila o neprijetnem dogodku, ki se k sreči ni končal s poškodbami in večjo škodo. Iz gozda se je namreč prikotalila velika skala, obšla mrežo in se ustavila tik ob hiši. To je bil drugi tak primer v zadnjih 10 letih, zaradi česar so prebivalci, ki živijo ob gozdu, zelo zaskrbljeni.

Bralka nam je sporočila, da se je skala prikotalila v sredo okrog 21.15. "Kljub varovalni ograji se nam je prikotalila tonska skala iz gozda. Obšla je mrežo in se ustavila ob hiši. Že druga velika v 10 letih. Sreča v nesreči, da si je izbrala tako uro, ko smo bili vsi v hiši, sicer bi lahko bila za koga usodna."

Kot pravi, je v gozdu še več podobnih skal, zaradi česar vsakodnevno živijo v strahu pred podobnimi dogodki, ki ogrožajo varnost ljudi. 

Povedala je še, da so varovalno mrežo na podlagi meritev in izračunov postavili pred leti, kljub temu pa jo je velika skala obšla. "Do danes nam je ta mreža predstavljala neko varnost. Tudi stroškovno to ni bila majhna investicija za občino, a žal nas je od danes spet strah skal varovalni mreži navkljub."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KVAJSTABO
19. 09. 2024 08.26
Tistega, ki je izdal gradbeno dovoljenje bi bilo treba vprašat, kaj je mislil. A se je najprej zgradila bajta???
skuripanda burns
19. 09. 2024 08.22
+1
Občine pa veselo delajo lokacijske načrte in talajo gradbena dovoljenja na parcelah, na katerih ni varno... tik ob rekah, ki lahko narastejo in poplavijo, ali pa na pobočjih, kjer je polno izpostavljenih skal, ki samo čakajo, da se odkotalijo komu na glavo... ali pa pod plazovi... Nekoč je pamet vsakega posameznika poskrbela za to, da so ljudje gradili tam, kjer takih nevarnosti ni bilo... zdaj pa neumnost birokratov na občinah poskrbi, da so kot gradbene označene parcele, ki nikoli ne bi smele biti gradbene, državljani pa sploh nimamo nobene opcije kot graditi tam, kjer veleumi oblasti blagovolijo dovolit.
Zmagovalec
19. 09. 2024 08.17
+6
Zanimivo. Zgradijo si hišo na absurdni lokaciji, občina pa jih nagradi in jim zastonj postavi varovalno mrežo. Mogoče bi lahko potemtakem meni postavili nadstrešek za avto. Namreč toča je prav tako naravna nesreča.
jgm
19. 09. 2024 08.05
+7
Skale so bile tam že takrat, ko so izbrali lokacijo za hišo. Če bi šli malo v gozd pogledat, jih zdaj ne bi bilo strah.