Slovenija

Iskanje antilope se nadaljuje

Ljubljana, 29. 09. 2006 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz ljubljanskega živalskega vrta je pobegnila antilopa. Potem ko so jo že ujeli, je zopet pobegnila.

Antilopa, ki je pobegnila, je nevarna, zato se ji ne približujte (na sliki antilopa iz živalskega vrta)
Antilopa, ki je pobegnila, je nevarna, zato se ji ne približujte (na sliki antilopa iz živalskega vrta) FOTO: POP TV
To je že drugi pobeg antilope iz ljubljanskega živalskega vrta, v preteklosti pa je pobegnil tudi šimpanz.

Antilopo, ki je danes okoli 15. ure pobegnila iz ljubljanskega živalskega vrta, so v večernih urah v skupni akciji policije in lovcev opazili v bližini živalskega vrta. Pobeglo žival so poskušali uspavati in pripeljati nazaj v živalski vrt, vendar je antilopa znova pobegnila. Iskalno akcijo so zaradi teme za danes zaključili, ponovno pa jo bodo začeli iskati jutri ob svitu. Tokrat bodo pri iskanju antilope sodelovali uslužbenci živalskega vrta in lovci, je povedala strokovna direktorica vrta Barbara Mihelič.

Barbara Mihelič ocenjuje, da se bo antilopa najverjetneje skrila v polju koruze
Barbara Mihelič ocenjuje, da se bo antilopa najverjetneje skrila v polju koruze FOTO: POP TV

Antilopa, težka okoli 150 kilogramov, je pobegnila na Večni poti v smeri Brda oziroma zahodne ljubljanske obvoznice. Antilopa je med begom skočila na cesto in trčila v avto, pri tem pa se je najverjetneje poškodovala. Žival so danes premestili v nov ograjen prostor, kjer je nato preskočila ograjo in zbežala v vrt ravno takrat, ko je nekdo odprl vrata.

Miheličeva je povedala, da sicer delavci Cestnega podjetja Ljubljana nadzorujejo promet na zahodni ljubljanski obvoznici, odsek Vič-Brdo, kamor je sprva antilopa pobegnila, vendar kljub temu obstaja nevarnost naleta. Čeprav antilopa vitalno teče, ne bo šla daleč, najverjetneje se bo skrila v polju koruze, ki raste v bližini, ocenjuje Miheličeva.

Policija in Živalski vrt Ljubljana občane pozivata, da pobegle antilope ne poskušajo ujeti, temveč nemudoma obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali regijski center za obveščanje na številko 112.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.